Skocz do zawartości

[sklep] www.bike-land.pl z Gdańska

kingfisher

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W dniu 27.10.2009 roku zamówiłem u tego przedsiębiorcy dźwignie hamulców, 2x v-brake'i i linki hamulcowe. Za całość zapłaciłem przelewem tego samego dnia kwotę prawie 400 zł. Pomimo licznych e-maili, prób nawiązania kontaktu telefonicznego - bezskutecznych zresztą, oraz pisemnego odstąpienia od umowy i wezwania do zwrotu ceny sprzedaży w formie listu poleconego za zwrotnym poświadczeniem odbioru, pieniądze nie wpłynęły z powrotem na moje konto do 11.12.2009 r., podobnie zresztą jak zamówiona paczka. Odwiedziłem więc Policję i złożyłem zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 286 kk przez właściciela sklepu Pana M.J. Funkcjonariusze okazali się skutecznie, bo 14.12.2009 roku pieniądze wróciły na moje konto. Z całą odpowiedzialnością odradzam zawieranie z tym Panem umów sprzedaży za pomocą środka porozumiewania się na odległość - Internetu i kupowanie u niego jakichkolwiek części rowerowych. Piotr Golec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...