VooDoo Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Siema ! jestem tu nowy... I mam kilka pytań. Dostałem rower trek 3900 i nie wiem do czego on jest wogóle tzn wiem ze do jeżdzenia ale jakiego ? Czy moge na nim troche poszleć ? Skoki z krawężników , wheelie itp ? Jakie proponujecie opony na miasto Jaki proponujecie amortyzator przedni do niego ? żeby był wyższy z przodu. I to na razie wszystko. z Góry dziękuje i przepraszam za ortografie.
ziomek8000 Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Powiem tak - Treki poniżej modelu 4500 maja geometrie , jakby do jeżdżenia "po bułki" . Nie powiem trochę nim poskaczesz ale nie wiem czy ze skutkiem jakiegoś uszkodzenia . Wiesz lepszy rydz niż nic Co do amortyzatora to raczej nie opłaci Ci się go wymieniać na coś lepszego , chyba ze wymienisz sporą część komponentów .
Schwefel Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 On się nie nadaje ani do wymiany amora na wyższy ani do ostrzejszej jazdy. Typowy rower rekreacyjny.
DAMIAN24 Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 no to jest rower typowo do luźnej jazdy, możesz jednak w nim wymienić mostek na taki z mniejszym wzniosem i np. opony na Continetal Race King i był by nie najgorszy rower XC. Ale zależy jak ty chcesz na nim jeździć
VooDoo Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Napisano 11 Grudnia 2009 no to jest rower typowo do luźnej jazdy, możesz jednak w nim wymienić mostek na taki z mniejszym wzniosem i np. opony na Continetal Race King i był by nie najgorszy rower XC. Ale zależy jak ty chcesz na nim jeździć ja niem dużo jeżdżę do szkoły kościoła na treningi i w trochę dalsze trasy do babci ( 60 km ) ale lubię poskakać ze schodów krawężników na nim i jeździć na tylim kole .
DAMIAN24 Napisano 11 Grudnia 2009 Napisano 11 Grudnia 2009 to ja bym zostawił ten rower taki jaki jest, ewentualnie zmienił opony na np. Schwalbe Nobby Nic albo Continental Race King
muzycom Napisano 18 Grudnia 2009 Napisano 18 Grudnia 2009 Moja żona ma takiego treka. Odkupiłem go od znajomego,który na co dzień jeździ na rowerze do skakania. Przez chwile jeździł na tym treku. Skakał trochę z krawężników ogólnie nie katując go za bardzo. Padła korba i posypały się koła. Wtej chwili wstawiłem w niego grupę deore. W rekreacyjnej jeździe żony rower sprawdza się dobrze. W lecie pojechaliśmy nad morze z sakwami i sprawował się bez zarzutów. Z minusów to słabe koła przede wszystkim. Korba się poddała z innych względów :/ No i ten amortyzator ech
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.