Skocz do zawartości

[Hamulce] Hamulce Hygia Elite - co to za hamulce?

rockrider

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

nie wiem za bardzo jak ten problem ugryźć, mogę kupić przewód za 228 zł wtedy będę miał skrojony na wymiar, albo też zostawić standardowe 135 cm zapłacić za przesyłkę, założyć i albo się cieszyć z nowych hamulców albo stwierdzić, że brakuje 5 cm i się ugryźć w dupę. wszystko pomierzyłem i przewód 140 cm byłby dobry przyjmując, że odległość od końca klamki do punktu gdzie przewód wchodzi w korpus klamki będzie taka sama jak w hamulcach, które mam czyli 16,5 cm. Hygie podobno mają krótką klamkę więc może być zonk, dam znać czy to pasuje czy nie, może ktoś inny będzie się z tym zmagał.

• 3 tygodnie później...

nie wiem za bardzo jak ten problem ugryźć, mogę kupić przewód za 228 zł wtedy będę miał skrojony na wymiar, albo też zostawić standardowe 135 cm zapłacić za przesyłkę, założyć i albo się cieszyć z nowych hamulców albo stwierdzić, że brakuje 5 cm i się ugryźć w dupę. wszystko pomierzyłem i przewód 140 cm byłby dobry przyjmując, że odległość od końca klamki do punktu gdzie przewód wchodzi w korpus klamki będzie taka sama jak w hamulcach, które mam czyli 16,5 cm. Hygie podobno mają krótką klamkę więc może być zonk, dam znać czy to pasuje czy nie, może ktoś inny będzie się z tym zmagał.

Witam. Mam hamulce Hygia model Elite kupiłem je około 3 tygodni temu. Czerwone anody z czerwonym przewodem PVC. Przed zakupem miałem obawy czy starczy mi fabryczna długośc przewodów 135 tył i 75 przód. Na szczescie mi starczył wiec udało mi sie zaoszczedzic troche kaski. Pytałem dystrybutora jaki koszt jest zmiany kabli na dłuższe. Dostałem odpowiedz ze koszt to 170 zł za 3m wraz z montarzem, wiec cena bardzo atrakcyjna. Wtedy tez nie tracisz gwarancji na hamulce.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...