Pixell Napisano 18 Grudnia 2009 Napisano 18 Grudnia 2009 witam, jakiś czas temu przeglądając różnego typu fora o tematyce rowerowej wpadłem na zapisy tras przejechanych przez innych rowerzystów i zapisanych w formie elektronicznej. Nie jestem jakimś wielkim zapaleńcem ale wymyśliłem sobie aby zakupić odbiornik GPS i spróbować samemu wyznaczyć trasy na mapie, wgrać je do odbiornika i spróbować przejechać. Jak w temacie zainteresowałem się modelem z Decathlonu, Keymaze 300. Z opisu na opakowaniu wynika że można wgrać do 7 tras, wyznaczać 200 punktów i różne inne. Ale czy dobrze to rozumiem to nie wiem, dokładnie chodzi mi o to, czy mogę zaplanować trasę np na Google earth, następnie wgrać ją do odbiornika i czy będzie ona wyświetlona na odbiorniku? Zdaję sobie sprawę, że nie będzie to kolorowa mapa, ale czy choć w formie szczątkowej z zarysem terenu i kierunkiem w jakim mam się poruszać? Jeżeli ktoś używał tego typu urządzenia i zna wady i zalety to proszę o odpowiedź. Dodam że przewagę ma tu cena w/w, garminy są troche za drogie jak dla mnie.
flubi Napisano 18 Grudnia 2009 Napisano 18 Grudnia 2009 Instrukcja jest tutaj. Przelecialem ja pobieznie i obawiam sie ze nie spelni on twoich oczekiwan. Podobnie jak w filmie reklamowym ta maszyna sluzy zdaje sie glownie do tego by zapisac swoja trase i potem wyeksportowac ja do Google Earth itp (skoro mozna tam, to mozna i gdzie indziej). Ale podkreslam ze przejrzalem bardzo pobieznie wiec sprawdz sam. (Ja mam Garmina 705 i robi on wszystko czego oczekuje. Wiem, jest drogi ale laczy w sobie GPS z mapami, licznik rowerowy z zapisem kadencji, pulsometr z kilkoma zajefajnymi bajerami i po kilku aktualizacjach firmwareu jest praktycznie niezawodny - wiec jest to moje ulubione akcesorium rowerowe.) Moim zdaniem nie warto juz dzis kupowac gpsu tzw bezmapowego (moge ten temat rozwijac jesli chcesz).
Pixell Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Napisano 18 Grudnia 2009 dzięki za odpowiedź, cóż, pozostaje rozejrzeć się na allegro za garminem. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.