cann Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 kinga(w tm "bezsennosc", 4 sagi mrocznej wierzy, "miasteczko salem" itp.), mastertona("dziecko ciemnosci"-rewelka), wszystkie czesci ksiazek Lanca armstronga(w tym jedna z lepszych "moj powrot do zycia.nie tylko o kolarstwie"), i wiele wiele innych tym podobnych(i nie tylko zdazylo mi sie czytac romanse mamy jak zabraklo mi ksiazek a niechcialo mi sie isc do biblioteki)hehe ogolnie czasami lubie poczytac jak mam czas !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Ja polecam "Świat na krawędzi" rozmowy Tomasza Fiałkowskiego ze Stanisławem Lemem. Są jeszcze mądrzy ludzie w tym kraju. Szkoda że tak mało..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cann Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 o i lema tez czytalem np. Solaris nawet 2 razy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Z Lema to "Dzienniki Gwiazdowe" obowiązkowo !!! Pozdrówko przede wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejt Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 różne lubie książki czytać "chłopów" zamierzam przeczytać całych, a dle przyjemności to z serii jeżycojady troszkę infantylne fantastykę to lubię taką połączoną z kryminałem, przygodową...sience fiction raczej za bardziej ambitne od orsona rzeczy próbowałam sie brać, za solaris i nawet czarne oceany dukaja, ale raczej kiepsko mi szło goldfingera kiedyś czytałam prawdziwy james sie objawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Ja mam dylemat, czy czytać "Kamienie na szaniec" czy ostatnią część wiedźmina Sapkowskiego czyli "Pani jeziora" ciężki wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Co do Kamieni na szaniec to jest książka z czasów pierwszych wąsów i pryszczy więc miło ją pamiętam, zwłaszcza że opowiadała o tematyce mi bliskiej czyli o harcerstwie (do którego należałem ponad 7 lat) Z perspektywy czasu mogę ocenić ją na dosyć ciekawą, ale już nie fascynującą... ale tak to gorąco polecam, świetnie napisana, miło się czyta, a końcówka to aż w fotel wciska... a co sapkowskiego to kwestia gustu, nigdy nie lubuiłem i nie polubię fantastyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Z książek Kamińskiego na mnie największe wrażenie zrobiła "Zośka i Parasol" - napisana w podobnym stylu, co "Kamienie...", traktująca o historii tych batalionów z lat 1943-1944 (do końca Powstania Warszawskiego). Niesamowite, ten nastrój. A że cenzura przepuściła ostatnie strony (o radzieckiej "inwazji" zza Wisły) - to już w ogóle mistrzostwo autora. Genialnie się to czyta w zestawieniu z "Kolumbami..." Bratnego (dla mnie jedną z najlepszych książek, jakie w ogóle w życiu czytałam). Dwa skrajnie różne podejścia do tematu, ale obie książki równie tragiczne w swojej wymowie. Pozdrówko lekturowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cann Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 a co do ksiazek typu-lektury szkolne badz autorzy Ci co pisali miedzyinnymi lektury to w ogole nawet nie tknalem, moze kiedys udalo mi sie przeczytac quo vadis albo moja szkapa ??nawet krzyzakow nieczytalem nie mowiac juz o trylogi !!a jak stoi sprawa przeczytanych lektor przez Was ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 "Nie mow nikomu" Coben'a - bardzo fajny kryminal - tak mi podszedl ze skonczylem go w dwa wieczorki Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Ja mam dylemat, czy czytać "Kamienie na szaniec" czy ostatnią część wiedźmina Sapkowskiego czyli "Pani jeziora" ciężki wybór "Pani jeziora" chyba najlepsza część sagi, więc to najpierw bym czytał . Ale "Kamienie na szaniec" też bardzo ciekawe i wciągające, jedna z lepszych lektur jakie czytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Ostatnio to już mam tylko czas na jakieś takie "bardziej