QWEY564 Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 A ja właśnie pochlaniam "Rowerem i pieszo przez czarny ląd" Kazimierza Nowaka, niesamowita ksiązka, jedna z najlepszych jaka czytałem. Polecam czytałem.... naprawdę dobra.. Kuba, a które masz wydanie?? bo ja czytałem przedostatnie, a najnowsze jest praktycznie 2 razu dłuższe(trzeba będzie chyba przeczytać xD)... i się zastanawiam czy jest więcej stron bo dorzucili zdjęcia nowe czy jest więcej rozdziałów/tekstu. A co do samego Nowaka to zafascynował mnie on już jak na tym forum przeczytałem o jego wyczynie... w poprzednie wakacje przeczytałem "Rowerem..." ostatnio w Warszawie była wystawa jego zdjęć(ofc zajrzałem)... A teraz już od 2tyg mam stagnację książkową... trzeba będzie coś przeczytać(rower w częściach to chociaż sobie poczytam xD), mam już kilka pozycji rowerowo-podróżniczych na oku... m.in. "Rowerem do Indii" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 czytałem.... naprawdę dobra..Kuba, a które masz wydanie?? bo ja czytałem przedostatnie, a najnowsze jest praktycznie 2 razu dłuższe(trzeba będzie chyba przeczytać xD)... i się zastanawiam czy jest więcej stron bo dorzucili zdjęcia nowe czy jest więcej rozdziałów/tekstu. A co do samego Nowaka to zafascynował mnie on już jak na tym forum przeczytałem o jego wyczynie... w poprzednie wakacje przeczytałem "Rowerem..." ostatnio w Warszawie była wystawa jego zdjęć(ofc zajrzałem)... A teraz już od 2tyg mam stagnację książkową... trzeba będzie coś przeczytać(rower w częściach to chociaż sobie poczytam xD), mam już kilka pozycji rowerowo-podróżniczych na oku... m.in. "Rowerem do Indii" Mam trzecie wydanie, niecałe 400 stron,i tak na co trzeciej stronie zdjecia ( swoja drogą tez swietne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 "Mein Kampf" pana Adolfika ostatnio przeczytałem, ale nie polecam, zdecydowanie przereklamowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Tego sie nie czyta dla walorow literackich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzwonek Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Ja czytam obecnie " Czarne Słońce" Wspaniała książka historyczno-sensacyjna. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 "Pan lodowego ogrodu" 1 i 2 Grzędowicza, a do poduszki "matematyka dyskretna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Możesz mi poczytać tą dyskretną przez skype'a, bo akurat mam z tego egzamin niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Potworny regiment Terry Pratchett Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berec Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Aż dziwię się, że nikt jeszcze nie wspomniał o jednym z najlepszych pisarzy SF - Philipie K. Dicku (no chyba, że mi coś umknęło) Ostatnio udało mi się zebrać wszystkie wydane w Polsce książki tego autora (44szt.) A poza tym Tolkien, King, Koontz, Lumley (zwłaszcza seria Nekroskop) - to są autorzy, do których można wracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ostatnio przeczytałem kilka książek Stephena Kinga, jak dobrze pamiętam to "Komórka", "Cmentaż zwierząt" (tak, tak to nie pomyłka cmentaż), "Małpa" i ostatnio "Lśnienie". Mogę śmiało polecić te książki, tylko "Małpa" była trochę krótka i trochę chaotyczna, mimo wszystko uważam że warto przeczytać tak samo jak inne tytuły, a tymczasem zabieram się za szukanie nowych tytułów tego pisarza, bo spodobały mi się jego rękodzieła. Ps. czytam je w postaci e-booków na komórce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TygryseX Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja teraz czytam "Jedenaście minut", wiem wiem zaraz powiecie że to nie na mój wiek, ale i tak to oleje Jak skończę to się zabieram za "Droga miłującego pokój wojownika" Dana Millmana, oglądałem film na podstawie tej książki i byłem pod wielki wrażenie, a jak z reguły wypływa książka zawsze jest lepsza niż oparty na niej film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Quattro: