manta980 Napisano 2 Listopada 2009 Napisano 2 Listopada 2009 Mało czytam poprostu brak czasu trening szkoła i tak bez konca Juz chyba 100 raz czytam KOSZYKÓWKA-Stefano Alfonsi i rozne gazety oczywiscie BikeBoard,BikeAction i BASKET....
Rzadzu Napisano 2 Listopada 2009 Napisano 2 Listopada 2009 Przypominam sobie... Harrego Pottera I dodatkowo (na piątkowych wykładach na uczelni - nie idzie faceta słuchać... A urwać się nie ma jak, bo po wykładzie są obowiązkowe zajęcia) "Dożywocie z wyboru" Davida Ellisa.
Maj Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 Cejrowskiego też czytalam, ale ostatnio wpadła mi w ręce książka M. Wojciechowskiej. Cejrowski ma swoj niepowtarzalny styl, ale myślę, że Wojciechowska tez powinna Wam się spodobać. No i "męczę" regularnie książki John Grishama ;]
Mod Team Pixon Napisano 18 Listopada 2009 Mod Team Napisano 18 Listopada 2009 Wziąłem się za książki J. Higginsa. Krótkie, ale treściwe - fajna sensacja do poduchy
qla Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Ja teraz czytam :"Wojna goblina" ... a przez ostatnie 10 dni pochłonąłem trylogie "millenium", coś koło 2100 stron Książki wciągają !
grindz0ne Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Przeczytałem dwie książki autora http://anthonyfaveni.com/bio.html Bardzo dobrze się czyta jak dla mnie książki o filozofii , astrologii i astronomii w racjonalnym rozpatrywaniu zjawisk które istnieją i istniały w naszym społeczeństwie i dziejach ludzkości. Tytuł " Rozmowy z Planetami" , "Poza Kryształową Kulą" Polecam
Maj Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Qla, a oglądałeś już ekranizacje pierwszej części? Ja byłam bardzo ciekawa i chciałam porównać książkę z filmem i powiem Ci, że mimo iż wycieli sporo wątków, to nawet im się to udało nieźle.
qla Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 A no byłem ciekaw jak wypadł film ki poszedłem z żona... Faktycznie, mocno okroili, co nie powinno dziwić, 600 stron w dwóch godzinach ciężko zmieścić. Film był ok, żonie się podobał, ale dla w porównaniu z książką nie był zbyt wciągający... może dlatego, że książkę czytałem wcześniej...ale zły nie był
borowka Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 jeszcze sę zabrałem za 'Maus' Arta Spielgmana
soliner Napisano 28 Listopada 2009 Napisano 28 Listopada 2009 Czytałem pare książek Jonathana Carroll'a przede wszystkim "Kraina chichów". Dość dawno czytałem też książke o Armstrongu (któraś po 2004r) Ostatnio dorwałem sie książki/istrukcji Lennarda Zinn'a "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego"
gabrys128 Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 Tom Clancy-Polowanie na Czerwony Październik Wcześniej czytałem ( raczej próbowałem) "Faszerza" Frederick'a Forsyth'a Ale książka nie dla mnie... Czasem gdy rodzice się pytali co się dzieje w książce którą czytam to nie wiedziałem co powiedzieć bo kończyłem np. opisie pokoju " pani lekkich obyczajów"
Mod Team durnykot Napisano 6 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2009 Grzesiuk-5 lat kacetu. poza tym któryś raz z rzędu Haruki Murakami- wszystko co się da, ostatnio Carrola Szklana Zupę ( ale to juz nie ten Carrol z Krainy Chichów)- na ciężkie wieczory zostawiam sobie gościa, który totalnie nie daje sie nie lubić- Terry Pratchet
qla Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Świąteczny prezent, czyli trylogia "Pan lodowego ogrodu" , świetnie się zapowiada po tych 200 stronach
Mr. Dry Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Ja teraz czytam "Księżniczkę" Pilipiuka. Całkiem całkiem. Ale polecam książki o Jakubie Wędrowyczu tegoż autora, niezły ubaw. I jeszcze "Kiedy bóg zasypia" Rafała Dębskiego, książka która na pierwszych 50-ciu stronach bardziej ocieka krwią niż piły i hostele razem wzięte... A z innych to np. o historii słowian.
Mod Team Pixon Napisano 27 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2009 Książki o Jakubie Wędrowyczu tak, ale darujcie sobie Czarownika Iwanowa z tej serii
karolyfer Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Aktualnie czytam 'Szepty Zmarłych' Simona Becketta znalezione pod choinką Po połowie mogę powiedzieć że jest moim zdaniem dobra
Adq Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Celuje w horrory i dreszczowce. King, Koontz, Masterton- polecam tych autorów.
DAMIAN24 Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 obecnie "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa , ponoć ciekawa książka
matoshiba Napisano 17 Stycznia 2010 Napisano 17 Stycznia 2010 "Mikołajek" - to mówi samo za siebie Czytałem 3 ksiąki z tej seri i polecam wszystkim. A od siebie moge polecić takie ksiązki jak tozsamośc bourne a , krucjata bourne a , ultimatum bourne a , o wiele lepsze niż filmy Kod Leonarda da Vinci Lot nad kukułczym gniazdem terapia Wojna Harta Zimny ogień i wiele innych które dopisze
Rzadzu Napisano 18 Stycznia 2010 Napisano 18 Stycznia 2010 Ostatnio zacząłem książkę "Protegowany" Stephena Freya - kontynuacja "Prezesa" (jest jeszcze trzecia część - "Sukcesorka"). Polecam obie na "P" - na temat "Sukcesorki" się nie wypowiadam, bo jeszcze nie przeczytałem.
qla Napisano 19 Stycznia 2010 Napisano 19 Stycznia 2010 Ja jestem na etapie Blasku fantastycznego Terrego Pratchetta. generalnie to 3 ksiązka serii Świat dysku i jest genialna
kotkaPsotka Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Ja jestem na etapie Blasku fantastycznego Terrego Pratchetta. generalnie to 3 ksiązka serii Świat dysku i jest genialna ja też przeczytałam! ale jeden rozdział.. a to chyba dlatego, że trzeba przeczytać całą serię a ja wzięłam pierwszą lepszą książkę do ręki i jakoś mnie nie wciągnęła. za to mojego kolege pochlonely te ksiazki. ostatnio przeczytałam zmierzch, a teraz zabralam sie za prawo cywilne woltera;p pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.