Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

ja też przeczytałam! ale jeden rozdział.. a to chyba dlatego, że trzeba przeczytać całą serię a ja wzięłam pierwszą lepszą książkę do ręki i jakoś mnie nie wciągnęła. za to mojego kolege pochlonely te ksiazki.

ostatnio przeczytałam zmierzch, a teraz zabralam sie za prawo cywilne woltera;p

pozdrawiam!!

Hmm.. no raczej od początku wskazane jest :laugh: ale jak ciebie to zraziło, to może przekona cię książka: Humor i mądrość świata dysku" Najciekawsze cytaty wg. osoby która czytała cały księgozbiór :) Dużo jest bardzo śmiesznych:). No i aktualnie ta książkę czytam, a planuje jeszcze rozpocząc w weekend Patrol zmroku łukjanienki :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wreszcie ktoś na poziomie, czytałem, teraz to jestem na 80 stronie Akwarium, ale Specnaz to nie ma co,

taki co oni wtedy sprzęt mieli to się w pale nie miesci.

Ostanio byłem na stronie gdzie Akademia techniki czy jakoś tak, opracowała dla nich wyskakiwanie z pociągu.

Te książki Suworowa każdy powinien przeczytać, otwierają oczy nie ma co.

POLECAM!

• 3 tygodnie później...

Właśnie jestem na 4 godzinie audiobooka Rok 1984 George Orwell. Zapowiada się interesująca lektura. Jest to napisana w latach 40-tych powieść fantastyczna zakazana w krajach komunistycznych. 

Wreszcie ktoś na poziomie, 

to się uśmiałem 

Ja jestem po przeczytaniu "Armia-instrukcja obsługi" oraz "Gromowładny".Właściwie są to obszerne wywiady z generałem Polko,pierwsza ukazuje jego drogę do generalskich gwiazdek,druga opowiada o powstaniu,funkcjonowaniu GROM-u i różnych,związanych z tym "przygodach".Polecam wszystkim,a szczególnie zainteresowanym tematem.

Obecnie jestem jeszcze w trakcie czytania "Mój powrót do życia",historii L.Armstronga (pewno wielu forumowiczów dobrze zna tę książkę).Niestety szatańska instytucja,czyli szkoła, nie jest przychylna,by dać mi czas na jej skończenie :) .Wciągająca i inspirująca.

Co czytam?, ano większość 2WŚ

Teraz jadę Stalingrad, Beevora

Uwielbiam Grzesiuka,

Ostatnio przeczytałem Sayera - Zapomniany Żołnierz

Wspomnienia snajpera z frontu wschodniego

Byłem dowódca kompanii karnej

Człowiek przetrzymał

W młodości :) kochałem Pana samochodzika, Tomka i ...

Po przeczytaniu leciutkiej, podróżniczej (tak na oderwanie się od dłuuugiej zimy) "Blondynka śpiewa w Ukajali" Pawlikowskiej zabrałem się za coś konkretnego: Aleksander Sołżenicyn i "Archipelag GUŁAG". Oczywiście polecam :icon_mrgreen:

aha... jeszcze w międzyczasie łyknąłem "Makbeta" jako lekturę 'obowiązkową na poziomie podstawowym' w mojej szkole :thanks:

I jaki ten nowy Brawn?

Bo powiem szczerze, nieco zniechęcony jestem po przeczytaniu "Aniołów i demonów" oraz "Kodu...".

Nie tym nawet samą fabułą, co tym że obie książki oparte były na identycznym schemacie. Obie czytałem z dosyć krótkim odstępem czasu i teraz mi się mieszają :P

Innymi słowy: warto czytać, czy to już było i można sobie darować?

Nie wiem jak Zaginiony symbol bo nie czytałem ale wpadła mi w ręce tegoż autora Cyfrowa twierdza i muszę przyznać, że byłem zadowolony. Wartka akcja i napięcie prawie do samego końca choć muszę przyznać, że i w tej pozycji widać pewien schemat, który jest i w książkach wymienionych przez Wojtasa.

Aktualnie męczę Popioły Żeromskiego. Gdyby nie te opisy byłoby całkiem elegancko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...