Ogór Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 witam chcialem wypelnic druk o wydanie licencji kolarskiej na 2010, niestety mam kilka watpliwosci i nie wiem jak wypelnic czy molbym liczyc na czyjas pomoc? ewentualnie mozemy zrobic cos w stylu instrukcji obslugi wydawania licencji. wszelkie druczki znajdziemy na: http://www.pzkol.pl/komunikaty/licencje_pzkol_2008_regulamin_zasady_wnioski-s1029.html pozdrawiam
MM85 Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 To ja się podłącze pod pytania. Po co mi taka licencja? Wiem tylko że nie będę mógł wystartować w Family Cup
c1ach Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Co prawda doświadczenia w ściganiu się w Polsce nie mam, ale mając licencję masz chyba wstęp na wyścigi dla zawodników licencjonowanych. I raczej nie są to imprezy całkowicie odseparowane od amatorskiego ścigania
Ogór Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Napisano 12 Grudnia 2009 moze na poczatek dam caly ten wniosek ponizej zeby kazdy widzial co i jak: "POLSKI ZWIĄZEK KOLARSKI Nr licencji :_____________, Data wydania : ______________________ WNIOSEK DLA ZAWODNIKA O WYDANIE LICENCJI KOLARSKIEJ NA ROK 2010 1.Kategoria zawodnika UCI /Narodowa : Masters , Elita, Poniżej 23 lat, Junior, Junior Mł. , Młodzik, 2.Nazwisko Imię 3.Data urodzenia Pesel Narodowosc 4.Miejsce i adres stałego pobytu w momencie składania wniosku ( Polska) Kod pocztowy Miejscowość Ulica Nr domu i mieszkania Telefon kontaktowy (prywatny) adres e-mail: 5.Miejsce i kraj poprzedniego miejsca stałego pobytu, w przypadku zmiany w ciągu poprzedniego roku : ............................................................................................................................................................................ 6.Inne kraje pobytu Wnioskodawcy : ........................................................................................................................................................................... 7.Instancja (Federacja Narodowa lub UCI), która wydała ostatnią licencję Wnioskodawcy: ........................................................................................................................................................................... 8.Instancja (Federacja Narodowa lub UCI), która odmówiła wydania licencji w ciągu ostatnich 3 lat : ............................................................................................................................................................................. 9.Przynależność klubowa Wnioskodawcy : n a z w a K.S.:............................................................................. .............................................................................................................................................................................. Adres Klubu Sportowego Wnioskodawcy : Kod pocztowy Miejscowość Ulica Nr domu i mieszkania Telefon/Fax 10. Ekipa UCI Wnioskodawcy (Nazwa Ekipy) : ................................................................................................................................................................................... 11.Jeśli Wnioskodawca odbywa karę zawieszenia, która będzie trwała w ciągu całego lub części roku w jakim ma być ważna licencja, instancja, która nałożyła karę zawieszenia oraz data rozpoczęcia i zakończenia okresu zawieszenia : .............................................................................................................................................................................. 12. Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków zaistniałych podczas zawodów i treningów: - nazwa i adres towarzystwa ................................................................................................................................................... - nazwisko przedstawiciela ubezpieczalni .......................................................................................................................... - okres na jaki zawarto umowę ubezpieczenia ................................................................................................................. terytorium na jakim ubezpieczenie jest ważne ............................................................................................................ suma ubezpieczenia .................................................................................................................................. numer polisy ............................................................................................................................................. 13. Ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej podczas zawodów i treningów: - nazwa i adres towarzystwa ................................................................................................................................................ - nazwisko przedstawiciela ubezpieczalni ....................................................................................................................... - okres na jaki zawarto umowę ubezpieczenia ................................................................................................................ - terytorium na jakim ubezpieczenie jest ważne ............................................................................................................. suma ubezpieczenia .................................................................................................................................. numer polisy ............................................................................................................................................. Podpis Wnioskodawcy............................ OŚWIADCZENIE 1.Oświadczam, że nie istnieją żadne przeszkody dla wydania mi licencji. 2.Zobowiązuję się do zwrotu licencji, jeśli nastąpią zasadnicze okoliczności zmieniające dane we wniosku o licencję. 