Skocz do zawartości

[rama] MTB Co to za rama?

RepcaK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem nie dawno dość tanio rower z Niemiec i nie wiem na jakiej jest ramie. Rama jest wzmacniana i wygląda na porządna. Ma nakleiki byc moze po nich ktos cos bedzie wiedzial. Rower jest oryginalnie na hamulcach hydraulicznych i tarczach Formuli. Jestem ciekawy co to za rama może ktoś już się z taka spotkał i wie jakiej to marki. Dołączam zdjęcia:

post-126066-1260640003,3_thumb.jpg

post-126066-1260640093,72_thumb.jpg

Napisano

Naprawdę bardzo wiekowy rower (patrząc na osprzęt) - trudno będzie znaleźć kogoś kto przez tyle lat siedzi w rowerach i teraz go rozpozna :sweat:

Jeśli rower był z Niemiec, to na początek poszukaj wśród starszych roczników niemieckich marek. Może obejrzyj dokładnie amora (znawcy starych Marzocchi na pewno go rozpoznają) i osprzęt - jeśli gdziekolwiek jest jakaś data produkcji, to przynajmniej wiesz którego rocznika szukać po niemieckich archiwach :laugh: No i to prowadzenie linek z boku górnej rury - charakterystyczna rzecz.

Jeśli rama była kupiona razem z resztą to jest jakaś szansa, jeśli nie to raczej trudno będzie coś zdziałać.

Napisano

W serwisie mowili ze rama jest robiona pod hamulce Formuli piasty tez sa Formuli wiec pewnie rower byl zlozony oryginalnie z amorkiem Marzocchi Bomber i hamulcami Formuli. Spróbuje moze cos znajde:D Musze go dokladnie obejzec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...