Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

yyym cieplarni? ;)

myślę, że wyrok dostał:

a) za informacje które udostępnił kontrwywiadowi państw zachodnich, z których tylko część przelał w swoje książki

b ) dla zasady żeby pokazać, jak Kreml karze zdrajców

natomiast w jego książkach potęga armii czerwonej jest przerysowana, o czym można przeczytać na forach poświęconych historii i II wojnie światowej. ale dzięki temu przejaskrawianiu bardzo miło się go czyta. np. fragment o skoku na spadochronie: Tu porządny człowiek nie ma czego szukać, tu tylko diabły i wiedźmy na miotłach, no i Witek Suworow ze swoim spadochronem. :)

Kończę "Modlitwę za Owena" - Johna Irvinga - Rewelacja! Autor "Świata wg Garpa", "Hotel New Hampshire" i innych. Polecam!

Przez nadmiar czytania w złym oświetleniu popsuł mi się wzrok ( - 2 Dioptrie).

Też lubię książki IRvinga. Przeczytaj sobie "Jedno roczną wdowę" albo "Świat Cyrku". Powinna Ci się też spodobać książka pt "Paragraf 22" ale to jest już innego pisarza bo Josepha Hellera.

ja czytam zazwyczaj lektury, albo jakieś książki fantasty, podobał mi się eragon i najstarszy, jednak nie jestem wielbicielem tolkiena, może z racji tego, że za czytanie wziąłem się dopiero po oglądnięciu filmów. Aktualnie uznałem, że skoro idę na biol-chem to będzie dużoooooo nauki, znalazłem sobie książkę pamięć marka szurawskiego i ją teraz przerabiam. Jak na razie polecam, świetna książka, na niektóre rzeczy w życiu bym nie wpadł, a to się wydaje tak proste :) Mam nadzieje, że dzięki niej nie będę musiał jakoś specjalnie rezygnować z roweru na rzecz obowiązków i nauki :) A obowiązków będę miał sporo z racji, że z siostrą studentką będę mieszkał, która nie lubi sprzątać itp. :P Równolegle z tą książką zacząłem pachnidło, jednak jakoś mnie specjalnie nie zachwyciło.... nie polecam mimo, że rzekomo jest to bestseller

• 1 miesiąc temu...

Teraz czytam sobie Wzgórze błękitnego snu I. Newerly'ego

a będę musiał zacząć męczyć jądro... :P:P:P

znaczy jądro ciemności Conrada. lekturka... podobno straaaszna padaka. ale, okaże się :down:

ja to ogólnie z książkami na bakier, ale jak mi ktoś poleci to staram się przeczytać, tyle na ile czas pozwala ;)

Próbowałem zmęczyć Powstanie Davies'a ale jest napisane zbyt lakonicznym językiem, muszę do niej dojrzeć. ale w tym roku warto przeczytać, maturka z historii i te sprawy.

Ja jestem w polowie "Cieni w ogrodzie" Teresy Bogudzkiej... Nigdy bym tej ksiazki do rak nie wzial gdyby nie fakt, ze bylem z moja dziewczyna w dziczy, w gorach i nudzilem sie gdy poszla robic zdjatka... Przyznam, ze wciagajaca pozycja, widziana oczami dziecka... Czasem az nie chce sie wierzyc, ze tak bylo kiedys, albowiem ksiazka opowiada o dosc starych czasach :)

Wiecej nie powiem, poczytajcie sobie :)

• 1 miesiąc temu...

odświeżam temat... :)

Właśnie skończyłem czytać "Rowerem i pieszo przez czarny ląd" Kazimierza Nowaka... Bardzo zacna książka :(

polecam wszystkim amatorom turystyki rowerowej(sic!)

garść cytatów:

"Nazajutrz wjechałem na obszar zasłany aksanitem - rośliną, której nasienie uzbrojone jest w cztery długie na sześć do dziewięciu milimetrów kolce. Kilka obrotów koła okleja tymi nasionkami opony tak dalece, że gumy wcale nie widać, a dętka staje się sitem"

"Na domiar złego rower, który ochrzczono tu maszyną piekielną, piszczy i klekoce"

"Tuż przed Berberati, nieopodal rzeki Sangha wykonałem nie zamierzone salto mortale i runąłem jak długi" <-chodzi o OTB :D

.. do tego sporo świetnych zdjęć(a zrobił ich ponoć tysiące: może ktoś wie gdzie można je zobaczyć??)

Teraz kończę jeszcze "Proces" Kafki i "Na zachodzie bez zmian" Remarque'a

Ivan Colovic - "Bałkany - terror kultury" Dostepne na pewno w Empiku , na merlinie chyba tez

Komus kogo to nie interesuje , na pewno sie nie spodoba. Akurat ja sie zakochalem w tych krainach.Zwiedzilem niektore panstwa tego regionu i mnie zainteresowały :)

Chociaz ostatnio coraz czesciej siegam do kodeksów - cywilnego , postepowania administracyjnego itp... Cholerne studia B)

Uuuu... co czytam?

Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego" (polecam ciekawskim),

R.A. Salvatore - "Mroczne Oblężenie" (kończę, a później "Droga do świtu"),

Brian Lopes, Lee McCormac - "Jazda rowerem górskim",

Leonard Zinn - "Zinn i Sztuka serwisowania roweru górskiego",

Helen Fielding - "W pogoni za rozumem" :) (na dobranoc).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...