majster Napisano 18 Października 2005 Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Niedawno czytałem też troche sensacji - Brown, Ludlum, Christie. Niby proste, łatwo i przyjemnie się czyta, ale mimo wszystko jednorazowe... co ciekawe sama Christie w jednej ze swoich ksiazek pisze: 'ludzie lubia tylko te historie o ktorych juz gdzies slyszeli' (niedokladny cytat, bo z pamieci . a ta ksiazka byla o jakims Paynie. moze ktos zna? ale to nie ten sam co w grze :lol: ) z drugiej strony jej ksiazki sa ciekawe wlasnie dlatego ze nigdy nie wiadomo jak sie skoncza. mimo ze rozwiazania sa czasem tak proste... polecam jej ksiazki p.s. ja tez uwielbiam sapka i wogole fantasy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 18 Października 2005 Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja sie przygotowuje do matury wiec troche bede musiał czytac tego, a teraz bedziemy w szkole przerabiac książke pt: "Szewcy" S.I. Witkiewicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoss Napisano 18 Października 2005 Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja tam czytam głównie forum :grin: :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 18 Października 2005 Udostępnij Napisano 18 Października 2005 A no forum rowerowe i motocyklowe na bieżąco czytam, zawsze cos ciekawego sie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 18 Października 2005 Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Bukowski/Vian/Kerouac/Burroughs/Pratchett/Pynchon/Tolkien/Hłasko/Remarque... mnóstwo innych rzeczy :niach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rockerroller Napisano 19 Października 2005 Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Kojarze coś ten tytuł "Wojna Światów" jakby s jeszcze mógł podac autora to byłbvym wdzięczny. Ktoś też mi polecał tą książkę :mrgreen: H.G Wells -'Wojne Swiatow' maja chyba w kazdej bibliotece.Naprawde warto wypozyczyc! [ Dodano: 2005-10-19, 10:39 ] George Wells ostatnio miałam klasówkę na angielskim z znajomości jego literatury i juz go nie lubię :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 19 Października 2005 Udostępnij Napisano 19 Października 2005 na ponure jesienne nieróbstwo polecam panią Joanne Chmielewską - "Lesio"Takich jaj to w żadnej książce nie znajdziecie przepona boli od smiechu. Potwierdzam - przeczytałem 5 razy. Ja Leszek przeczytałem Lesia niespełna 5 lat temu - zaista książka :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Października 2005 Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ja polecam lektury A. Spakowskiego, Narrentrum, Wiedźmin same fajne książki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 20 Października 2005 Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ja też polecam Sapkowskiego i reszte naszych rodzimych pisarzy fantasy takich jak: Piekara, Philipiuk, Kosakowska, Ziemiański. No i oczywiście Pratchetta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 20 Października 2005 Udostępnij Napisano 20 Października 2005 na ponure jesienne nieróbstwo polecam panią Joanne Chmielewską - "Lesio"Takich jaj to w żadnej książce nie znajdziecie przepona boli od smiechu. Potwierdzam - przeczytałem 5 razy. Ja Leszek przeczytałem Lesia niespełna 5 lat temu - zaista książka :-P Moja kochana maużowinka ;-) ma wszystko chmielewskiej Lesia i Wszystko czerwone klka razy czytałem Obecnie czytam Mamuta tu mam St. Tyma :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Października 2005 Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Hehe, "Wszystko czerwone" i "Wszyscy jesteśmy podejrzani" to moje ulubione :grin: ! "Lesio" też obleci - fajne gagi, choć, moim zdaniem, momentami nazbyt przerysowane i przez to mniej śmieszne... A reszta Chmielewskiej - no, można... jak się człowiek bardzo uprze ;-) . Pozdrówko przekrojowe :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 24 Października 2005 Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Lubie Tolkiena, wszystkie Pottery też przeczytałem Lubie Lema, ostatnio przeczytałem "Dzień Szakala" Frederica Forsyth'a (polecam) czasem przeczytam jakieś science-fiction nie "Lemowe", ale teraz to głownie czytuje ksiązki wydawnictwa "szkolnego" :| :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkFury Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 ja czytam przeważnie powieści grozy, horroy, fantasy. mam kilku ulubiinych autorów, których szczerze polecam: na 1 miejscu Stephen King na 2 miejscu Dean R. Koontz na 3 miejscu Graham Masterton Obenie czytam 7 tom powieści "Mroczna Wieża", cykl jest uważany za lepszy od Władcy PIerścienia Tolkiena i jest ukoronowaniem twórczości S.Kinga(sam tak pisze), Tolkiena nie czytałem, ale wiem, że Mroczna Wieża jest wypasiona na maxa !!!polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ostatni skończyłem 6 tom Pottera w oryginalnej wersji językowej. I musze powiedzieć, że moja cokolwiek przeciętna znajomośc angielskiego nie przeszkadzała w zrozumieniu całości, która jednakowoż nie zachwyciła mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 4 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 The Godfather - mistrzostwo? a może i więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 4 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Stefan King - Martwa Strefa - czytam i już czuję, że niezła książka, a dopiero 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 The Godfather - zgadzam się ::smile:: . Ostatnio poczytałam sobie opowiadania Babla - i przyznam, że strawny, strawny ... Pozdrówko ze smakiem :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ostatnio znalazłem 3 zeszyty z opowiadaniami Dashiell Hammett'a. Krótkie (30-40 stron) opowiadania detektywistyczne. Ameryka lata dwudzieste XX w. I juz wiecie o co chodzi. Jak je czytam to przypomina mi sie MAFIA (gra) OT. którą też bardzo lubię :grin: Zapisalem sie w bibliotece w kolejke do Kodu Leonarda da Vinci Browna A to wszystko dlatego ze obejrzalem zajefajny program na national geografic, i discovery wlasnie o Kodzie i o tym że to Maria Magdalena jest Św. Gralem. Zobaczymy ile bede musial czekac Sapkowski Saga o wiedzminie zassala mnie do konca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 obecnie druga czesc Eragona , pt."najstarszy" . naprawde wciaga 1, jak i 2 czesc polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 A ja się wreszcie gruntownie zabrałam za opowiadania Poego ::smile:: . Super sprawa - w końcu, jakby nie patrzeć, z literackiego punktu widzenia to dziadek Sherlocka Holmesa 8) ... Pozdrówko horrible'n'terrifying :-) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ja czytam Krzyżaków bo musze 6 klasa aale tak poza tym to nie czytam książek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkFury Napisano 21 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 A ja się wreszcie gruntownie zabrałam za opowiadania Poego - Super sprawa "Sleep - those little slices of death, how I loathe them" Edgar Alan Poe mój ulubiony cytat 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 22 Listopada 2005 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Teraz "Proces" Kafki 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 22 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Czeka na mnie nowiutka "Martwa Strefa" Kinga, ale niestety obowiązkowy wykaz literatury do zajęć ma pierwszeństwo... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Zabrałem się za książkę Pawła Jaszczuka pod tytułem: Foresta Umbra. Do połowy doszedłem w mig. Nawet Liga Mistrzow mnie nie odciagnela. Jak tak dalej pojdzie to do weekendu ja polkne, oby nie, co bede czytal wieczorami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.