toivlas Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ktoś odpowietrzał już Hygia Usagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 do jakiej największej konfiguracji roweru wkładaliście te hamulce, boje się, że do mojej 21,5 cala nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 A co ma rozmiar ramy do montażu hamulców tarczowych? Jeśli masz mocowanie do hamulca tarczowego na ramie to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 tylko tyle, że przewód może być na styk lub zbyt krótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Wątpię, aby tak było, zazwyczaj w nowych hamulcach jest go za dużo. A nawet jeśli to zawsze można zmienić przewód na dłuższy, wiadomo że to są koszty, ale jednak rozwiązanie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 nie wiem za bardzo jak ten problem ugryźć, mogę kupić przewód za 228 zł wtedy będę miał skrojony na wymiar, albo też zostawić standardowe 135 cm zapłacić za przesyłkę, założyć i albo się cieszyć z nowych hamulców albo stwierdzić, że brakuje 5 cm i się ugryźć w dupę. wszystko pomierzyłem i przewód 140 cm byłby dobry przyjmując, że odległość od końca klamki do punktu gdzie przewód wchodzi w korpus klamki będzie taka sama jak w hamulcach, które mam czyli 16,5 cm. Hygie podobno mają krótką klamkę więc może być zonk, dam znać czy to pasuje czy nie, może ktoś inny będzie się z tym zmagał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadProff Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 nie wiem za bardzo jak ten problem ugryźć, mogę kupić przewód za 228 zł wtedy będę miał skrojony na wymiar, albo też zostawić standardowe 135 cm zapłacić za przesyłkę, założyć i albo się cieszyć z nowych hamulców albo stwierdzić, że brakuje 5 cm i się ugryźć w dupę. wszystko pomierzyłem i przewód 140 cm byłby dobry przyjmując, że odległość od końca klamki do punktu gdzie przewód wchodzi w korpus klamki będzie taka sama jak w hamulcach, które mam czyli 16,5 cm. Hygie podobno mają krótką klamkę więc może być zonk, dam znać czy to pasuje czy nie, może ktoś inny będzie się z tym zmagał. Witam. Mam hamulce Hygia model Elite kupiłem je około 3 tygodni temu. Czerwone anody z czerwonym przewodem PVC. Przed zakupem miałem obawy czy starczy mi fabryczna długośc przewodów 135 tył i 75 przód. Na szczescie mi starczył wiec udało mi sie zaoszczedzic troche kaski. Pytałem dystrybutora jaki koszt jest zmiany kabli na dłuższe. Dostałem odpowiedz ze koszt to 170 zł za 3m wraz z montarzem, wiec cena bardzo atrakcyjna. Wtedy tez nie tracisz gwarancji na hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 jak to odpowietrzyć i czy da radę użyć zestawu avida do odpowietrzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.