Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mało czytam poprostu brak czasu trening szkoła i tak bez konca :)

Juz chyba 100 raz czytam KOSZYKÓWKA-Stefano Alfonsi

i rozne gazety oczywiscie BikeBoard,BikeAction i BASKET....

Napisano

Przypominam sobie... Harrego Pottera :)

I dodatkowo (na piątkowych wykładach na uczelni - nie idzie faceta słuchać... A urwać się nie ma jak, bo po wykładzie są obowiązkowe zajęcia) "Dożywocie z wyboru" Davida Ellisa.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cejrowskiego też czytalam, ale ostatnio wpadła mi w ręce książka M. Wojciechowskiej. Cejrowski ma swoj niepowtarzalny styl, ale myślę, że Wojciechowska tez powinna Wam się spodobać. No i "męczę" regularnie książki John Grishama ;]

Napisano

Ja teraz czytam :"Wojna goblina" ... a przez ostatnie 10 dni pochłonąłem trylogie "millenium", coś koło 2100 stron :thanks: Książki wciągają !

Napisano

Przeczytałem dwie książki autora http://anthonyfaveni.com/bio.html

Bardzo dobrze się czyta jak dla mnie książki o filozofii , astrologii i astronomii w racjonalnym rozpatrywaniu zjawisk które istnieją i istniały w naszym społeczeństwie i dziejach ludzkości. Tytuł " Rozmowy z Planetami" , "Poza Kryształową Kulą"

Polecam :excl:

Napisano

Qla, a oglądałeś już ekranizacje pierwszej części? Ja byłam bardzo ciekawa i chciałam porównać książkę z filmem i powiem Ci, że mimo iż wycieli sporo wątków, to nawet im się to udało nieźle.

Napisano

A no byłem ciekaw jak wypadł film ki poszedłem z żona... Faktycznie, mocno okroili, co nie powinno dziwić, 600 stron w dwóch godzinach ciężko zmieścić. Film był ok, żonie się podobał, ale dla w porównaniu z książką nie był zbyt wciągający... może dlatego, że książkę czytałem wcześniej...ale zły nie był :)

Napisano

Czytałem pare książek Jonathana Carroll'a przede wszystkim "Kraina chichów". Dość dawno czytałem też książke o Armstrongu (któraś po 2004r) Ostatnio dorwałem sie książki/istrukcji Lennarda Zinn'a "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego"

Napisano

Tom Clancy-Polowanie na Czerwony Październik

Wcześniej czytałem ( raczej próbowałem) "Faszerza" Frederick'a Forsyth'a Ale książka nie dla mnie... Czasem gdy rodzice się pytali co się dzieje w książce którą czytam to nie wiedziałem co powiedzieć bo kończyłem np. opisie pokoju " pani lekkich obyczajów" :)

• Mod Team
Napisano

Grzesiuk-5 lat kacetu. poza tym któryś raz z rzędu Haruki Murakami- wszystko co się da, ostatnio Carrola Szklana Zupę ( ale to juz nie ten Carrol z Krainy Chichów)- na ciężkie wieczory zostawiam sobie gościa, który totalnie nie daje sie nie lubić- Terry Pratchet

• 3 tygodnie później...
Napisano

Świąteczny prezent, czyli trylogia "Pan lodowego ogrodu" , świetnie się zapowiada po tych 200 stronach :)

Napisano

Ja teraz czytam "Księżniczkę" Pilipiuka. Całkiem całkiem. Ale polecam książki o Jakubie Wędrowyczu :) tegoż autora, niezły ubaw. I jeszcze "Kiedy bóg zasypia" Rafała Dębskiego, książka która na pierwszych 50-ciu stronach bardziej ocieka krwią niż piły i hostele razem wzięte... A z innych to np. o historii słowian.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

"Mikołajek" - to mówi samo za siebie

Czytałem 3 ksiąki z tej seri i polecam wszystkim. A od siebie moge polecić takie ksiązki jak

tozsamośc bourne a ,

krucjata bourne a ,

ultimatum bourne a , o wiele lepsze niż filmy

Kod Leonarda da Vinci

Lot nad kukułczym gniazdem

terapia

Wojna Harta

Zimny ogień i wiele innych które dopisze :)

Napisano

Ostatnio zacząłem książkę "Protegowany" Stephena Freya - kontynuacja "Prezesa" (jest jeszcze trzecia część - "Sukcesorka"). Polecam obie na "P" - na temat "Sukcesorki" się nie wypowiadam, bo jeszcze nie przeczytałem.

Napisano

Ja jestem na etapie Blasku fantastycznego Terrego Pratchetta. generalnie to 3 ksiązka serii Świat dysku i jest genialna :)

Napisano

Ja jestem na etapie Blasku fantastycznego Terrego Pratchetta. generalnie to 3 ksiązka serii Świat dysku i jest genialna :)

ja też przeczytałam! ale jeden rozdział.. a to chyba dlatego, że trzeba przeczytać całą serię a ja wzięłam pierwszą lepszą książkę do ręki i jakoś mnie nie wciągnęła. za to mojego kolege pochlonely te ksiazki.

ostatnio przeczytałam zmierzch, a teraz zabralam sie za prawo cywilne woltera;p

pozdrawiam!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...