01LukasZ Napisano 29 Października 2007 Udostępnij Napisano 29 Października 2007 obecnie czytam trylogie Roberta Ludluma o Bornie przeczytalem juz pierwsza czesc a teraz jestem w polowie Krucjaty co moge powiedziec SUPER MEGA WYPAS!!! filmu nie widzialem wiec nie moge porownac ale ksiazka jest super... przez nia nie zaliczylem juz dwoch kartkowek z matmy no ale wez i sie ucz jak obok taka ksiazka lezy ogolnie polecam ale jak ktos ma troche czasu i nie radze czytac wieczorami bo ciezko sie oderwac p.s zeby nie nowy rower to juz bym lykna cala trylogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2007 O temat odżył Coben Harlan - Obiecaj mi Friel Joe - Biblia treningu kolarza górskiego Armstrong Lance - Liczy się każda sekunda T moja ostatnie literatura, polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 30 Października 2007 Udostępnij Napisano 30 Października 2007 chwilowo mam tyle nauki, że nawet nie mam czasu poczytać jakiś fajnych książek, ograniczam sie do lektur. aktualnie ,,Zemsta". jak w piwrwszej klasie na lakcji czytaliśmy fragmenty jakieś badziewnej książki made by Musierowicz, to sobie kimnąłem. ogólnie lubie czytać, ale jak mam na to czas, bo dla mnie nie ma sensu czytanie po 2 strony dzienie, bo potem i tak sie nic nie pamięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja od lat zaczytuję się w księgach Deena Koontza, Grahama Mastertona, a ostatnio Marka Krajewskiego. Kinga np w ogóle nie trawię (po za 4 książkami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Może napiszę co ja ostatnio przeczytałem i stanowczo odradzam mimo dobrych recenzji. Clavell James "Tai-Pan" - marna ta książka, monotonna, mało ciekawych wątków. Nie mogę powiedzieć, że wcale nie ma, ale jest bardzo mało. Można przeczytać, ale raczej nie polecam, po recenzjach i wysokich ocenach spodziewałem się dużo lepszej książki. Groom Winston "Forest Gump" i "Gump i spółka" - obie książi rewelacyjne, nigdy nie czytałem lepszej komedii. Jedyne co się w oczy rzuca to masa błędów ortograficznych w tej książce, ale ten typ tak ma. W końcu to książka o idiocie Teraz czytam kolejną pozycję Clavell James'a "Shogun" ponad 1000str. oby nie okazał się takim niewypałem jak Tai Pan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasha Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Nowe Przygody Mikołajka, tom 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esc0bar Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Po fascynacji gra przewalam wlasnie Sage o Wiedzimnie Sapkowskiego. Wszystkie tomy wchlaniam to jak swieze buleczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Szczerze mówiąc mało czytam książek bez przymusu, bardziej upodobałem sobie filmy. Z własnej nieprzymuszonej woli przeczytałem : "Akwarium", "Specnaz" Suworowa, dwie książki, które sprawiły, że nie liczyłem kartek do końca książki. Polecam też "Wojownika Światła" P.Coelho. W szkole niestety jest tylko kilka naprawdę ciekawych książek. Do gustu przypadły mi: "Mistrz i Małgorzata", "Przedwiośnie", "ludzie bezdomni" Największe męczarnie sprawiał mi: "Potop", "Chłopi", "Lalka","Granica" i to nie z powodu obszerności, ale te książki po prostu były nudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 yh. czytam, jak mi sie zachce. Najczęściej nie mam na to po prostu czasu. a jak już to czytam coś co mnie interesi. Jednak najszybciej i najlepiej wchłnia mi sie książki związane z narkomania np. "Odlot na samo" dno Jana Frey "Odlot" Donell Nick "Stokrotka"Jan Paweł Krasnodębski "Kokaina", "Alkochol, Prochy i Ja", "Byłam schizofremiczką", " W poszukiwaniu Ducha" Barbara Rosiek "Hera moja miłość", "Lot komety"Anna Onichimowska "Ćpun" Melvin Burgess to małą cześć tego co lubię przeczytać nie raz czy dwa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slomka Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Po fascynacji gra przewalam wlasnie Sage o Wiedzimnie Sapkowskiego. Wszystkie tomy wchlaniam to jak swieze buleczki. Mmmm Sapkowski... zazdroszczę tym, którzy mają Sagę jeszcze przed sobą Jak znajdę czas, trzeba będzie jeszcze raz przeczytać. esc0bar, a później sobie film obejrzyj - jak dla mnie komedia. A na razie, w ramach szkolenia zawodowego - Seth Godin "Fioletowa Krowa" (pozdrawiam szefa ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Niedawno przeczytałem "Komu bije dzwon" E.Hemingwaya nie bez przyczyny uznawana jest ona za najwybitniejsze dzieło tego pisarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackowna Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No coz... Uwielbiam wszystkie trzy 'biografie' Amstronga. O nim samym sa rozne opinie, ale ja go podziwiam. Jakos