Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie pierwszy tom trylogi Lian Hearn "Po słowiczej podłodze". Jeśli chodzi o władcę pierscienic :D to jest to jedyna ksiażka, którą czytałem 2 miesiące i nie dokończyłem....za długie opisy, homeryckie dosłownie, tego się nie da przeżyć. Najgorszą ksiażką mego zycia były "Cierpienia młodego Wertera" od początku dopingowałem w duchu Wertera by się już zastrzelił (zdradzili koniec w przypisie). Ale tak ogólnie to jestem szalonym fanem Sapkowskiego.

Aktualnie zabrałam sie ponownie za "Trzy stygmaty Palmera Eldritcha" autor Philip K. Dick

pzdr.

wreszczie ktoś, kto czyta literaturę ojca współczesnej SF. Powiem szczerze, że przeczytałem wszystko co wysło z pod pióra P.K.Dick'a :) od niego zaczynałem swoją przygodę z książką.

Aktualnie przerabiam ksiażki wydane przez fabrykę słów (empik z kanapami rlz :D ). "sługa Boży", "Księga jesiennych demonów" "operacja DW" - to przeczytałem w ciagu ostatniego tygodnia :P

Ostatnio staram sie zmusic do przeczytania " Władcy pierscieni " :):P Kazdy zachwala ksiazke i film a ja zasnałem na nim w kinie ...

Najczesciej ostatnio czytam repetytorium gramatyki jezyka angielskiego ;) Czesto gosci w mych rekach takze slownik idiomów angielskich :P

A ja lubię sobie poczytać sensacyjne książki Harlana Cobena, jak na razie przezcytalem ich 5 i żadna mnie nie zawiodła. Średnio mi sie podobał , ,,Kod L. da Vinci" i ,,Anioły i demony" Dana Browna.

Ostatnio czytałem ,,Mój dług" Sławka Sikory. ,,Lśnienie" S.Kinga mnie strasznie wynudziło.

Nie nawidze lektur ;) ,a w klasie maturalnej ,czyli już za nie całe 2 tygodnie będzie je trzeba będzie regularnie szybko czytać :| .

• Mod Team

A jakie książki polecacie z gatunku sensacyjno-przygodowe. Coś podobnego do Clive Cussler-a jeżeli ktoś wie o co chodzi :033:. Bo tego autora pochłonąlem już w całości. Wziąlem się za wiedźmina też niebawem kończę i nie wiem za co się dalej brać

• 7 miesięcy temu...
Wziąlem się za wiedźmina też niebawem kończę i nie wiem za co się dalej brać

tak szybko czytasz? :) jeśli dobrze pamiętam Wiedźmin to 5 książek sagi + 2 książki uzupełniające (od których polecam rozpocząć).

ja skończyłem "Polactwo" Ziemkiewicza, "Xavras'a Wyżryna" Dukaja (obie naturalnie polecam) teraz mam do przeczytania lekturę "pamiętnik z powstania... ". a jak znajdę chwilę wolną to wezmę się za kolejną część opowiadań o pewnym bimbrowniku :D i za kolejny kryminał Christie xD

wezmę się za kolejną część opowiadań o pewnym bimbrowniku :P

Ja wlasnie czytam Kroniki Jakuba Wędrowycza, a wczesniej było Wieszać Kazdy Moze. Troche nie po kolei, ale co tam. Btw. tej ksiazki nie da sie czytać w tramwaju, ludzie sie dziwnie patrzyli jak sie śmiałem ;)

Siema jestem tu nowy i brak mi jeszcze rowerku ale w temacie ksiazek jestem mocno zaawansowany... i polecam primo pana Arturo Pereza-Reverte przedewszystkim "Klub Dumas" czyli ksiazke na podstawie Polanski nakrecil sredni film "8 wrota" .. a ksiazka super; "Krolowa południa" Pereza również pochłania na maksa.. nie bede pisal wam o Sapkowskim i jego Wiedzminie ale jego ostatnia trylogia Narrenturm, Bozy wojownicy oraz Lux Perpetua

to tak na poczatek polecam ;)

Gość BarteX88

A ja aktualnie zagłębiłem się w literaturę obozową z racji mojego tematu maturalnego :D Książki fajnie się czyta bo są ciekawe i ukazują cholernie okrutny obraz wojny :ph34r:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...