Mod Team Puklus Napisano 18 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2009 Witam Obecnie jezde na maszynie opartej własnie na tej ramie. ma cali 20 i jest jak by lekko duża. NIemniej jednak wygodnie mi sie na niej jeździ, tylko jak przyjdzie sie zatrzymać rura jest niebezpiecznie blisko Rama wazy swoje, jest stara i pół kilo cieższa niz obecne standary, wazy ok 2200. Nie ma wymiennego Haka z tyłu to mnie troche martwi bo sie gwint powoli konczy. Chciałem zapytac co sądzicie o tej ramie ?? Jak sie ma ona w porównaniu ram krossa level 2,4 czy do ram accnta albo ram meridy matss czy innych owej firmy. Wg mnie jest sztywna, moze mało zwrotna. Ale jak z geometrią wg waszej opinii ?
TERMINATOR Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Witam Obecnie jezde na maszynie opartej własnie na tej ramie. ma cali 20 i jest jak by lekko duża. NIemniej jednak wygodnie mi sie na niej jeździ, tylko jak przyjdzie sie zatrzymać rura jest niebezpiecznie blisko Rama wazy swoje, jest stara i pół kilo cieższa niz obecne standary, wazy ok 2200. Nie ma wymiennego Haka z tyłu to mnie troche martwi bo sie gwint powoli konczy. Chciałem zapytac co sądzicie o tej ramie ?? Jak sie ma ona w porównaniu ram krossa level 2,4 czy do ram accnta albo ram meridy matss czy innych owej firmy. Wg mnie jest sztywna, moze mało zwrotna. Ale jak z geometrią wg waszej opinii ? 1. Po pierwsze ila masz wzrostu ?? 2. Co to znaczy że gwint w haklu się kończy - nie rozumiem tego stwierdzenia bo przerzutke tył się wkreca i nie rusza 3. Obecne standardy - co masz na mysli ??? standradowa rama niecieniowana jak ta Merida to waga tyle co waży, dwukrotnie cieniowane ramki ważą ok 1900 g przy tym rozmiarze zależnie od firmy 4. Chcesz lżejszą to wymień na Accenta, albo Kross-a, Merida Matts też nie należy do lekkich ram, za to jest mocna i wytrzymała. 5. Kalahari ma geometrie turystyczna, rowery z wyzszej półki mają geometrie brdziej ścigancką. 6. Mało zwrotna - jak jest za duża to takie uczucie może być że za długa i skręca jak Tir.
zgud Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 rama wiekowa, turystyczna i nie do zdarcia, wiele osób ścigało się na takiej swego czasu, pod względem nowinek typu cieniowanie i hydroforming, to wiadomo zostaje daleko w tyle... wnioskuję, że powstała myśl zmiany sprzętu?? jak tak to dozbieraj kasę na coś lepszego niż a2, accent, co wytrzyma tyle co 500
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.