Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

A ja ostatnio czytam National Geographic Szkoła Fotagrafowania - super książki dla amatorów fotografii

powtwierdzam zdanie kolegi :) mój przyjaciel zajmuje się fotografią i stwierdził, że warto by było aby więcej ludzi po takie cus sięgało, to by zaskoczenia po wywołaniu nie mieli :twisted:

Apropo National Geograhic.Prenumeruje od pierwszego polskiego numeru mam wszystkie,jak dla mnie najlepszy i najsolidniejszy magazyn w Polsce.Piekne zdjęcia super artykuły napisane przez ludzi którzy znają sie na rzeczy a nie przez jakis dziennimkarzy z faktu,bardzo ładnie oprawiony (super papier) i fajne promocje dla prenumeratorów.Jak za tyle dobrego cena bardzo przystepna.GORąco polecam!!!

A co do ksiazek własnie na allegro wygrałem książke Lance Armstrong - Mój powrót do życia jeżeli ma ktos następne 2 częsci byłbym bardzo wdzięczny.Jeszcze pytanko co do bibli kolarza górskiego faktycznie taka dobra bo wiodze że poleca ją pare osób

Jeszcze kamyczek do tewgo czy warto czytac czy nie.Jak dla mnie czytanie to podstawa poszerza wyobraźnie i naprawde to sie w zyciu później przydaje

Ja jestem fanatykiem Władcy (znowu czytam), całej sagi Dragon Lance, czytałem Mastertona ( rzeczywiście z tym manitou to przesada była), książki Lovecrafta też są konkretne, to byłoby na tyle jesli chodzi o ostatnie czasy. Co do Marixa, jeśli nie znasz sagi to nie rozumiesz o czym mówisz i nie wyzywaj takiego dzieła od durnych bajeczek

władce przeczytałem całego juz pare lat temu- lektura podobała mi sie bardziej niz film...

czytam ksiązki dosc regularnie- ostatnio skonczyłem "Katedre Marii Panny" V.Hugo aktualnie koncze ksiązke historyczna autorstwa A.Applebaum "Gułag" o radzieckich obozach pracy. Polecam. Następna będzie cos o tematyce militarnej, nie pamietam dokładnie tytułu ale kupiłem ja na allgro za 8 zł i jest o wyscigu zbrojen :mrgreen:

tak ogolnie o czytaniu- dobrze jest sie czasem oderwac od rzeczywistosci i odleciec z jakąs ksiązka na pare godzin. W czasach szkoły zdazało mi sie specjalnie wybrac autobus okrezny do szkoły zeby miec więcej czasu na czytanie :roll: Jezeli ktos twierdzi ze czytanie jest nudne to znaczy tylko ze nie trafił jeszcze do tej pory na ciekawą ksiązke.

Czytam. I to dużo..(tak przynajmniej mi się wydaję..)

Jednak mój sezon na książki dopiero się zacznie jesień/zima... tak niema jak to prz lampce popijając kawke czytać jakąś książke...

A co czytam? Czytam wszystko co mi wpadnie w ręce. Uwielbiam fantastyke ale nie każdą. Z twórców fantasy szacunkiem darzę Sapkowskiego, Tolkiena, Pracheta, M.J Kosakowsską oraz paru innych autorów polskich z młodszego pokolenia (czytaj tych co jeszcze stąpaja po ziemi :wink: ). Poza fantastyką czytam też "wszystko inne" czyli książki które polecą mi inni. Z tytułów które ostatnio czytałem mogę przytoczyć

"Grę", "Malowany Ptak", "Kroki" i wogóle wszystkie książki Jerzego Kośińskiego.. ale zaznaczam jak ktoś sięga po jego literaturę to robi to na własną odpowiedzialność.. bo jest to 100% Naturalizm, który cechuje się okrucieństwem, brutaknością, seksem i jakże realnymi opisami wyrze wymienionych przymiotów. Poza Kośińskim ostatnio w moich rękach były książki Emila Zoli które też są godne polecenia min. "Nana", "Germinal".kurczę dużo tego było... naprawdę ciężko sobie na szybko przypomnieć.. tytuły,, autorów... wydarzenia :mrgreen:.. będę się udzielał na bierząco w dyskusji... 8) po po rowerach i matematyce.. litratura wraz z poezją są moim kolejnym zainteresowaniem...

aa przecierz jest jeszcze poezja.. a z tej to uwielbiam klasykę William Blake, C.K Norwid tak, jak dlamnie dwaj najlepsi.. chociarz wielu ich jest... ale temat o książkach a nie o poezji :wink:

pozdrawiam Kuba.

A zamną chodzi przeczytanie ksiązek z mojego dzieciństwa czyli "Chłopcy z placu broni" i "Uwaga czarny parasol". Pamientam zę za młodu bardzo mi sie podobały te książki i jak znajde troche czasu to sobie przeczytam je ;)

A z rodzaju ksiazek lubie bardzo biografiei książki o tematyce japońskiej 8)

Ja włąśnie czytam "Kod Leonarda da Vinci" Dan'a Browna świetna ksiąszka, ale trzeba mieć do niej dystans, zwłaszcza jeśli ktoś jest katolikiem, bo niewszystko jest tam prawdoą, o czym zapewnia autor. Czytam także "Pana Samochodzika", książki która w wbrew pozorą jest bardzo ciekawa i wcale nie dla małych dzieci. Uwielbiam takżę "Przygody trzech Detektywów" Alfreda Hitchcocka. Naprawde świetna seria. Widać więc że gustyje raczej w przygodowych książkach.

..."Chłopcy z placu broni"...

Chyba jedyna lektura która mi się tak bardzo podobała w podstawówce, do dzisiaj ją pamiętam... Jeszcze jedna lektura którą bardzo chętnie czytałem to "Kamienie na szaniec".

Chamster: Jak byłem trochę młodysz, jakieś 4-5 lat temu bardzo chętnie czytałem "Przygody trzech detektywów", bardzo wciągające to było i sporo tego przeczytałem ;).

Qbasek - witaj w mojej bajce :) ! Norwid - Vade Mecum wymiata ;) ... a Blake... no, cóż... Blake...

Oho - said dr Johnson

To Scipio Africanus -

If you don't own me a Philosopher,

I'll kick your Roman Anus.

Aha - to dr Johnson

Said Scipio Africanus -

Lift up my Roman Petticoat

And kiss my Roman Anus

:grin:

I w ogóle...

Do what you will this Life's a fiction

And is made up of contradiction

:D

Pozdrówko w swoim żywiole :-) :-) :-) .

Taak Norwid ;) z takich nieszablonowych to "Bema, pięci żałobny rapsod" w wykonaniu Maleńczuka oraz Niemena... Maleńczuka mistrzowsko wyśpiewane.. a Niemen .. cóż skomponował niezły obraz dzwiękiem... ;]

Blake...

"Natura wyje - świat w dysharmonii

W rytm grzsmotów wznoszę mroczny hymn do nich

Wyście bogami... Wyście diabłami...

Nas chcecie dobrych, lecz Wy źli sami!!!

Grzmot mnie porywa - lecę do góry

Ja - czarny piorun przebijam chmury"

I jeszcze od niedawna lubiany Baudelaire Charles....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...