got3n Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Zmiany zmiany zmiany... Zdradziłem 29er'a ( Nabiał i Zgud nie bijcie jak tylko giant wypuści maestro pod 29" wracam ;p) no ale jak to się mówi bujać to my a nie nas a więc full. Pewnie gdyby nie okazja z forum i pomoc Kos'a zostałby Superior no ale udało się Większość części przełożone z poprzedniego roweru. Prezentuję sie to tak : Brakes (Front&Rear): (Hamulec przedni i tylny) – Formula Oro Puro Brake Rotors: (Tarcze hamulckowe) – Avid G3CS 185mm/ G2CS 160mm Cables: (Pancerze i linki) – Jagwire Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M770 11-32 Chain: (Lancuch) - ConneX 904 Crankset: (Korby) – Shimano SLX Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Deore 2010 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x.9 Fork: (Widelec) – FOX F120R QR15 Frame: (Rama) – Trance X3 + damper fox float r Grips: (Gripy) – BB gąbki Handlebar: (Kierownica) – Giant Concept 670mm Headset: (Stery) – FSA Pedals: (Pedaly) – Shimano pd540 Seat: (Siodlo) – Fizik Gobi Seatpost: (Sztyca) – Thompson Elite 30,9x367mm Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - No name z wajcha ; ) Skewers: (Zaciski kół) – Tył Shimano – przód oś QR15 Shifters: (Manetki) – Gripy X.9 Spacers: (Podkladki pod mostek) - 3x10mm Stem: (Mostek) Giant Concept Tire (Front): (Opona przednia) – RoRo 2,25 Tire (Rear): (Opona tylna) - RoRo 2,25 Tubes: (Detki) – Continental 200g tył i 180g przód Wheel Front: (Kolo przednie) – -Hub: (Piasta) – Giant Tracker qr15 -Rim: (Obrecz) – Mavic x117 -Spokes: (Szprychy) – 32x -Nipples: (Nyple) – 32x Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) – DT 240s (36 step ratchet) -Rim: (Obrecz) – XC717 -Spokes: (Szprychy) - 32x Sapim Race black -Nipples: (Nyple) – Sapim Wagowo wyszło około 12kg na wadze łazienkowej do 100g. W planach pancerze na I-link, może pokombinuje z kokpitem na prostą kierownice i mostek z mniejszym wzniosem, może dętki na lżejsze Ale to drobiazgi. Fotka i link do galerii. http://picasaweb.google.pl/got3nn/Trance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Noo w końcu zamieściłeś tutaj tego bajka. Prezentuje się świetnie! Tylko powiedz mi - po co takie ciężkie dętki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 no ładnie wyszło co już wiesz ale czuję pewien niedosyt... i czekam, aż mnie zaspokoisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 rowerek super , ale co już koledzy zauważyli dętki ważą tyle, że w DH byś mógł jeździć. Ja bym tu widział jeszcze kilka białych akcentów typu: siodło, mostek , ale i bez tego rower wygląda świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 zamienilbym zaciski kol na cos kolorowego tylko nie wiem jak z dostepnoscia takich na qr15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Bardzo ładny rower fajne malowanie ramy,osprzet tez niczego sobie tylko kokpit bym zmienil pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Śliczny ten Trance X Napęd moim zdaniem rewelacyjnie dobrany, choć ja bym dla siebie założył cyngle. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Przednia obręcz- przymus taki? Pytam, bo mam złe wspomnienia z 117. Jakoś tak przednie koło mi nie pasuje do ogólnego widoku. Prywatnie przednią przerzutkę na X9 bym zamienił- coby komplet był. I jakoś prostej kierownicy tu nie widzę. Jakby Ci się znudził to wal śmiało- przygarnę. Aha- koszyk na bidon stanowczo do kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Przednia obręcz- przymus taki? Pytam, bo mam złe wspomnienia z 117. Jakoś tak przednie koło mi nie pasuje do ogólnego widoku. Prywatnie przednią przerzutkę na X9 bym zamienił- coby komplet był. I jakoś prostej kierownicy tu nie widzę. Jakby Ci się znudził to wal śmiało- przygarnę. Aha- koszyk na bidon stanowczo do kosza. Z tego co widzę kierownica nie jest prosta... A koszyk to niby dlaczego nie? Już niemodne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 no właśnie takie komenty mnie rozśmieszają, koszyk na bidon jest hmmm... przydatny jak się używa bidon więc co jak co ale chyba do kosza nie powędruje a kierownica wygląda na giętą jak dla mnie to trochę za mało białych części poza ramą a tak rowerek super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Panowie Kubus18 i Damian24- czy wy macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Gdzie napisałem ,że ten rower ma prosta kierownicę? Gdybyście poświęcili czas na przeczytanie całego tematu, to byc może zauważylibyście,że autor chce pokombinować z prostą kierownicą i innym mostkiem. Koszyk na bidon, który jest założony do omawianego roweru poprostu mi się nie podoba- założyłbym inny, ale nie napisałem,żeby zrezygnować- zastosowałem skrót myślowy, który chyba był za dużym skrótem- cóż moja wina Proponuję pomysleć, poczytać i dopiero pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 I jakoś prostej kierownicy tu nie widzę. Brzmi dwuznacznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 durnykot zwracam honor z kierownicą , ale Aha- koszyk na bidon stanowczo do kosza. było zbyt jednoznaczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Damian- fakt , z koszykiem to poszedłem troszkę na skróty. Miałem na mysli,że ten koszyk nie pasuje do tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 A jaki koszyk proponujecie? Głownie i tak jeżdzę z camelbackiem ale czasem sie koszyk przydaję. Trochę aktualnych fotek po zmianach : Hamulce na Elixir R 180/160 Dartmoor Nano/G3CS Sztyca na Thompsona 30.9x410 Seatback Przednia na XT Damper na Rp23 190/50 więc rama ma aktualnie ok. 5,7" skoku (144mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Zacnie wygląda, ale dużo lepiej byłoby z białym mostkiem + białym Foxem ? Dlaczego Puro na Elixiry zamieniłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Chwile tu nie zagladałęm : Co do dopieszczania detali to może kiedyś się za to wezmę. A hamulce zmieniłem bo była okazja zmienić używane na nowe z gwarancją i jeszcze na + wyjsć na tym. Puro niestety z karbonowa klamką były dość delikatne, klamka mało sztywna i luz lekki łapała na nicie. Teraz śmiga na nich 5xkg koleżanka w rowerze do xc i zadowolona ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.