Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

to ten co zasuwa na bosaka po świecie?? jeśli tak to chyba muszę przeczytać... ogólnie lubię książki podróżnicze(z elementami, motywami podróżniczymi)... taki ze mnie mały turysta...

może przeczytam... swoją drogą widziałem fragmenty (jakieś 2 odcinki) jego programu... i muszę przyznać że ma gość poczucie humoru

Tak to ten sam ale książka jest zdecydowanie lepsza od jego programów w TV.

a ja czytam sobie "widma w mieście Breslau" od nowa :D na zmianę z Narrenturmem :D

przyjemnie tak poczytać o akcji która dzieje się w swoim mieście i okolicach :P

to polecam opowiadania Ziemiańskiego, jeśli lubisz fantasy. np. zbiór jego opowiadań 'Zapach szkła'. chyba wszystkie dotyczą okolic Wrocławia. powiem tylko tyle, że trudno mi oderwać się od każdej książki jego autorstwa :D

Ostatnio (przed świętami) przeczytałem sobie "I am legend" Richarda Matheson'a. Niedługo do kin wchodzi film na podstawie tejże książki i aż boję się, co mogli z tym zrobić.

Po "I am legend" przyszła pora na "Zombie Survival Guide" Maxa Brooks'a i "World War Z" (w Polsce wydane jako "Zombie" tegoż) samego autora.

Obecnie czytam "Drogę" Cormaca Mccarthy'ego, ale dość ciężko mi idzie.

Ja tam P. Cejrowskiego darze dużym szacunkiem :)

I Gringo przeczytalem 2x, a nastepna jego ksiazke- "Rio Anaconda" jak na razie tylko raz :P

Uwielbiam jezyk i poczucie humoru jakie wystepuja w tych ksiazkach :D

A najlepsza z tego wszystkiego jest... owlosiona,smierdzaca lekko nie domytym futerkiem z przerwa w zebach... Panika :P

A programy tez mi sie bardzo podobaja :)

Co do W.C. Kwadransa to jest mocno polityczny, natomiast "Z kamera wśród ludzi" przypadl mi mocno do gustu :)

Podobno w książkach Cejrowskiego jest wiele nieścisłości, błędów merytorycznych i dużo fikcji..

co prawda jeszcze ich nie przeczytałem ale takie -jak powyższe- stwierdzenia mogą zniechęcić... Nie każdy chce magazynować w swojej głowie steku bzdur... chyba będę musiał to czytać na współkę z pl.wikipedia.org

pozdrower

Jeśli myślisz, że na Wikipedii znajdziesz bardziej pełne lub - co gorsze - rzetelne informacje, to niestety muszę Cię zmartwić... NIC Z TEGO! Wiki to fajne źródło wiedzy ogólnej, takie żeby przypomnieć sobie jakieś zapomniane szczegóły ze szkoły podstawowej lub średniej. Jednak jako miejsce, z którego można czerpać by wiedzę, na bardziej złożone i mniej popularne tematy, nie nadaje się zupełnie. Zdarza się, że podawane dane nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością, a tzw. ciekawostki to często obiegowe plotki lub żarty środowiskowe (historycy, fizycy).

Żeby nie było OT.

Ostatnio czytuję literaturę łatwą, lekką i przyjemną :P Ludlum, Koontz, Patterson, Palmer. Czytam jak leci, co uda mi się znaleźć w bibliotece. Najbliższy miesiąc to chwila przerwy, by zajrzeć do notatek przed sesją, a potem dalej jazda.

A wracając jeszcze do Cejrowskiego. 16 (chyba) Lutego odbędzie się spotkanie z nim spotkania w Gliwicach na Polibudzie. 35 zł ale chyba wybiorę się. Chętni? :)

- Joseph Murphy " Potęga podświadomości "

- Diana Cooper " Możesz zmienić swoje życie "

- Keith Sherwood " Czakroterapia"

- Tadeusz Andrzejczyk " Wedkarstwo jeziorowe " :P

- Leszek Żądło " Wahadałkowanie i analiza psychometryczna "

...

to wędkarstwo to mi tak pasuje do reszty ;)

ja się usiłuję zmusić do Kordiana, ale coś wątpię :D Narrenturm mnie zassało, znów pewnie przez Bożych Bojowników nie przebrnę...

to wędkarstwo to mi tak pasuje do reszty biggrin.gif

hehe troche specjalnie to tam dałem, ale faktem jest, że od tego roku jestem pełnoprawnym wędkarzem ;) (zasługa dwóch Wujków :D). Ahaa, byłbym zapomniał...wszystkie książki Wołoszańskiego o II WŚ to u mnie podstawa (polecam Tajną Wojnę Hitlera). Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...