Flash3M Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Pytanie jakie mnie nurtuje dotyczy tego siodełka. Ineresują mnie wszelkie opinie posiadaczy i ich porównania do innych siodełek, najlepiej do San Marco Blaze, które również uchodzi za deskę, chociaż dla nie jest wygodne.
Cuberider Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Siodełko takie sobie bo ma niewygodne to wycięcie, ale waży około 210 gram Dużo lepsze jest już VELO 1200U New Look cena taka sama, a jest lżejsze około 196 gram i poszycie ze skóry naturalnej(podobno) na tym jeździłem i jest wygodne. Kilka osób z mojego środowiska na nim śmiga i sobie chwalą za tą cenę
wigry Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Siodełko takie sobie bo ma niewygodne to wycięcie ...to zależy Z początku ta dziura i twardość siodełka daje o sobie znać,ale jak się przyzwyczaisz tzn. Twoja d... to jest ok.Dlatego też szukam właśnie czegoś z dziurą :] Z drugiej strony jak widzę siodełka,które zamiast wycięcia maja wyżłobienie to tutaj dopiero widzę nieporozumienie,taki pic na wodę. ..a co do samego siodełka to ...takie sobie
@lek Napisano 16 Stycznia 2010 Napisano 16 Stycznia 2010 Podepnę się pod post Chcę kupić sobie nowe siodełko do bajka i wpadł mi w oko taki model VELO Jeździł ktoś na tym modelu, cena w porównaniu do wagi wypada bardzo atrakcyjnie
Mod Team Odi Napisano 16 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 16 Stycznia 2010 @lek to siodło to nic innego jak montowany dawniej w Kellysach Kbix Pro Race. Miałem to siodło kilka tygodni i dla mnie była to męczarnia. Zdecydowanie najbardziej niewygodne siodło jakie miałem, pod tym względem przebiło nawet San Marco SKN. No ale wybór siodła to niestety na tyle indywidualna sprawa, że jak nie kupisz i nie przetestujesz osobiście to się nie przekonasz.
@lek Napisano 16 Stycznia 2010 Napisano 16 Stycznia 2010 W takim razie będę dalej szukał siodełka, zastanawiam się też nad SLR XP lub PRO Griffon GEL
mati199 Napisano 16 Stycznia 2010 Napisano 16 Stycznia 2010 Ja powiem tyle. SLR oferuje za cenę 230 zł wagę 180 gram. Sam go używam z pampersem i na wycieczkach + 100 km daje spokojnie radę Natomiast Velo wersja ProLite waży realnie 199 g lub 193 g w zależności od danego egzemplarza. O komforcie nic nie powiem, bo nie jeździłem. Ale zarówno ja, jak i ludzie jeździli na niejednych dużo lżejszych deskach i nic d*** nie odpadła ;]
Flash3M Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Napisano 16 Stycznia 2010 Ostatnio miałem okazję przetestować wyrób Velo i było wygodnie... tyle, że to było na trenażerze. Na sosie powinno być podobnie, ale jak to się może mieć do MTB?
mekp Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam! Co do wygody siodełka to jest... średnio. Ja osobiście przesiadałem się z siodełka źle wyprofilowanego więc, zmiana siodła była ulga. Jednak trzeba się liczyć z tym ze siodłeko które waży ok 200g nie bedzie miękkie. Z pampersem nawet trasy powyżej 100km na szosie nie sprawiały wielkiego kłopotu. W terenie... czasami ale naprawde sporadycznie było czuć ze to właściwie szosowe siodło. Gorzej gdy siodełka używa sie w zwykłych, nie obcisłych spodniach... tutaj poprostu nie ma co sie ugiąć i każde zagięcie lub kieszeń w spodniach czuje sie na własnej d. Mam je od początku 2009r i daje mu 4+. Pozdrawiam xMekpx
skjaatel Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Witam! Zbijając masę roweru doszedłem do siodła (obecnie wygodne, ale ciężkie Accent Derry 380g). Przeglądałem ofertę San Marco, Selle Italia i siodła o interesującej mnie miękkości zawierają się w progu cenowym 80-160 zł a wagowym 230 - 270g. Jako, że pracuję w serwisie Gianta wpadło mi w ręce to siodło: Racing Carbon . Ktoś zna może? Jakieś opinie? Bo stosunek cena/waga świetny, a wad technicznych/niedoróbek nie widać (waga 194g, cena dla mnie 90 zł).
marsman Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 http://pro-bike.pl/produkty/item_175_siodlo_velo_1133u_carbon_hollow.html Velo jako Velo nie Giant powinno być troche tańsze. Velo jako Velo nie Boplight było kiedyś o 30pln tańsze. bo kiedyś na strone były ceny
skjaatel Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 To samo siodło, jeśli kogoś interesuje temat to proszę, znalazłem starszy wątek: OPINIE Proszę o zamknięcie tematu, ew. scalenie coby nie zaśmiecać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.