Robert Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 W wolnych chwilach kontynuuje serię Pilipiuka o egzorcyście bimbrowniku. Zdecydowanie książki w moim guście. Teraz leci "Zagadka Kuby Rozpruwacza". W międzyczasie padła też "sztuka wojny" Sun Tzu i "Metody wojskowe" Sun Pina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 W lutym będę miał więcej czasu i planuję listy z ziemi Twaina liznąć i coś H.G Weelsa zobaczymy jak wyjdzie,może przygodówkę jakąś na dokładke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 ja też przeczytałam! ale jeden rozdział.. a to chyba dlatego, że trzeba przeczytać całą serię a ja wzięłam pierwszą lepszą książkę do ręki i jakoś mnie nie wciągnęła. za to mojego kolege pochlonely te ksiazki. ostatnio przeczytałam zmierzch, a teraz zabralam sie za prawo cywilne woltera;p pozdrawiam!! Hmm.. no raczej od początku wskazane jest ale jak ciebie to zraziło, to może przekona cię książka: Humor i mądrość świata dysku" Najciekawsze cytaty wg. osoby która czytała cały księgozbiór Dużo jest bardzo śmiesznych:). No i aktualnie ta książkę czytam, a planuje jeszcze rozpocząc w weekend Patrol zmroku łukjanienki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Opowieści z Niebezpiecznego Królestwa John Ronald Reuel Tolkien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Ja skończyłem właśnie lekturę książki "Rowerem i pieszo przez czarny ląd" Kazimierza Nowaka. Pasjonująca książka, robi wrażenie, to czego dokonał i co zobaczył oraz przeżył K. Nowak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Obecnie zaczynam czytac Ostatni Patrol Łukjanienki, BTW świetna seria i niezły autor i Dwa filmy na podstawie książek też swietne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Bicycling science, 3rd edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakobs Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Anal en la iglesia - zbulwersowała Hiszpańskie społeczeństwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakobs Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A Suworowa ktoś z Was czytał? polecam - akwarium - specnaz Z resztą wszystkie są ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Wreszcie ktoś na poziomie, czytałem, teraz to jestem na 80 stronie Akwarium, ale Specnaz to nie ma co, taki co oni wtedy sprzęt mieli to się w pale nie miesci. Ostanio byłem na stronie gdzie Akademia techniki czy jakoś tak, opracowała dla nich wyskakiwanie z pociągu. Te książki Suworowa każdy powinien przeczytać, otwierają oczy nie ma co. POLECAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jonathan Carroll, następna przeczytana książka tym razem "Białe jabłka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juhu Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Właśnie jestem na 4 godzinie audiobooka Rok 1984 George Orwell. Zapowiada się interesująca lektura. Jest to napisana w latach 40-tych powieść fantastyczna zakazana w krajach komunistycznych. Wreszcie ktoś na poziomie, to się uśmiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ja jestem po przeczytaniu "Armia-instrukcja obsługi" oraz "Gromowładny".Właściwie są to obszerne wywiady z generałem Polko,pierwsza ukazuje jego drogę do generalskich gwiazdek,druga opowiada o powstaniu,funkcjonowaniu GROM-u i różnych,związanych z tym "przygodach".Polecam wszystkim,a szczególnie zainteresowanym tematem. Obecnie jestem jeszcze w trakcie czytania "Mój powrót do życia",historii L.Armstronga (pewno wielu forumowiczów dobrze zna tę książkę).Niestety szatańska instytucja,czyli szkoła, nie jest przychylna,by dać mi czas na jej skończenie .Wciągająca i inspirująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Co czytam?, ano większość 2WŚ Teraz jadę Stalingrad, Beevora Uwielbiam Grzesiuka, Ostatnio przeczytałem Sayera - Zapomniany Żołnierz Wspomnienia snajpera z frontu wschodniego Byłem dowódca kompanii karnej Człowiek przetrzymał W młodości kochałem Pana samochodzika, Tomka i ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YankeZ Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Po przeczytaniu leciutkiej, podróżniczej (tak na oderwanie się od dłuuugiej zimy) "Blondynka śpiewa w Ukajali" Pawlikowskiej zabrałem się za coś konkretnego: Aleksander Sołżenicyn i "Archipelag GUŁAG". Oczywiście polecam aha... jeszcze w międzyczasie łyknąłem "Makbeta" jako lekturę 'obowiązkową na poziomie podstawowym' w mojej szkole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 "Wilk, który nigdy nie śpi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 "Dni walczącej stolicy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ZAGINIONY SYMBOL - DAN BROWN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 I jaki ten nowy Brawn? Bo powiem szczerze, nieco zniechęcony jestem po przeczytaniu "Aniołów i demonów" oraz "Kodu...". Nie tym nawet samą fabułą, co tym że obie książki oparte były na identycznym schemacie. Obie czytałem z dosyć krótkim odstępem czasu i teraz mi się mieszają Innymi słowy: warto czytać, czy to już było i można sobie darować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Nie wiem jak Zaginiony symbol bo nie czytałem ale wpadła mi w ręce tegoż autora Cyfrowa twierdza i muszę przyznać, że byłem zadowolony. Wartka akcja i napięcie prawie do samego końca choć muszę przyznać, że i w tej pozycji widać pewien schemat, który jest i w książkach wymienionych przez Wojtasa. Aktualnie męczę Popioły Żeromskiego. Gdyby nie te opisy byłoby całkiem elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Trylogia Ciągu: "Neuromancer", "Graf Zero", "Mona Liza Turbo" W. Gibson "Piknik na skraju drogi", Arkadij i Borys Strugaccy "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego" Lennard Zinn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YankeZ Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Teraz chyba zabiorę się za "Twierdzę", autora jak w sygnaturze, jutro sie kopsnę do biblioteki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 "Bóg urojony" Davkinsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Lektury (klasa II LO) i "Pan Samochodzik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Balladyna (lektura) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.