nabial Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 jest duzo gdybania, ale moze jestes zbyt wyciagniety, moze zbyt waski w barkach jak na stosowana kiere... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 jest duzo gdybania, ale moze jestes zbyt wyciagniety, moze zbyt waski w barkach jak na stosowana kiere... Od wyciagniecia na pewno nie, bo effective lenght gornej rury mam na poziomie ~57/58cm z mostkiem 8-9cm gdzie na rowerach 60cm/10cm most mam ten sam problem, nadal skladam rece przynajmniej na rownym terenie rowno z tulowiem, moze to przez to ze wiekszy ciezac spoczywa wtedy na rekach bo niejako zapieram sie? W dodatku przy takiej pozycji czesto odwracam nadgarski zeby skladajac reke w pieść miec kciuk na samej gorze wzdluz plaszczyzny gornej rury? W czwartek moze zrobie fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 a jak wyglada twoja sila miesni ramion i plecow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 fotobiker teraz looknalem na zdjecie, wyglada jak bys chcial objac wiecej niz powinienes, masz za szeroka kiere! Wyglada to bardzo nienaturalnie, prawie jak Geoff Kabush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Raczej powinny byc na przyzwoitym poziomie, ostatnie 3 lata wyjezdzilem min 15tys. km. W dodatku regularnie basen + troche juz dawno ale zawodowo gralem w tenisa - chociaz tutaj przerwe miedzy graniem a regularnym jezdzeniem to okolo 5 lat wiec wszystko zeszlo na psy jesli chodzi o poziom sily rak i ramion ale jakby nie patrzec pewnie nadal zrobilbym min 50 podciagniec na raz, moze wiecej Kiedys bym sie szarpnal na 150+ ale to juz chyba nie te czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 to ja sie na ten stan informacji poddaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 50, 150 podciagniec....hmmm, czyli gore masz ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nasunę tu historie z wyjazdu rowerowego wraz z kolegą do Ustronia. Jechaliśmy po kładce przy Wiśle z lewej strony metalowe pręty "płotek" w który kumpel giętą kierownicą , zamyślając się zahaczył potem zaliczył glebę na leżący z prawej strony korzeń... Trochę śmiesznie wyszło bo przy zjazdach zero wykładki miał kumpel i sprawnie mu szło a tu wąski przejazd po kładce... Dobrze że nie zarył zbyt mocno po betonie... Gięta , długa - wygodniejsza przy nierównościach terenu oraz przy zjazdach bardziej tłumi drgania...ale jak to wygląda w rowerze XC...Pozostaje przy swojej prostej ze względu na to że użytkuje go najczęściej po leśnych drogach w nizinach Na prostej męczą się niby bardziej ręce(jakoś tego zbyt nie odczułem) , pozycja rowerzysty przy podjazdach jest o wiele korzystniejsza no i jak wyżej napisałem między wąskimi przejazdami gięta koza się nie nadaje.Wszystko zależy od rodzaju roweru ale w XC moim zdaniem prosta kiera jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 ja też miałem już przynajmniej 2 takie przypadki ,że zahaczyłem o cos kierą i gleba a decyzja już chyba zapadła kupuję prostą Boplight'a + mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ja bym Boplight'a nie brał... Nie wiem czemu, ale jakoś odchudzone produkty tej firmy nie przekonują mnie. Dołożyłbym trochę i kupił kierę PRO Koryak i mostek PRO Plt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Fludi-jeszcze nigdy nie słyszałem,żeby ktoś miał jakieś problemy z Boplight'em poza tym,ciężki nie jestem,roweru też ostro nie katuję,więc powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Hmmm, to takie bardziej moje odczucie... Co kto lubi Co prawda u mnie w Częstochowie w sklepach, w których można kupić Boplight'a nie polecają go. A sam widziałem piastę, która po tygodniu jeżdżenia dostała niezłych luzów na łożyskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Pro Koryak waży ponad 190g. Ważyłem własnoręcznie w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Coś dużo... Na allegro przy prostej 600mm podają 160g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Kiera to zdecydowanie kwestia indywidualna, jak już tu kilku z Was wspomniało. Dla mnie prosta, wąska kiera nie działa. W sprzęcie do XC ostatni sezon męczyłem się z prostym WCS-em 580mm i przód miałem zdecydowanie za nisko (brak możliwości ustawienia inaczej ze względu na Lefty'ego) więc przesiadłem się teraz na WCS-a low rizer 660mm, od razu zachciało mi się znowu jeździć na tym rowerze :-) A w sprzęcie do DH, im szersza kiera tym lepiej - takie moje doświadczenie. Najpierw miałem 685mm, teraz 711mm i różnica in plus jest spora, teraz czaję się za jakąś 750-800mm; kumpel który ściga się pół-profesjonalnie przekonuje że zupełnie inna kontrola nad bajkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Z tego co czytałem, to na giętej kierownicy, ręce układają się "lepiej" (wynika to z anatomii człowieka), a na prostej ręce się szybko męczą. Druga sprawa. Do kierownicy prostej potrzebne są rogi na podjazdach, a do kierownicy o dużym gięciu te rogi są raczej zbędne. (był gdzieś o tym temat) A z własnych doświadczeń. Osobiście wolę kierownice gięte o szerokości >600 mm bez rogów. Jeździłem na prostej, krótszej niż moja, kierownicy z rogami oraz bez i była to dla mnie katorga, dlatego to jaką kiere wybierzesz zależy od Twoich własnych preferencji. Kiera, mostek, siodło oraz SPDki są dosyć indywidualną sprawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Wczoraj przyszedł do mnie set Boplight'a(ku mojemu zdziwieniu już po 24h) Montaż i pierwsze 1.5h na trenażerku,wiadomo pozycja troche inna,inne ułożenie rąk,ale na razie nie ma żadnych problemów Teraz tylko zobaczymy jak sprawdzi sie w terenie teraz mam do sprzedania giętą kierę Rockrider (640mm)i mostek również Rockrider(100mm),chętni pisać na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.