Mod Team Pixon Napisano 8 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Ostatnio czytam całą bibliografię James'a Rollins'a. Świetne powieści sensacyjno-przygodowe. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Coelho to wg. to masło maślane. cały czas mówi o tym samym, wali sentencjami nadajacymi sie na cytaty pod zdjęciami na naszej-klasie wracając do tematu: "Mój powrót do życia - nie tylko o kolarstwie" Lance Armstrong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 ja czytam Wojciecha Cejrowskiego, naprawdę polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Pfff... oplułem się, czytając Armstronga możesz sobie walnąć podpis pod rowerem w galerii. "Dlaczego piloci kamikadze zakładali hełmy" Robert H. Franka - dla lubiących ekonomię tę mikro i tę makro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
runaway Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Aktualnie czytam "Dziewczyna, która igrała z ogniem" Stieg Larsson. Dopiero zaczęłam, ale za to mogę polecić pierwszą część trylogii: "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - pochłonęłam w tempie błyskawicznym, świetna książka. A jak jeżdżę na stacjonarce to słucham audiobooka:) Obecnie "Festung Breslau" Marka Krajewskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 9 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 ... "Dlaczego piloci kamikadze zakładali hełmy" Robert H. Franka - dla lubiących ekonomię tę mikro i tę makro. Polecam poczytać te opinie o tej książce abyś spojrzał na nią z innego punktu widzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Traktuję ją raczej jako ciekawostkę, coś jak miesięcznik Focus. Nie sposób się z niej czegokolwiek nauczyć, a niektóre wyjaśnienia pewnych zjawisk są tłumaczone w dość dziwny i niezrozumiały dla mnie sposób (nielogiczny). :-) W każdym razie w międzyczasie sięgnąłem po ostatnią książkę Hołowni "Bóg, życie i twórczość", książka (jak sądziłem) to ukłon w stronę religijnych laików, jednak już sam wstęp mnie przeraził, natłok "branżowych" określeń zmusza po sięgnięcie do słownika (... aż wstyd!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 "Maraton z blatu" Jakub Karp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oveja Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 P. Coelho również polecam, jak również Eduardo Mendozę - trochę inny klimat - przede wszystkim poczucie humoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 "Robert Cialdini - Wywieranie wpływu na ludzi. Teoria i praktyka" oveja, czy polecasz szczególnie jakiś tytuł E. Mendoza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 27 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wczoraj skończyłem czytać "W 80 dni dookoła świata" Juliusza Verne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 @Franio,świetna pozycja. Polecam również inne książki tego autora. Zaczynam Dean Koontz Twoje serce należy do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibu Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ze swojej strony mogę polecić "Samsarę" Pana Michniewicza, facet ma łeb. czyta się jednym tchem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 No ja mam ten problem, że książkę łykam w 1 do max 3 dni - wygrało się kiedyś na studiach abonament na kurs szybkiego czytania Jednak regularnie wracam do książek m.in. Prattcheta, ale tylko do serii ze Świata Dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jednak regularnie wracam do książek m.in. Prattcheta, ale tylko do serii ze Świata Dysku. sprawdź( o ile jeszcze nie czytałeś) książki Douglasa Adamsa, jak dla mnie mistrz zabawnego a mądrego pisania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ostatnio łyknąłem "Żmiję" Sapkowskiego. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
runaway Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 @Franio Zaczynam Dean Koontz Twoje serce należy do mnie Pixon, książki Koontza są świetne, chociaż akurat tej nie czytałam. Jak skończysz to podziel się wrażeniami:) Ja czytałam "The Face", "By the Light Of the Moon", "Velociy" i "Fałszywa pamięć" i mogę polecić wszystkie, chociaż chyba najbardziej "Fałszywą pamięć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Koontza czytałem kilkanaście książek, Fałszywa pamięć to też jedna z moich ulubionych pozycji tego autora. Niestety im nowsze wydania, tym zdecydowanie gorsze powieści. Polecam te z przełomu lat 80/90. Twoje serce należy do mnie oceniam na 4/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Książki Koontza są świetne, ale na pewno nie ta. Była co najwyżej przeciętna. Teraz zaczynam Grange Zmiłuj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Metro 2033 - polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klinner Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 zaczynam pierwsza czesc Millenium.. na razie niezle;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 aktualnie "Baal w Babilonie" & " Jądro szaleństwa " Fernando Arrabala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
runaway Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 zaczynam pierwsza czesc Millenium.. na razie niezle;] Wszystkie części Millenium są świetne, wciągają do ostatniego słowa. Aż szkoda, że ten autor już nic nigdy nie napisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beneke Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Obecnie : "Zbieracz Burz"-Kossakowskiej i "Żołnierze grzechu"-Ziemiańskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapek67 Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 siemka ostanio ;Żołnierze przeklęci; Łupaszko oraz L Kołakowski Czy Bóg jest szczęśliwy...... generalnie to książki w formie dokumentu N Davies Powstanie 44 Sprawa Honoru mam przeszło 40 pozycji więc nie sposób ich wymienić (nie chce mi się ,sorki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.