RepcaK Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam. Mam hamulce hydrauliczne Formuli niestety tylni hamulec niedziela w serwisie powiedzieli ze zatarty jest tłok czy cos i mam wysłać do serwisu Formuli. Niestety naprawa może się okazać nieopłacalna i lepiej wymienić hamulce. Ponieważ rower był wyprodukowany oryginalnie z hamulcami Formuli do ramy nie pasuje inna tarcza i tu jest problem chciałem kupić używane hamulce Formuli ale i na Allegro i na eBayu niema za dużo uzywanych hamulców tej firmy. I tu moje pytanie czy pasowały by jakieś hamulce innej firmy do tarczy Formuli którą mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Pasują shimano slx/xt/xtr 09 maja tarcze 180 i 160 jesli chciałbyś avida elixir/juicy to tylko tarcze 160 bo większe avid ma 185. Jednego nie czaje... jak może do ramy nie pasować tarcza ? MOżesz rozebrać i i ewentualnie kupić uszczelnienie w hurtowni uszczelnień lub zamówić na konkretne wymiary i nie wydasz kokosów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Napisz najpierw jakie masz w tej chwili hamulce a jeśli nie potrafisz powiedzieć to zrób zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RepcaK Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ok dzieki a czy jakies 140 bo wlasnie z tym jest problem mam z tylu 140 i niewejdzie wieksza tarcza bo niema miejsca. Wydaje mi sie ze jest to model Evoluzione. Tu link do zdjecia: http://repcak1801.wrzuta.pl/obraz/3fcOdtLJgHU/s7302250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No to faktycznie masz problem z tą tarczą. Najlepiej wyjdzie jak przełożysz zacisk przedni do tyłu a z przodu wywalisz tarczę Formuli i dasz coś standardowego jak SLX 160mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jeżeli masz zatarty tłok, to naprawa będzie kosztować 20zł. Zapomniałem napisać, że naprawiam też Formule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.