Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz czytam ksiażkę o Lance Armstrong "Mój powrót do życia" Nigdy nie sądziłem że był on jedna noga w grobie i z tego wyszedł, a co najlepsze 6 razy wygrał Tour de France. Wciagnęła mnie bardzo Niedługo ja koncze i zabieram sie za druga czesc

Napisano
Mam w reku ksiazeczke Daniela Coyle'a "Wojna Lance'a Armstronga" Dopiero zaczynam! Pozostale czesci przeczytane! Extra! Polecam!

Ksiązki pisane przez samego Lance'a są ciekawsze i lepiej się czyta, dwie części przeczytałem w niecaly tydzień, tak samo fajnie czyta isę książke Jana Ullricha polecam ją także. A ta Daniela Coyla jest na półce ale brak czasu... co prawda przeczytałem kawałek ale mnie nie aż tak bardzo zainteresowała.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Troche się tego przewineło: Co polecam?

Romana Praszyńskiego "Miasto sennych kobiet", "Na klęczkach", "Jajojada".

Johna Irvinga, szczególnie "Metodę Wodną", Michaiła Bułhakowa, Remarqua - "Czarny obelisk", Kosińskiego, Orwella Georga - "Rok 1984" - To była inspiracja ;) , Gabriela Marqueza, "Falstaffa " Roberta Nye, Kurta Vonneguta, "Rzeźnie" Mrożka, Topora.

Więcej grzechów nie pamiętam.

Z fantastyki:Terry Goodkinda "Miecz Prawdy" Chyba z 7 tomów po 400 stron, a ciężko się oderwać, oczywiście Sapkowskiego i Tolkiena.

Obecnie czytam "Adrian Mole Czas cappuccino, lekko, przyjemnie, zabawnie. Co to był za tytuł?

Maleńczuk dał radę z Norwidem, wtedy jeszcze go lubiłem.

Poezji nie czytam juz wogóle. :evil: Ale kiedyś :-D "Ostrożność jest bogatą, brzydką i starą panną adorowaną przez bezsilność." i Blake obcym mi nie był.

Napisano

Polecam wydanie z 1991 roku "Pan Zdzich w Kanadzie" Jarosława Abramowa-Newerly :) super językiem pisana ( ala wspoczesny) zbiór krótkich opowiadań :)

Napisano
Teraz w końcu zaczęłam czytać Ligocką i jej "Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku". Jak dla mnie książka fenomenalna.

dziewczynka w czerwonym płaszczyku ? hmm

to o jakiejś królewnie pewnie :lol:

w moje grubiańskie łapy wpadła epopeja pt " Port Artur "

bohaterstwo ludu rosyjskiego w obronie twierdzy przed japończykami

korupcja wśród budowniczych umocnień

sprzedajność i zdrada naczelnego dowodztwa

wspomniałem o tej pozycji ze względu na mały wątek, w którym już 100 lat temu

/bo akcja dzieje sie w 1905 roku /

mały chłopiec chciał zostać członkiem klubu cyklistycznego i mieć wspaniały lśniący rower

Napisano

ja dla odróżnienia czytam "organizacja i architektura systemu komputerowego" W.Stalling-a

hehe :|

Napisano
dziewczynka w czerwonym płaszczyku ? hmm

to o jakiejś królewnie pewnie Laughing

Po części :mrgreen: Historia żydowskiej dziewczynki z getta. Autorka (zresztą i główna bohaterka) opisuje świat oczami dziecka. Niestety widzi tylko śmierć i zagładę,od której instynktownie ucieka. Smutna historia o dorastaniu okupionym krwawymi wspomnieniami.

Napisano

a po co ci to czytac??:| ja tam czytam wladce pierscieni ponad 1500 stron..ale odechcialo mi sie juz i przezucilem sie na???? ..........3....2......1........0...... HARREGO PORTIERA:P jakos mi to lepiej wchodzi..moze dlatego ze duza czcionka:D:D

Napisano

Tolkien nigdy na siłe. Trzeba mieć sporo czasu i naprawdę, nakręt. Wtedy to zaczyna nabierać sesu. Przyda się też równolegle z trylogią zacząć czytać Sirmalilion, wtedy ma się zupełnie inne spojżenie na pewne sprawy.

Gość Anonymous
Napisano
tam czytam wladce pierscieni ponad 1500 stron..

Trzeba było przeczytać do końca -super książka :)

..przeczytałem hobbita i strasznie mi sie spodobał ale tolkien mnie niazachwyca i jego pierscienie..a czytal moze ktos o JAKUBIE WĘDROWYCZU???? moje ulubione ksiazki polecam sa świtne lepszejw zyciu nieczytalem...pelno humoru:D:D polecam jak chciecie wiecej informacji piszcie:P w skrocie to bedzie tak...

87letni menel pedzoncy zawodowo bimber.:P i majacy konflikty z komendantem w małym zadupiu gdzie mieszka,, zawód wyuczony egzorcysta:D

Napisano

kiedys próbowałem sie przekonac ze fantasy jest ciekawe... nietsety jeszcze mi sie nie udało... Podchodziłem do wladcy pierscieni kilka razy ale szybko mnie to nudziło, film równiez mi sie nie podobał.... :sad:

Preferuje bardziej naukowe ksiazki

Napisano
Podchodziłem do wladcy pierscieni kilka razy ale szybko mnie to nudziło, film równiez mi sie nie podobał....

Tak samo jak ja

Gość Anonymous
Napisano

a czytaliście pottera albo jakuba wędrowycza????:P:D

Napisano

A ja się szarpnąłem na filozofię... coprawda dosyć odległą czasowo, mianowicie Tadeusza Kotarbińskiego "Drogi dociekań własnych" człowiek był postacią wybitną, a sama jego postawa i sposób patrzenia na świat jest rozwinięciem intelektualnym moich poglądów... Dodam że człowiek żył w latach 1886-1981

Napisano

Ja teraz jestem na etapie Sagi Kinga pod tytułem "Mroczna wieża" ..niedługo dojedzie do mnie 6 tom ....mniam :)

Ostatni oprzeczytałem skiązke " Ja Zabijam" ponad 600 stron (albo 500;]) w 3 dni...polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...