3.Oświadczam, że nie ubiegałem (-am) się o licencję na ten rok w UCI lub innej Federacji Narodowej. 4.Niniejszy wniosek o wydanie licencji składam na moją wyłączną odpowiedzialność. 5.Zobowiązuję się do przestrzegania statutów i regulaminów UCI, zrzeszonych Federacji Narodowych i Polskiego Związku Kolarskiego. 6.Oświadczam, że zapoznałem się ze statutem i wszystkimi regulaminami. 7.Będę uczestniczyć w zawodach i imprezach kolarskich w duchu sportowym. Przyjmę sankcje, które zostaną mi wymierzone i będę wnosić odwołania i spory do instancji przewidzianych w regulaminach. Każdy ewentualny spór z UCI przedłożę wyłącznie do sądów siedziby UCI. Akceptuję kompetentność Sądu Rozjemczego Sportu (TAS) jako jedynej instancji odwoławczej w okolicznościach dotyczących interpretacji regulaminów. Akceptuję Sąd Rozjemczy Sportu (TAS) jako ostatnią instancję odwoławczą. 8.W przypadku brania udziału w wyścigu kolarskim, na którym jest organizowana kontrola antydopingowa, zgadzam się poddać kontroli. Zgadzam się, aby wynik analizy był podany do wiadomości publicznej i przekazany ze wszystkimi szczegółami mojemu klubowi (drużynie), grupie sportowej lub mojemu opiekunowi lub mojemu lekarzowi. 9.Zobowiązuję się podporządkować regulaminowi antydopingowemu UCI będącemu klauzulą Światowego Kodeksu Antydopingowego i jego standardów międzynarodowych, podobnie odwołując się do innych instancji stosował będę regulamin kontroli antydopingowej UCI i Światowy Kodeks Antydopingowy lub inne przepisy zgodne z tym Kodeksem. 10. Zobowiązuję się przekazywać spory w zakresie dopingu Sądowi Rozjemczemu Sportu (TAS) i zgadzam się, żeby wypowiadał się on w ostatniej instancji. 11.Zgadzam się, żeby wszystkie pobrane próbki moczu stały się własnością UCI lub PZKol dla celów naukowych i informacyjnych dla ochrony zdrowia. 12.Zgadzam się, żeby mój lekarz i / lub lekarz mojego klubu (drużyny), grupy sportowej przekazywał na prośbę UCI lub PZKol. listę pobranych leków i odbytych leczeń przed zawodami lub imprezami kolarskimi. 13.Zgadzam się na pobranie krwi oraz będę akceptował wyniki kontroli krwi. 14.Posiadam zgodę od lekarza stwierdzającą zdolność do uprawiania sportu kolarskiego. 15.Biorę odpowiedzialność za przestrzeganie terminów badań lekarskich uprawniających do startu w zawodach kolarskich zgodnie z przepisami. 16.Posiadam kartę rowerową / Prawo Jazdy 17.Znam aktualne Przepisy Sportowe Polskiego Związku Kolarskiego. 18.W przypadku startów i treningów poza granicami kraju zobowiązuję się do wykupienia i posiadania polisy od następstw nieszczęśliwych wypadków i odpowiedzialności cywilnej rozszerzonej na terytorium poza kraj. 19.W przypadku zakończenia umowy ubezpieczenia NNW i OC przed końcem 2010r. zobowiązuje się przedłużyć ubezpieczenie do końca roku. * Dotyczy licencji wydawanych przez Polski Związek Kolarski ( kat. Elita,Elita Kobiet i Poniżej 23 lat ) * Proszę dołączyć kopię przelewu za licencję dokonaną na konto PZKol. : Rachunek nr 3 1 2 0 3 0 0 0 4 5 1 1 1 0 0 0 0 0 0 1 1 6 2 4 8 0 ** Zawodnicy startujący w zawodach międzynarodowych ( do wypłaty nagród mogą podać ........................................................................................................................................................................... Nazwa banku i nr konta osobistego Potwierdzam prawdziwość informacji umieszczonych we "Wniosku" Czytelny podpis zawodnika Podpis i pieczęć prezesa Klubu (Wnioskodawcy) ......................................................... ...................................................................... Podpis i pieczęć prezesa RZKol. (zawodnicy poniżej 18 roku życia) lub osoby uprawnionej podpis rodzica lub prawnego opiekun ......................................................... ...................................................................... Termin wystawienia licencji - 14 dni od daty wpłynięcia wniosku. TYLKO DOKŁADNIE I KOMPLETNIE WYPEŁNIONE WNIOSKI BĘDĄ ROZPATRYWANE. Uwaga: faktury za licencję będą wystawiane na prośbę zainteresowanych w ciągu 14 dni po otrzymaniu danych do faktury." i teraz skoro mamy ladny i czysty poglad na wszystko po koleji dojdzmy co i jak z gory dziekuje za pomoc
Brooce Napisano 20 Grudnia 2009 Napisano 20 Grudnia 2009 Może pomoże: http://www.joy-ride.pl/artykuly/15/jak-wyobic-licencje-pzkol-?.html MM85, z taką licencją możesz startować w zawodach pucharu Polski (i innych zawodach UCI) (przynajmniej w ekstremalnych dyscyplinach )
nikodem Napisano 20 Grudnia 2009 Napisano 20 Grudnia 2009 a może jaśniej czego nie rozumiesz gdzie wpisać?...
bartoszmtb Napisano 1 Stycznia 2010 Napisano 1 Stycznia 2010 po co licencja wiec tak jak juz ktos napisał z licencja mozna startowac w PP i MP i wyscigach UCI i na wyscigach w europie i na swiecie, z licencja nie mozna wystartowac na family cup poniewaz sa to wyscigi dla amatorów, mozna wystartowac i nie mówic ze ma sie licencje ale po co oszukiwac i potem jeszcze miec przez to kłopoty ja wystartowałem na family cup 1 raz (mimo iz jezdze 1 sezon) wystartowałem w czerwcu a w lipcu na mp wyrobiłem licencje... wiec teraz juz tez nie wystartuje... (dobrze ze 1 ms. zająłem:)) nie wiem czy informacje sie przydadza ale pozdrawiam:) bartosz:)
Prezes9501 Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 a co trzeba wpisac w linijce :10. Ekipa UCI Wnioskodawcy (Nazwa Ekipy): ??
Brooce Napisano 29 Stycznia 2011 Napisano 29 Stycznia 2011 Myślę że jeśli nie należysz do żadnej, to wstawić kreskę (sam tak zamierzam)...
Brooce Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 Jeśli nie jesteś stowarzyszony to pewnie tak, wstawienie kreski wydaje się najlogiczniejsze...
Brooce Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Czy ktoś jeszcze czeka na licencję (powyżej deklarowanych 2 tygodni)? (kumpel wysłał do nich maila, zobaczymy czy odpiszą... moja powinna być jakiś tydzień temu, niby to nie dużo opóźnienia, ale niepokoję się w związku ich słabym stanem finansowym :/ )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.