ostatnio czepilam sie ksiazek mojej siostry i przeczytalam serie Ulyssesa Moore'a. Poza tym, uwazam, ze LOTR to mistrzostwo, a Tolkien jest geniuszem. Jezeli natomiast chodzi o lekturki, to "Dziady" ostatnio przetrawilam, teraz czas na 'Pana Tadka"... O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 aktualnie odświeżam sobie wcale nie książkę... a komiks. pamięta ktoś jeszcze "funky koval"? dawno dawno temu, w latach 80tych był publikowany w odcinkach w fantastyce... kiedyś kupiłam sobie nowe wydanie w twardej oprawie, które komuś pożyczyłam i dopiero kilka dni temu się odnalazło do kompletu sentymentalnego brakuje mi "yans" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 "Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falcones Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaromir Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 "Tybetańskie piekło" : jestem w trakcie, opowiada przygotowania jak i udział w spływie kajakowym uznanym za najtrudniejszy na świecie : kanionem Campo, po prostu igraszka ze śmiercią na każdym metrze. Pochłania czytelnika wartka akcja, surowa natura, klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 28 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Skończyłem Shohun'a Clavell James'a A teraz czytam Dogonić mistrza Chris Carmichael'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanc91 Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Pixon to widze ze czytamy to samo "Dogonic Mistrza " jak na razie ta ksiazka mnie wciaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Pierre Clostermann "Wielki Cyrk" książka napisana przez pilota myśliwca z czasów dws opisująca jego przeżycia w czasie podniebnych pojedynków Tom Holland "Perski Ogień" autor pisze o wojnach Greków z Perskim Imperium Terence Robertson "Wilk na Atlantyku Biografia Otto Kretschmera" biografia największego asa broni podwodnej z czasów dws Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 U mnie zawsze znajdzie się w domu jakiś thriller. Wczoraj skończyłem "Purpurowe rzeki" Grange'a. Dzisiaj może chwycę za pierwszą książkę tego autora, czyli "Lot bocianów". Muszę korzystać z wolnego czasu póki go mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Czytam wszystko co mi wpadnie w ręce poza lekturami szkolnymi (no jedną przeczytałem ostatnio bo mi się już po omówieniu wydała ciekawa, a był to "rok 1984" Orwella, nie zawiodłem się ) i romansidłami. Wszystko to znaczy książki szpiegowskie, wojenne (łącznie z takimi historii u-botów itp ), przygodowe, takie, których nie potrafię sklasyfikować . W pociągu do Jeleniej Góry (i z powrotem) przerobiłem nawet coś o wdzięcznym tytule "Astrologia. Astronomia. Astrofizyka." Wiele nie zrozumiałem ale pasowała mi idealnie do kieszonki koszulki kolarskiej Teraz padło na dzieło "Antarktyka" Kima Stanleya Robinsona. Nudne dość, ale nie miałem pomysłu więc wziąłem z półki w bibliotece bo miała fajny tytuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 ja obecnie też jestem w klimatach bardzo zimowych Centkiewiczowie "Nie prowadziła ich gwiazda polarna" - o wyprawach na biegun południowy kilku kolejnych odkrywców. Cudna sprawa, parę razy mało nie przegapiłam swojego przystanku jadąc autobusem i czytając tę książkę. A opisy są tak sugestywne, że odruchowo człowiek wtula nos w kołnierz i szczelnie zapina kurtkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Dawno tu nie pisale, co nie znaczy ze przestalem czytac Aktualnie czytam "Mistrza i Małgorzate" Bułhakowa, ostatnio czytałem "Truciznę" Kavy, a ogolnie to podreczniki autorów wszelakich niestety przez szkołe mam malo czasu na czytanie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Ja polecam książki Joanny Fabickiej, a konkretnie serię pamiętników Rudolfa Gąbczaka. Opowiadają one o dojrzewającym nastolatku, który ma same kompleksy, do tego nienormalną rodzinę, i w ogóle jest jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Ja wczoraj skończyłem czytać Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion" Książka zajefajna, polecam. Napisana bardzo orginalnym językiem. I choc niezbyt cenię autora (ma "trochę" inne poglądy ode mnie) to muszę powiedzieć, że po przeczytaniu tej książki dażę Go dużym szacunkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 to ten co zasuwa na bosaka po świecie?? jeśli tak to chyba muszę przeczytać... ogólnie lubię książki podróżnicze(z elementami, motywami podróżniczymi)... taki ze mnie mały turysta... może przeczytam... swoją drogą widziałem fragmenty (jakieś 2 odcinki) jego programu... i muszę przyznać że ma gość poczucie humoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.