TocaS Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 Od 3 dni testuje zestaw tył Kenda Karma 2.0, przód Nobby Nic 2.1 daje radę nie ma tragedii zobaczymy co dalej.
Pawel_P Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Od 3 dni testuje zestaw tył Kenda Karma 2.0, przód Nobby Nic 2.1 daje radę nie ma tragedii zobaczymy co dalej. Tez mialem Kende Karme z przodu a z tylu continentala verticala i jezdzilo sie po sniegu calkiem dobrze, teraz mam schwalbe ice spikera i jesli chodzi o snieg mysle ze jest porownywalnie. Ale nie planuje ponownie przesiadac sie na zestaw Kenda/continental.
MMMAAACCC7 Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 a ja przeszłem na dębica 1.95-2.00, ciśnienie około 1.5 bar i przejeżdżam przez śnieg dopóki nie jest go wyżej niż piasty (mowa o śniegu sypkim, przy ujemnej temperaturze poniżej -5st)
stefanX Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 czy schwalbe ice spiker są kierunkowe? Tzn, czy ma znaczenie jak je założę na kołach? Widzę, że jedynie zewnętrzne klocki bieżnika są ukształtowane w "kierunkowy" sposób, ale to drobnostki. Druga sprawa: rozumiem, że skoro producent podaje, że należy je dotrzeć poprzez jazdę 40km asfaltem, bez gwałtownych hamowań i przyspieszeń, to nie ma co kombinować, tylko posłusznie to wykonać. Chodzi o to, że nie uśmiecha mi się robić długiej wycieczki (zimą 40km wycieczki klasyfikuję jako długie) po drogach niezbyt bezpiecznych, a do tego zasolonych.
cichy66 Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Schwalbe ice spiker pro nie są kierunkowe,schwalbe ice spiker raczej też nie patrzac na rzeźbę bieżnika.Jednak żeby się upewnić zerknij na bok opony czy znajduje się oznaczenie <<Rear<<>>FRONT>> stosowane przez Schwalbe w oponach kierunkowych. Co do przejechania ok 40 km po asfaltem chodzi o to by kolce pod obciążeniem dopasowały się do opony,dlatego cierpliwie radzę poczekać przynajmiej na odwilż,gdyż w przeciwnym razie możą wystąpić ,,braki w uzębieniu opony''.
stefanX Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 ...dlatego cierpliwie radzę poczekać przynajmiej na odwilż,gdyż w przeciwnym razie możą wystąpić ,,braki w uzębieniu opony''. Tak też pewnie zrobię. Tzn - do odwilży czekać nie będę, bo się w lutym obudzę Ale jakiś asfalt oblecę. W końcu Schwalbe po coś tę informację o "dotarciu" umieszcza na etykietach. Jednak żeby się upewnić zerknij na bok opony czy znajduje się oznaczenie <<Rear<<>>FRONT>> stosowane przez Schwalbe w oponach kierunkowych. Oznaczenia kierunkowości schwalbe znam choćby z Racing Ralphów. Na kolczastych oponach tych oznaczeń nie ma. Tak jak powiedziałem tylko zewnętrzne rzędy klocków delikatnie się różnią w zależności w jakim kierunku toczy się koło. Więc pewnie nawet różnicy się nie wyczuje.
detonator Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Śmigam na oponach Kenda Nevegal 2,35". Jeździ się poprawnie, aczkolwiek kolcowane opony będą lepsze. Chyba pomyślę nad którymś z projektów zrobienia takich kolcowanych opon
MMMAAACCC7 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 a takie pytanie-ktoś uzywa przy aktualnych warunkach przedniego hamulca?
evo07 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 a takie pytanie-ktoś uzywa przy aktualnych warunkach przedniego hamulca? używam:) uprzedzając pytanie: hydra deore sprzed 2lat ;] jakoś żyję i ja i hampel
Czyzby Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Schwalbe ice spiker pro nie są kierunkowe,schwalbe ice spiker raczej też nie patrzac na rzeźbę bieżnika.Jednak żeby się upewnić zerknij na bok opony czy znajduje się oznaczenie <<Rear<<>>FRONT>> stosowane przez Schwalbe w oponach kierunkowych. Co do przejechania ok 40 km po asfaltem chodzi o to by kolce pod obciążeniem dopasowały się do opony,dlatego cierpliwie radzę poczekać przynajmiej na odwilż,gdyż w przeciwnym razie możą wystąpić ,,braki w uzębieniu opony''. O Boszszszsz... Gdzie ja teraz u nas goły asfalt znajdę ?! Wszystko totalnie zasypane.
MMMAAACCC7 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 evo07 dzieki za odp, dla wyjaśnienia-wpadłem na szalony pomysł zmontowania łańcuchów a`la samochodowych, łańcuch wkoło opony i obręczy
Czyzby Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 wpadłem na szalony pomysł zmontowania łańcuchów a`la samochodowych, łańcuch wkoło opony i obręczy Pomysł zaiste szalony ale koniecznie zapodaj jakieś zdjęcia co by można było podpatrzeć szczegóły konstrukcyjne konceptu !
MMMAAACCC7 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 zdjęcia będą jutro jak zacznę się bawić w dobieranie długości łańcucha i skuwanie na oponie (może być śmiesznie i ciężko)
ahmedsaid Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Wątek o łańcuchu na oponach już istnieje . Jak to pierwszy raz zobaczyłem to pomyślałem , że to produkt seryjny a nie DIY .
MMMAAACCC7 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 ja mam inną koncwpcję, jutro się przekonacie, będą fotki koła osobno i już w widelcu
stefanX Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 O Boszszszsz... Gdzie ja teraz u nas goły asfalt znajdę ?! Wszystko totalnie zasypane. Nie panikuj ;-) , ja właśnie jestem na półmetku docierania. I jakoś dziś znalazłem całkiem ładny (w większości) goły asfalt. Tak czy siak - nudno asfaltem i tylko czekam, aż dotrę je do końca i do lasu...
kriskros Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Witam Planuję zakup opon na zimowe warunki. Głównie jazda po polnych i leśnych ścieżkach, ew. niezbyt strome podjazdy. Zależy mi głównie na dobrej przyczepności zarówno na sypkim i ubitym śniegu jak i jeździe po błocie pośniegowym, samym błocie czy ewentualnie nawierzchniach piaszczystych. Zastanawiam się nad kompletem KENDY. Przód Kenda Kinetic (26 x 2,1) Tył Kenda Knarly(26 x 2,1) Czy może dopłacić i nabyć MAXXIS’a Wet Scream’a Czy warto? Tyle, że co do tych Wet Scream’ów to nie wiem czy lepiej twardość 70a, czy 42a. To samo tyczy się samej szerokości opony. 2,5 czy wystarczyłoby 2,2 do codziennego treningu w warunkach zimowych, by przejechać kilka/naście/dziesiąt kilometrów dziennie? A może jakaś inna propozycja. Kolców raczej nie potrzebuję. Proszę o wypowiedź osoby zorientowane w temacie odpowiedniego doboru ogumienia na zimowe warunki. Pozdrawiam Kris
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.