mih Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na forum Mam rame accent shannon 22"(Średnica obejmy przerzutki 31,8 mm) i części z poprzednigo roweru, który połamałem. Chce wykorzystać ile się da ale suportu nie da rady bo stara rama miała mufę 73 a nowa 68. Do tego mam korbę deore fc-m415 hollowtech na kwadrat. Jaką długość powinna miec oś suporu i jaki gwint? Na spodzie mufy są wytłoczone jakieś cyferki, może ktoś mi powiedzieć co one znaczą - J81000968 ? Będę wdzięczny za propozycje jaki suport kupić. Nie zależy mi na wadze a raczej na solidności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ...piszesz, że masz korbę deore nie mniej podajesz symbol od korby alivio, więc ? Jeśli to fc-m415 to suport BB-UN26 długość osi 113 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 To na spodzie mufy to numer seryjny ramy. Długość suportu to 113 albo 123mm, według tego http://www.bikedock.com/custom/pdf/08/shimano/Sh_CHS_M411.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mih Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ...piszesz, że masz korbę deore nie mniej podajesz symbol od korby alivio, więc ? ...więc, jak kupowałem na allero to sie nazywało deore a jak szukałem na stronie shimano to juz sie nazywa alivio ale coś mi się zdaje, że jest tam napis deore, jutro sprawdze. może to jakiś pozaklasowy dziwoląg? Korby długości 175. ps. a czy ma znaczenie, że z tyłu bedzie kaseta na 9 zębatek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Alivio: FC-M410 - 113 FC-M411 - 123 FC-M415 - 113 FC-M416 - 123 ps. a czy ma znaczenie, że z tyłu bedzie kaseta na 9 zębatek ? nie ma znaczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.