Gromosmok Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Terry Pratchett - Piramidy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullus Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 cykl "Pan Wilków" Pilipiuka Małe sprostowanie MrJ, ,,Pan wilków" to część Pilipiukowskiego cyklu ,,Oko jelenia". Na marginesie dodam, że według mnie najgorszy ze wszystkich dotychczasowych dzieł. Obecnie głównie lektury z powodu zbliżającej maturki, czyli beznadziejną ,,Granicę" Nałkowskiej i rewelacyjnego ,,Mistrza i Małgorzatę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Mea culpa Ale fakt, źle się dzieje z pisarzami polskimi... PS. "Granicy" nie czytałem ale z zastępczej "Cudzoziemki" dostałem baniaka swego czasu. Jedna z tych książek które przeczytałem ale za ch...oinkę nic nie mogłem zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullus Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Granica lipa, Cudzoziemka tam samo. Co do Pilipiuka to bardzo lubię jego Twórczość poza tym cyklem Oko jelenia, jak dla mnie przekombinowane... Jakoś w maju ma wyjść jego nowy tom opowiadań, zapowiada się ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Z książek to ostatnio coś Chmielewskiej, bo było pod ręką. Ale ostatnio czas przeznaczony na czytanie, schodził mi głównie na czytaniu komiksów, a dokładniej to jednej serii, Usagi Yojimbo. Scenariusz i rysunki są dziełem Amerykanina japońskiego pochodzenia Stana Sakai. Cykl z dużą dbałością o szczegóły przedstawia realia życia w feudalnej Japoni. A pretekstem do tego są przygody - czasem śmieszne, a czasem takie bardziej życiowe - królika (!) ronina, który odbywa wędrówki po kraju. Bardzo fajna rzecz, polecam między jedną a drugą książką A teraz apel. Jakby ktoś miał (oczywiście czystym przypadkiem) skany, zdjęcia etc zeszytów Usagi Yojimbo o numerach 19 i więcej, niech da znać na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Fritz Leiber - Droga do skarbu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Głównie książki historyczne, poza tym mikołajki, komiksy. Obecnie czytam "Polska zgwałcona" naszego premiera rządu londyńskiego Stanisława Mikołajczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymas Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja głównie to czytam tylko lektury....a tak pozatym to komiksy, książki historyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 GRY SZPIEGÓW - JOHN ALTMAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ogolnie mało czytam ale Trylogie Tolkina przeczytałem juz 2 razy i chyba machne trzeci . Hobbita tez teraz sobie czytam ksiązke Clarksona. Fajnie gość pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Jestem na etapie czytania "Biblii treningu kolarza górskiego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ostatnio przeczytałem "Wieszać każdy może" Pilipiuka. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Książek nie czytam Czytanie to tylko na internecie, w szkole i gazety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał MSJ Jaskólski Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Książek nie czytam Czytanie to tylko na internecie, w szkole i gazety Wow, to masz się czym chwalić, faktycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Czarny Pergamin - Rafał Dębski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ostatnio lecę po kolei całą serię Maria Puza, czyli "Ojciec Chrzestny", "Sycylijczyk" itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartolomju Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Mike Carey - Błędny krąg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 J. R. R. Tolkien „Niedokończone opowieści” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek2504 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 ja przeczytałem Harrego Pottera wszystkie części teraz mi się już nic nie chce czytać najwyzej czytam lektury w roku szkolnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 "Władca Barcelony" - Llorens Chufo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Bryan Burrough "Wrogowie Publiczni" - na podstawie książki powstał w tym roku film o tym samym tytule - szczerze polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Tolkien "Władca Pierścienie" ,ale czytałem od 1997 roku.Teraz kupiłem sobie książkę "Okręt".Na jej podstawie nakręcone film "Das boot" .Swoją drogą jak do tej pory lepsze filmu o łodziach podwodnych nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Jak skończysz "Okręt" to przeczytaj jeszcze "Rekiny i małe rybki". Też Niemiec, też Ubooty, ale inna perspektywa - więcej akcji i duużo więcej naturalizmu, aż się słabo momentami robi. Dla mnie obie są równe, chociaż zupełnie różne. Warte polecenia są również "Okrutne morze" i "HMS Ulisses" (zupełnie ale to zupełnie inny McLean). Ja teraz męczę Rzeźnika drzew Pilipuka. To mój pierwszy kontakt z tym panem i na razie ostatni - nie wciąga, słabo napisane, słabo rozwinięte i jakieś takie banalne, mimo ciekawych pomysłów. Nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 ja ostatnio skończylem Clarksona teraz czytam "Pana Tadeusza" (do szkoły) ale juz zabieram się za "Biblię treningu kolarza górskiego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cann Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 jesli ktos lubi dr.House to polecam ksiazke "sprzedawca broni" Laurie Hugh cos w stylu szpiegowskiej powiesci , oraz trylogie Jacqueline Carey "Strzala kusziela", "Wybranka kusziela", "Wcielenie kusziela" - sa to powiesci fantastyczne przesycone wrecz wysublimowana erotyka !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.