Eper Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Cześć, mam problem mierzyłem buty shimano m076 r. 43 i są one jakby to powiedzieć obcisłe, mam stopę 27cm a rozmiar wkładki w 43 to 27,2 a w 44 27,8. Które wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 But SPD powinien być dobrze spasowany i możliwie dobrze opinać stopę, za duże nie są wskazane. Pamiętaj też że but się troszkę rozbije i rozciągnie od używania. Z drugiej strony nie ma nic gorszego niż spuchnięte i obolałe stopy od ciasnego obuwia. Musisz sam ocenić na ile faktycznie jest ciasny ten mniejszy rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Wg. Shiamno (z resztą nie tylko) wkładka powinna być dłuższa od stopy o minimum 5mm a maksymalnie 10mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 chyba wezme 44 na wszelki wypadek jakby chciala troszku urosnąć tylko nie bedzie juz takich za ta cene Moze jakiś inny model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 za 200 zł są spd firmy sixsixone. Mój kolega w takich jeździ i jest zadowolony. niewiele różnią się od tych shimano ewentualnie mogą mieć węższe rzepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 z kolei tych 661 nie mam gdzie przymierzyc ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Klaniam, ABSOLUTNIE nie kupuj butow bez mierzenia. Kiedys zrobilem ten blad i baaardzo tego zalowalem. Niby dobre rozmiarowo NW Shield zrobily mi ze stopy przyslowiowa "jesien sredniowiecza". Co gorsza jak zauwazylem czasem nawet w obrebie tej samem marki rozmiarowka butow bywa rozna w zakresie niby tych samych numerow. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Jeszcze apropos dopasowywania sie butow. Te dzisjeisze plastiki raczej sie nie dopasuja. Od razu musza lezec super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Cześć, mam problem mierzyłem buty shimano m076 r. 43 i są one jakby to powiedzieć obcisłe, mam stopę 27cm a rozmiar wkładki w 43 to 27,2 a w 44 27,8. Które wybrać? Bierz 44 Lepiej wieksze niż mniejsze, ja mam m086 46 29,2 a stope mam 28 są mi troche za duże ale jakoś mi to nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Tak jak napisał Ivan nie kupuj bez mierzenia ! mierzyłem ostatnio buty (mam roz. 41) i 43 z Adidasa były dobre... byłem bardzo zdziwiony, myślałem, że będzie normalnie 4 a nie o 2 rozmiary więcej... Mam kolegę który ma nogę bodajże 44 a buty 48 A jak nie masz możliwości przymierzania to kup większe. Zawsze można coś wsadzić za pięte np. chusteczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 A jak nie masz możliwości przymierzania to kup większe. Zawsze można coś wsadzić za pięte np. chusteczkę Ja bym nie polecał brac większych i wpychac chusteczek, wat itp. Przez takie napychanie stopa nie bedzie trzymana prawidłowo przez zapięcia i będzie luźna - a co za tym idzie tj. gorszy komfort i wygoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Jeszcze apropos dopasowywania sie butow. Te dzisjeisze plastiki raczej sie nie dopasuja. Od razu musza lezec super. One są bodajże ze sztucznej skóry, więc trochę się chyba rozejdą. znalazłem http://www.allegro.pl/item849252538_wygodne_buty_mtb_shimano_sh_m085_sh_m_085_shm085.html te buty ;D Może ktoś się wypowie o nich? Tylko nie mam ich jak przymierzyć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.