Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Łykam wszystko co pisze Suworow, ostatnio książka pt. "Samobójstwo". Za sobą mam juz pięć jego książek, przed sobą co najmniej pięć jeśli mowa tylko o tych na półce :) Poza tym książki traktujące o drugiej wojnie światowej oraz zimnej wojnie. Głownie te tematy mniej rajcują. Jak ktoś jest fanem morza polecam serię z kotwiczką. W razie czego mogę podać tytuły, które przeczytałem.

• Mod Team

Pewnie mało oryginalne ale połknąłem trylogię Larssona "Millenium" - świetna.

Film w wersji szwedzkiej też dobry (3 części) ,amerykański jak to amerykański (w kinach). Książka lepsza niż film no i gruba a ja nie lubię książek które można połknąć na jednym posiedzeniu wiecie gdzie.

Hej!

Szukam czegoś w klimacie "Ślepowidzenia" Petera Wattsa, ewentualnie coś ala "Wieczna Wojna" Joe Haldemana, "Kolory Sztandarów" Kołodziejczaka.

Nie chodzi mi o klasyki typu Lem, Asimov, Strugaccy czy Dick jakiś nowych autorów w klimacie sci-fi.

Znacie coś ciekawego?

• 2 miesiące temu...

Od kiedy to są książki? ;)

O przepraszam ( nie doczytałem , że to mają być książki )

Przeczytałem "co czytacie " i momentalnie napisałem " MR i BikeBoard .

No to aktualnie czytam dwie książki Stevena Kinga :

-Pod kopułą

-Ręka mistrza

Obydwie super :)

• 2 tygodnie później...

Ja od początku studiów, czyli od lat czterech, czytam dramatycznie mniej niż kiedyś... związane jest to z faktem, że na uczelnie mam do przyswojenia takie ilości tekstu, że po prostu muszę od niego odpocząć.

A boli mnie to strasznie bo uwielbiam czytać. Teraz jeśli się za coś biorę to tylko fantastyka, z nastawieniem na fantasy. Ostatnio skończyłam 'Bogowie Przeklęci' T. Bochińskiego, a teraz z racji egzaminów- czytam zbiory opowiadań. Wynika to z tego, ze jak mnie książka wciągnie to nie ma przebacz- nie będę robić nic dopóki jej nie skończę- a opowiadania jednak są krótkie:D

A z moich ukochanym pozycji- to wszelkie wytwory Nika Pierumowa i zbiór 'Pielgrzymka na Ziemię' plasują się na szczycie.

• Mod Team

Jeremy Clarkson- jestem jego fanem :thumbsup:

Wiem, że masz duszę. Świetna książka ostatnio czytałem. Teraz siedzę a właściwie pochłaniam Grzędowicza Pan Lodowego Ogrodu. Fajna fantastyka, podobna trochę do Sapkowskiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...