Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie pochlaniam "Rowerem i pieszo przez czarny ląd" Kazimierza Nowaka, niesamowita ksiązka, jedna z najlepszych jaka czytałem. Polecam :D

czytałem.... naprawdę dobra..

Kuba, a które masz wydanie?? bo ja czytałem przedostatnie, a najnowsze jest praktycznie 2 razu dłuższe(trzeba będzie chyba przeczytać xD)... i się zastanawiam czy jest więcej stron bo dorzucili zdjęcia nowe czy jest więcej rozdziałów/tekstu.

A co do samego Nowaka to zafascynował mnie on już jak na tym forum przeczytałem o jego wyczynie... w poprzednie wakacje przeczytałem "Rowerem..." ostatnio w Warszawie była wystawa jego zdjęć(ofc zajrzałem)...

A teraz już od 2tyg mam stagnację książkową... trzeba będzie coś przeczytać(rower w częściach to chociaż sobie poczytam xD), mam już kilka pozycji rowerowo-podróżniczych na oku... m.in. "Rowerem do Indii"

czytałem.... naprawdę dobra..

Kuba, a które masz wydanie?? bo ja czytałem przedostatnie, a najnowsze jest praktycznie 2 razu dłuższe(trzeba będzie chyba przeczytać xD)... i się zastanawiam czy jest więcej stron bo dorzucili zdjęcia nowe czy jest więcej rozdziałów/tekstu.

A co do samego Nowaka to zafascynował mnie on już jak na tym forum przeczytałem o jego wyczynie... w poprzednie wakacje przeczytałem "Rowerem..." ostatnio w Warszawie była wystawa jego zdjęć(ofc zajrzałem)...

A teraz już od 2tyg mam stagnację książkową... trzeba będzie coś przeczytać(rower w częściach to chociaż sobie poczytam xD), mam już kilka pozycji rowerowo-podróżniczych na oku... m.in. "Rowerem do Indii"

Mam trzecie wydanie, niecałe 400 stron,i tak na co trzeciej stronie zdjecia ( swoja drogą tez swietne).

Aż dziwię się, że nikt jeszcze nie wspomniał o jednym z najlepszych pisarzy SF - Philipie K. Dicku (no chyba, że mi coś umknęło)

Ostatnio udało mi się zebrać wszystkie wydane w Polsce książki tego autora (44szt.)

A poza tym Tolkien, King, Koontz, Lumley (zwłaszcza seria Nekroskop) - to są autorzy, do których można wracać.

Ostatnio przeczytałem kilka książek Stephena Kinga, jak dobrze pamiętam to "Komórka", "Cmentaż zwierząt" (tak, tak to nie pomyłka cmentaż), "Małpa" i ostatnio "Lśnienie".

Mogę śmiało polecić te książki, tylko "Małpa" była trochę krótka i trochę chaotyczna, mimo wszystko uważam że warto przeczytać tak samo jak inne tytuły, a tymczasem zabieram się za szukanie nowych tytułów tego pisarza, bo spodobały mi się jego rękodzieła.

Ps. czytam je w postaci e-booków na komórce :P

Ja teraz czytam "Jedenaście minut", wiem wiem zaraz powiecie że to nie na mój wiek, ale i tak to oleje :unsure:

Jak skończę to się zabieram za "Droga miłującego pokój wojownika" Dana Millmana, oglądałem film na podstawie tej książki i byłem pod wielki wrażenie, a jak z reguły wypływa książka zawsze jest lepsza niż oparty na niej film.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team

Ostatnio zaciekawiła mnie książka "My z poprawczaka" http://allegro.pl/item378964001__my_z_popr...zemoc_seks.html

Kupiłem i zacząłem czytać. Na początku zniechęciłem się językiem jakim jest napisana - najgorsza odmiana gimnazjalnych wulgaryzmów. Jednak książka okazała się ciekawa i mimo ogólnej niechęci do czytania czyta się z zaciekawieniem.

Ostatnio Koontz - Inwazja (beznadziejne w sumie :D) oraz Diuna Herberta. Zaczytałem się konkretnie, rewelacyjna książka, szkoda że się skończyła nieoczekiwanie :) Tak czy inaczej wczoraj wypożyczyłem sobie kolejne dwa tomy z tej serii, mam nadzieję że to nie odcinanie kuponów tylko też trzyma poziom :)

• 3 miesiące temu...

witam, odświezę nieco temat ale raczej chodzi mi o poradę. Na maturę mam temat z polaka "litera uśmiechnięta- zasadność takiej literatury na wybranych przykładach" cos mniej więcej tak to szło i szukam książek do tego tematu, z powazniejszych pozycji to wybiorę sobie coś takiego jak skąpiec czy tam świętoszek ale potrzebuje jeszcze z jednej normalnej w stylu np. foresta gumpa. Jakieś ciekawe propozycje?

dzięki z góry

Może Terry Pratchett? Wypuścił sporo książek, niektóre z nich przeczytałem, można się uśmiać momentami ;)

Wracając do tematu - kupiłem ostatnio książkę "Sanktuarium" Raymond Khoury, już ją kończę i niezła jest, trzyma w napięciu. Kolejna w kolejności jest "Apelacja" John Grisham, którą dostałem w prezencie. Jak przeczytam to powiem czy warto do niej zajrzeć .

black rider: obowiązkowo "Kandyd" Voltaire'a, "Mikołaja Doświadczyńskiego przypadki" Krasińskiego, a ze współczesnych... "Paragraf 22" Hellera oraz "Wojna Trappa" Callisona. Tak mi na szybko przyszło do głowy - ale te pozycje, moim zdaniem, naprawdę warto uwzględnić (a przeczytać - choćby dla własnej przyjemności) :)

Pozdrówko kompletujące ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...