Skocz do zawartości

[spd-zimno] Jakie skarpety na zime?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam cynk, że w znajomym second hand są niekompletne stroje pływackie. Gdyby takiemu odciął stopy?:P To by było chyba lepsze od rowerowych neoprenów? Jutro jadę to zobaczyć, jak się zmieści noga z butem, to wezmę, a i można z reszty stroju zrobić jakieś ocieplenie na amora, żeby olej nie zamarzał(przez jakiś czas) itd.:D

Ty coś... brałeś? :P

Ty coś... brałeś? :whistling:

Odżywki mu się przeterminowały! :P

No chyba ze MI się coś przeterminowało i owinięty amortyzator w szalik jest cieplejszy..hmmm... chyba pominąłem w całym moim życiu fakt, że amory oddychają, żyją, wydobywa się z nich ciepło... hmmm.

• 1 miesiąc temu...

Co do zdekompletowania stroju pluywackiego to tez zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego: http://www.scubamission.com.pl/pl/aquata/skarpety.htm :thumbsup:

Dawno juz nie jezdzilem przy takich mrozach i pozapominałem swoje patenty na zimne stopy (worki gazety itp) i w zasadzie odkrywam koło na nowo, gdyby to rozwiazanie sprawdzilo sie bylo by super.

55zeta za takie skarpeciory, chyba przetestuje i dam znac :confused:

Zaryzykuję stwierdzeniem, że na 40 minutową przejażdżkę można pojechać w samych zimowych skarpetach i letnich (zwykłych) butach SPD... poprę to tym, że do pracy jadę 15-20 minut właśnie tak ubrany i nawet przy temperaturze -15 noga nie zdołała zmarznąć. Inny przykład to 6 godzin przy temperaturze -3 w takiej samej kombinacji, lecz tym razem w butach szosowych, które u mnie mają słabszą wentylacje od butów MTB.

Używam skarpet narciarskich.

Zaryzykuję stwierdzeniem, że na 40 minutową przejażdżkę można pojechać w samych zimowych skarpetach i letnich (zwykłych) butach SPD... poprę to tym, że do pracy jadę 15-20 minut właśnie tak ubrany i nawet przy temperaturze -15 noga nie zdołała zmarznąć. Inny przykład to 6 godzin przy temperaturze -3 w takiej samej kombinacji, lecz tym razem w butach szosowych, które u mnie mają słabszą wentylacje od butów MTB.

Używam skarpet narciarskich.

Tylko ze ja jezdzilem dluzej niz 40 min przy tych mrozach ktore byly.

Przy temp -3 to się zgodzę.

• 4 tygodnie później...

Struj płetwonurka był troszkę za drogi, kupię za to normalne neopreny, więc nici z tego patentu:thumbsup:

A co do amora, już mnie lekko wpienia, że po pół godziny jazdy jest zablokowany:confused: Desperackie myśli mnie dopadły:icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...