Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno czytałem też troche sensacji - Brown, Ludlum, Christie. Niby proste, łatwo i przyjemnie się czyta, ale mimo wszystko jednorazowe...

co ciekawe sama Christie w jednej ze swoich ksiazek pisze: 'ludzie lubia tylko te historie o ktorych juz gdzies slyszeli' (niedokladny cytat, bo z pamieci :) . a ta ksiazka byla o jakims Paynie. moze ktos zna? ale to nie ten sam co w grze :lol: )

z drugiej strony jej ksiazki sa ciekawe wlasnie dlatego ze nigdy nie wiadomo jak sie skoncza. mimo ze rozwiazania sa czasem tak proste...

polecam jej ksiazki :D

p.s. ja tez uwielbiam sapka i wogole fantasy 8)

Kojarze coś ten tytuł "Wojna Światów" jakby s jeszcze mógł podac autora to byłbvym wdzięczny. Ktoś też mi polecał tą książkę  :mrgreen:

H.G Wells -'Wojne Swiatow' maja chyba w kazdej bibliotece.Naprawde warto wypozyczyc!

[ Dodano: 2005-10-19, 10:39 ]

George Wells :( ostatnio miałam klasówkę na angielskim z znajomości jego literatury i juz go nie lubię :)
:-(

na ponure jesienne nieróbstwo polecam panią Joanne Chmielewską -  "Lesio"

Takich jaj to w żadnej książce nie znajdziecie  

przepona boli od smiechu.

Potwierdzam - przeczytałem 5 razy.

Ja Leszek przeczytałem Lesia niespełna 5 lat temu - zaista książka :-P

Moja kochana maużowinka ;-) ma wszystko chmielewskiej

Lesia i Wszystko czerwone klka razy czytałem

Obecnie czytam Mamuta tu mam St. Tyma :mrgreen:

Hehe, "Wszystko czerwone" i "Wszyscy jesteśmy podejrzani" to moje ulubione :grin: ! "Lesio" też obleci - fajne gagi, choć, moim zdaniem, momentami nazbyt przerysowane i przez to mniej śmieszne... A reszta Chmielewskiej - no, można... jak się człowiek bardzo uprze ;-) .

Pozdrówko przekrojowe :-) .

• 2 tygodnie później...

ja czytam przeważnie powieści grozy, horroy, fantasy. mam kilku ulubiinych autorów, których szczerze polecam:

na 1 miejscu Stephen King

na 2 miejscu Dean R. Koontz

na 3 miejscu Graham Masterton

Obenie czytam 7 tom powieści "Mroczna Wieża", cykl jest uważany za lepszy od Władcy PIerścienia Tolkiena i jest ukoronowaniem twórczości S.Kinga(sam tak pisze), Tolkiena nie czytałem, ale wiem, że Mroczna Wieża jest wypasiona na maxa !!!polecam

• 2 tygodnie później...

Ostatnio znalazłem 3 zeszyty z opowiadaniami Dashiell Hammett'a. Krótkie (30-40 stron) opowiadania detektywistyczne. Ameryka lata dwudzieste XX w. I juz wiecie o co chodzi. Jak je czytam to przypomina mi sie MAFIA (gra)

OT. którą też bardzo lubię :grin:

Zapisalem sie w bibliotece w kolejke do Kodu Leonarda da Vinci Browna A to wszystko dlatego ze obejrzalem zajefajny program na national geografic, i discovery wlasnie o Kodzie i o tym że to Maria Magdalena jest Św. Gralem. Zobaczymy ile bede musial czekac

Sapkowski Saga o wiedzminie zassala mnie do konca

Zabrałem się za książkę Pawła Jaszczuka pod tytułem: Foresta Umbra. Do połowy doszedłem w mig. Nawet Liga Mistrzow mnie nie odciagnela. Jak tak dalej pojdzie to do weekendu ja polkne, oby nie, co bede czytal wieczorami??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...