Mod Team Puklus Napisano 18 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Witam Obecnie jezde na maszynie opartej własnie na tej ramie. ma cali 20 i jest jak by lekko duża. NIemniej jednak wygodnie mi sie na niej jeździ, tylko jak przyjdzie sie zatrzymać rura jest niebezpiecznie blisko Rama wazy swoje, jest stara i pół kilo cieższa niz obecne standary, wazy ok 2200. Nie ma wymiennego Haka z tyłu to mnie troche martwi bo sie gwint powoli konczy. Chciałem zapytac co sądzicie o tej ramie ?? Jak sie ma ona w porównaniu ram krossa level 2,4 czy do ram accnta albo ram meridy matss czy innych owej firmy. Wg mnie jest sztywna, moze mało zwrotna. Ale jak z geometrią wg waszej opinii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TERMINATOR Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam Obecnie jezde na maszynie opartej własnie na tej ramie. ma cali 20 i jest jak by lekko duża. NIemniej jednak wygodnie mi sie na niej jeździ, tylko jak przyjdzie sie zatrzymać rura jest niebezpiecznie blisko Rama wazy swoje, jest stara i pół kilo cieższa niz obecne standary, wazy ok 2200. Nie ma wymiennego Haka z tyłu to mnie troche martwi bo sie gwint powoli konczy. Chciałem zapytac co sądzicie o tej ramie ?? Jak sie ma ona w porównaniu ram krossa level 2,4 czy do ram accnta albo ram meridy matss czy innych owej firmy. Wg mnie jest sztywna, moze mało zwrotna. Ale jak z geometrią wg waszej opinii ? 1. Po pierwsze ila masz wzrostu ?? 2. Co to znaczy że gwint w haklu się kończy - nie rozumiem tego stwierdzenia bo przerzutke tył się wkreca i nie rusza 3. Obecne standardy - co masz na mysli ??? standradowa rama niecieniowana jak ta Merida to waga tyle co waży, dwukrotnie cieniowane ramki ważą ok 1900 g przy tym rozmiarze zależnie od firmy 4. Chcesz lżejszą to wymień na Accenta, albo Kross-a, Merida Matts też nie należy do lekkich ram, za to jest mocna i wytrzymała. 5. Kalahari ma geometrie turystyczna, rowery z wyzszej półki mają geometrie brdziej ścigancką. 6. Mało zwrotna - jak jest za duża to takie uczucie może być że za długa i skręca jak Tir. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 rama wiekowa, turystyczna i nie do zdarcia, wiele osób ścigało się na takiej swego czasu, pod względem nowinek typu cieniowanie i hydroforming, to wiadomo zostaje daleko w tyle... wnioskuję, że powstała myśl zmiany sprzętu?? jak tak to dozbieraj kasę na coś lepszego niż a2, accent, co wytrzyma tyle co 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.