Skocz do zawartości

[rama] Cube Analog vs Cube LTD Comp

Wawrus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Analog http://allegro.pl/item840796331_cube_analog_nowa_rama_mtb_18_cali.html

Ltd Comp http://allegro.pl/item840782930_cube_ltd_comp_v_breki_nowa_rama_rozm_18_cali.html

Czy myślicie że warto dopłacić re 200zł do Ltd? Waga Analoga to ok 1980g, a Ltd nie wiem ile.

Co do Ltd napisano że normalna cena ramy to 1350zł więc chyba powinna być sporo lepsza. Chodzi głównie o wagę i geometrię. Alanog chyba jest montowany z widelcami 80mm, a ja chce mieć na 100mm.

Proszę o szybką odpowiedź bo decyzja musi zapaść dziś.

Napisano

Te obydwie ramy to sobie odpuść ;) Za 800 zł można wyrwać coś wiele lepszego :laugh:

Coś, czyli co?

Analoga w sumie już zamówiłem z Allegro, ale ten sam sprzedawca ma właśnie tę ramę i myślę że warto dołożyć te 200zł. Zwłaszcza ze względu na wagę.

Napisano

Analoga w sumie już zamówiłem z Allegro, ale ten sam sprzedawca ma właśnie tę ramę i myślę że warto dołożyć te 200zł. Zwłaszcza ze względu na wagę.

z widelcami 80mm, a ja chce mieć na 100mm.

Proszę o szybką odpowiedź bo decyzja musi zapaść dziś.

Kompletnie cię nie czaję.

Prosisz o szybką odpowiedź, ale nie poczekałeś 20minut i kupiłeś ramę?

Tak jak przedmówca, w tej cenie można wyrwać coś lepszego niż Cube

Napisano

LTD w ofercie od 2009 dostały amory 100mm, Analogi dalej mają 80mm.

Co do amora 100 mm w Analogu, to wywołam tutaj usera creative1989 - on z tego co pamiętam miał Analoga z Bomberem regulowanym 105-120 mm ;) Podpytaj co i jak jeśli chcesz.

ps. hehe - sam się wywołał :laugh:

Napisano

Kompletnie cię nie czaję.

Prosisz o szybką odpowiedź, ale nie poczekałeś 20minut i kupiłeś ramę?

Tak jak przedmówca, w tej cenie można wyrwać coś lepszego niż Cube

Bo na Analoga przyczajałem się od jakiegoś czasu, tylko był trudno dostępny. Więc jak go tylko na Allegro zobaczyłem zamówiłem go czym prędzej. Ale jak emocje opadły to porozglądałem się jeszcze trochę i przyuważyłem tego LTD. Myślę że to będzie rozsądniejszy wybór.

Napisano

LTD w ofercie od 2009 dostały amory 100mm, Analogi dalej mają 80mm.

Co do amora 100 mm w Analogu, to wywołam tutaj usera creative1989 - on z tego co pamiętam miał Analoga z Bomberem regulowanym 105-120 mm :) Podpytaj co i jak jeśli chcesz.

ps. hehe - sam się wywołał :D

B) Różnica w geometrii jest spora, ale ja to się mało ścigam, więc to aż mi tak nie przeszkadza.

A mój Analog i Bomber idą wieczorem na odsprzedaż :confused::P:(

Bo na Analoga przyczajałem się od jakiegoś czasu, tylko był trudno dostępny. Więc jak go tylko na Allegro zobaczyłem zamówiłem go czym prędzej. Ale jak emocje opadły to porozglądałem się jeszcze trochę i przyuważyłem tego LTD. Myślę że to będzie rozsądniejszy wybór.

Czasami tak bywa po zakupie :P

W porównaniu do Analoga to będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...