marcin_ostrów Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 tak, i dlatego za te bajki dostał zaocznie karę śmierci Na chwilę obecną czytam cykl Webera o Honor Harrington , po raz kolejny M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Akwarium to ta książka, gdzie pisze o 'Cieplarni'? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ...lektury ktore musze przeczytac na filologii ang... hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 yyym cieplarni? myślę, że wyrok dostał: a) za informacje które udostępnił kontrwywiadowi państw zachodnich, z których tylko część przelał w swoje książki b ) dla zasady żeby pokazać, jak Kreml karze zdrajców natomiast w jego książkach potęga armii czerwonej jest przerysowana, o czym można przeczytać na forach poświęconych historii i II wojnie światowej. ale dzięki temu przejaskrawianiu bardzo miło się go czyta. np. fragment o skoku na spadochronie: Tu porządny człowiek nie ma czego szukać, tu tylko diabły i wiedźmy na miotłach, no i Witek Suworow ze swoim spadochronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 14 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Kończę "Modlitwę za Owena" - Johna Irvinga - Rewelacja! Autor "Świata wg Garpa", "Hotel New Hampshire" i innych. Polecam! Przez nadmiar czytania w złym oświetleniu popsuł mi się wzrok ( - 2 Dioptrie). Też lubię książki IRvinga. Przeczytaj sobie "Jedno roczną wdowę" albo "Świat Cyrku". Powinna Ci się też spodobać książka pt "Paragraf 22" ale to jest już innego pisarza bo Josepha Hellera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 14 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Oooo kiedy ja książkę na oczy widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymkowar Napisano 15 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ja czytam zazwyczaj lektury, albo jakieś książki fantasty, podobał mi się eragon i najstarszy, jednak nie jestem wielbicielem tolkiena, może z racji tego, że za czytanie wziąłem się dopiero po oglądnięciu filmów. Aktualnie uznałem, że skoro idę na biol-chem to będzie dużoooooo nauki, znalazłem sobie książkę pamięć marka szurawskiego i ją teraz przerabiam. Jak na razie polecam, świetna książka, na niektóre rzeczy w życiu bym nie wpadł, a to się wydaje tak proste Mam nadzieje, że dzięki niej nie będę musiał jakoś specjalnie rezygnować z roweru na rzecz obowiązków i nauki A obowiązków będę miał sporo z racji, że z siostrą studentką będę mieszkał, która nie lubi sprzątać itp. Równolegle z tą książką zacząłem pachnidło, jednak jakoś mnie specjalnie nie zachwyciło.... nie polecam mimo, że rzekomo jest to bestseller Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnidzioch Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ja skonczylem czytac folwark zwierzęcy. Bardzo fajna książka. Zachęcam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Teraz czytam sobie Wzgórze błękitnego snu I. Newerly'ego a będę musiał zacząć męczyć jądro... :P:P znaczy jądro ciemności Conrada. lekturka... podobno straaaszna padaka. ale, okaże się ja to ogólnie z książkami na bakier, ale jak mi ktoś poleci to staram się przeczytać, tyle na ile czas pozwala Próbowałem zmęczyć Powstanie Davies'a ale jest napisane zbyt lakonicznym językiem, muszę do niej dojrzeć. ale w tym roku warto przeczytać, maturka z historii i te sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Niedawno przeczytałem "Cyfrowa Twierdza" naprawde polecam, teraz kończe "Wybuch" i jakoś nie moge skończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 polecam wszystkim serie o przygodach endera, autorstwa orsona scotta carda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 polecam "Achaję" Ziemiańskiego, pochłaniam właśnie drugi tom. każdy kto polubił sagę Sapka polubi też to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Do niedawana czytałem głównie lektury a teraz na pełnym spokoju mogę sięgnąć po "Co z tą Polską" T. Lisa, całkiem w porządku, mądra i przystępna. W następnej kolejności "Polska, głupcze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ...Biblia... Joe Friel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja jestem w polowie "Cieni w ogrodzie" Teresy Bogudzkiej... Nigdy bym tej ksiazki do rak nie wzial gdyby nie fakt, ze bylem z moja dziewczyna w dziczy, w gorach i nudzilem sie gdy poszla robic zdjatka... Przyznam, ze wciagajaca pozycja, widziana oczami dziecka... Czasem az nie chce sie wierzyc, ze tak bylo kiedys, albowiem ksiazka opowiada o dosc starych czasach Wiecej nie powiem, poczytajcie sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ja aktualnie czytam "Paragraf 22"(dawno się tak nie śmiałem ) oraz przyswajam sobie lektury z ubiegłej klasy(tak pobieżnie )... niedługo zacznę czytać Manna(a trochę tych jego książek jest...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 W tym momencie jestem w połowie "Bez skrupułów" Harlana Cobena. Jeśli ktoś lubi kryminały to na pewno nie zawiedzie go ten autor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 odświeżam temat... Właśnie skończyłem czytać "Rowerem i pieszo przez czarny ląd" Kazimierza Nowaka... Bardzo zacna książka polecam wszystkim amatorom turystyki rowerowej(sic!) garść cytatów: "Nazajutrz wjechałem na obszar zasłany aksanitem - rośliną, której nasienie uzbrojone jest w cztery długie na sześć do dziewięciu milimetrów kolce. Kilka obrotów koła okleja tymi nasionkami opony tak dalece, że gumy wcale nie widać, a dętka staje się sitem" "Na domiar złego rower, który ochrzczono tu maszyną piekielną, piszczy i klekoce" "Tuż przed Berberati, nieopodal rzeki Sangha wykonałem nie zamierzone salto mortale i runąłem jak długi" <-chodzi o OTB .. do tego sporo świetnych zdjęć(a zrobił ich ponoć tysiące: może ktoś wie gdzie można je zobaczyć??) Teraz kończę jeszcze "Proces" Kafki i "Na zachodzie bez zmian" Remarque'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Sztuka jako "podręcznik życia" - I. Wojnar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 staram sie czytać wszystko co mi wpadnie w ręce, teraz jestem na etapie przypominania sobie Tomka syn przyniósł z boblioteki to czytam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Polecam "Merde! rok w Paryżu" - historia anglika, który ląduje w Paryżu i opisuje swoje kulturowe zdziwienia i perypetie. Świetny humor. Autora nie pamiętam niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ivan Colovic - "Bałkany - terror kultury" Dostepne na pewno w Empiku , na merlinie chyba tez Komus kogo to nie interesuje , na pewno sie nie spodoba. Akurat ja sie zakochalem w tych krainach.Zwiedzilem niektore panstwa tego regionu i mnie zainteresowały Chociaz ostatnio coraz czesciej siegam do kodeksów - cywilnego , postepowania administracyjnego itp... Cholerne studia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slomka Napisano 29 Października 2007 Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Uuuu... co czytam? Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego" (polecam ciekawskim), R.A. Salvatore - "Mroczne Oblężenie" (kończę, a później "Droga do świtu"), Brian Lopes, Lee McCormac - "Jazda rowerem górskim", Leonard Zinn - "Zinn i Sztuka serwisowania roweru górskiego", Helen Fielding - "W pogoni za rozumem" (na dobranoc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 29 Października 2007 Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Niedawno skończyłem czytać Krzyżaków I tom i nawet mnie wciągneło więc przeczytam II tom, lecz najpierw musze wziąć się za "Syzyfowe Praca" na polski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slomka Napisano 29 Października 2007 Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Nie zazdroszczę. Jakoś Żeromskiego nie trawię, a "Syzyfowe prace" to jedyna książka, przy której udało mi się zasnąć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.