polecam "Misery" - moim zdaniem, zdecydowanie najlepszy twór Kinga. Pozdrówko dreszczowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Quattro a ja ci mogę polecic "Chudszego", "Worek Kości" i przede wszystkim "Miasteczko Salem" a tak z innej troszkę beczki to jak już wielu pisało sagę o Wiedźminie i Rainmarze:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 J.R.R. Tolkien "Silmarillion" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 aktualnie - Kardynał z Kremla - Toma Clancy wciągu dwóch ostatnich miesięcy z tej serii przeczytałem: Bez skrupułów, Czas patriotów, polowanie na czerwony październik, oraz Czerwony królik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 6 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 A mnie ostatnio coś naszło i Krzyżaków po raz wtóry sobie przeczytałem. Jak zwykle rewelka, nic się nie zmieniło tylko bohaterowie coraz starsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 6 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Na moim koncie ostatnio pojawiła się książka "Misja Specjalna" , Dana Kurzmana ;o Fajnie przeinaczone fakty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Ostatnio zaciekawiła mnie książka "My z poprawczaka" http://allegro.pl/item378964001__my_z_popr...zemoc_seks.html Kupiłem i zacząłem czytać. Na początku zniechęciłem się językiem jakim jest napisana - najgorsza odmiana gimnazjalnych wulgaryzmów. Jednak książka okazała się ciekawa i mimo ogólnej niechęci do czytania czyta się z zaciekawieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Aktualnie utknąłem na "TOYWARS" oraz na "NIEPIOSENKACH"...a to jedynego powodu...- sesja:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 8 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Ostatnio Koontz - Inwazja (beznadziejne w sumie ) oraz Diuna Herberta. Zaczytałem się konkretnie, rewelacyjna książka, szkoda że się skończyła nieoczekiwanie Tak czy inaczej wczoraj wypożyczyłem sobie kolejne dwa tomy z tej serii, mam nadzieję że to nie odcinanie kuponów tylko też trzyma poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 witam, odświezę nieco temat ale raczej chodzi mi o poradę. Na maturę mam temat z polaka "litera uśmiechnięta- zasadność takiej literatury na wybranych przykładach" cos mniej więcej tak to szło i szukam książek do tego tematu, z powazniejszych pozycji to wybiorę sobie coś takiego jak skąpiec czy tam świętoszek ale potrzebuje jeszcze z jednej normalnej w stylu np. foresta gumpa. Jakieś ciekawe propozycje? dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiill Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Może Terry Pratchett? Wypuścił sporo książek, niektóre z nich przeczytałem, można się uśmiać momentami Wracając do tematu - kupiłem ostatnio książkę "Sanktuarium" Raymond Khoury, już ją kończę i niezła jest, trzyma w napięciu. Kolejna w kolejności jest "Apelacja" John Grisham, którą dostałem w prezencie. Jak przeczytam to powiem czy warto do niej zajrzeć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Dodaj jeszcze do swojej bibliografii książkę pt. "Zemsta" Aleksander Fredro. Jeżeli nie chce ci się tego czytać obejrzyj film przepełniony humorem. Forest Gump bardzo dobra pozycja do tego tematu maturalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ostatnio przeczytane to: http://www.odk.pl/armia-hitlera-1939-1945,5992.html oraz http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,2...oste_zwycięstwo sie skonczylo i trzeba zanakupic cos do poduszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 black rider: obowiązkowo "Kandyd" Voltaire'a, "Mikołaja Doświadczyńskiego przypadki" Krasińskiego, a ze współczesnych... "Paragraf 22" Hellera oraz "Wojna Trappa" Callisona. Tak mi na szybko przyszło do głowy - ale te pozycje, moim zdaniem, naprawdę warto uwzględnić (a przeczytać - choćby dla własnej przyjemności) Pozdrówko kompletujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.