ambitne" ksiąki. "Ekonomia" w wydaniu Begg'a Fisher'a i Dornbusch'a oraz "Język ANSI C" Briana Kerninghan'a i Dennisa Ritchie Mam adzieję, że przez święta uda mi się coś poczytać dla rozrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 własnie "dług honorowy" na tapecie-o naszych dzielnych lotnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 na pewno przeczytam teraz "Inny świat" a typowo dla relaksu "Wojnę Lanca Armstronga" i podręcznik technik kolarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Kolejne moje ambitne plany to "Jak pisać wirusy. Sztuka programowania" i 'firewalle i bezpieczeństwo sieci', jeszcze podręcznik do PostgreSQL-a mnie czeka... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mystic Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Pare osób już wspomniało o "Mrocznej Wieży" Kinga - super seria, został mi jeszcze do przeczytania ostatni tom ale jeszcze go nie widziałem nigdzie "Władce Pierścieni" tez czytałem i podobała mi sie Oczywiście jedyny i nie powtarzalny "Ojciec Chrzestny" czytałem chyba ze 3 razy (film też super) Najlepszy horror jaki czytałem to seria "Nekroskop" Brian Lumley to napisał, jeszcze nie przeczytałem ostatnich trzech tomów, ale książki wymiatają Jeszcze oczywiście Tom Clancy, Larry Bond, Clive Cussler, Masterton, Ludlum, Andre Norton, John Grisham. Troche tego jest, niestety książki są dosyć drogie ale jak mogę to kupuje i czytam oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Ja książek nie czytam, tylko lektury, wolę sobie prasę poczytać. Teraz jedziemy na "Zbrodni i Karze" Dostojewskiego. "Większy rozgłos przyniosła Dostojewskiemu powieść Zbrodnia i kara. W tym dziele opisuje skrajny indywidualizm, który prowadzi do zbrodni. Powieść charakteryzuje się nowatorstwem formalnym i konstrukcyjnym, mistrzostwem ukazania całej złożoności ludzkiej świadomości, a także głębią analizy psychologicznej." Zgadzam się ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A ja lubie ,,Zabojce Demonow" , ,,Zabojce Gigantow" i cala ta serie o Gotreku i Felixie (moze ktos zna?? ) Malo czytam, ale czasem sie znajdzie czas... Pozdro dla molow ksiazkowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 własnie "dług honorowy" na tapecie-o naszych dzielnych lotnikach. Chyba "Sprawę honoru"?! Ja teraz zaczynam czytać "Europę" Daviesa... (ok 1700stron -hardcore) Ostatnio czytałem "Hamleta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A ja wczoraj skonczylem "Nie tylko fakty" Lisa - i przyznaje ze bardzo fajnie sie to czytalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Peter Benchley - "Głebia" Peter Benchley - "Biały rekin" Jak dla mnie majstersztyk, pisarz jest autorem "Szczęk". Trafił idealnie w moje gusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 16 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Planuje zapolować na "Piekło i niebo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ostatnio czytane: T. Clancy: Czerwony Sztorm Tęcza Sześć Suma Wszystkich Strachów L.G. Buchheim: Okręt Okręt II I jeszcze zdaje się "Morski Myśliwiec" Jamesa Cobba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ja czytam wszystko co tylko wpadnie mi w ręce na temat Krakowa. Największą perłką była Kronika Krakowa. Wszystko od powstania do współczesności poukładane chronologicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewczyna eSKaJa Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Po raz 3 chyba katuje Sapkowskiego. No dobry jest po prostu i tyle. Poza tym to się czyta to co wpadnie do ręki. Własciwie uczę się dopiero czytać ksiązki. Będąc w liceum nie czytałam w ogóle, dopiero z wiekiem zaczynam doceniać wartość literatury. Ćwiczy mózg w przeciwieństwie do telewizji i komputerów (poza tworzeniem za ich pomocą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.