Skocz do zawartości

[rower] Trek 3900

VooDoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema !

jestem tu nowy...

I mam kilka pytań.

Dostałem rower trek 3900 i nie wiem do czego on jest wogóle :whistling: tzn wiem ze do jeżdzenia ale jakiego ?

Czy moge na nim troche poszleć ? Skoki z krawężników , wheelie itp ?

Jakie proponujecie opony na miasto :angry2:

Jaki proponujecie amortyzator przedni do niego ? żeby był wyższy z przodu.

I to na razie wszystko. z Góry dziękuje i przepraszam za ortografie.

Napisano

Powiem tak - Treki poniżej modelu 4500 maja geometrie , jakby do jeżdżenia "po bułki" . Nie powiem trochę nim poskaczesz ale nie wiem czy ze skutkiem jakiegoś uszkodzenia . Wiesz lepszy rydz niż nic B)

Co do amortyzatora to raczej nie opłaci Ci się go wymieniać na coś lepszego , chyba ze wymienisz sporą część komponentów .

Napisano

no to jest rower typowo do luźnej jazdy, możesz jednak w nim wymienić mostek na taki z mniejszym wzniosem i np. opony na Continetal Race King i był by nie najgorszy rower XC. Ale zależy jak ty chcesz na nim jeździć B)

Napisano

no to jest rower typowo do luźnej jazdy, możesz jednak w nim wymienić mostek na taki z mniejszym wzniosem i np. opony na Continetal Race King i był by nie najgorszy rower XC. Ale zależy jak ty chcesz na nim jeździć :)

ja niem dużo jeżdżę do szkoły kościoła na treningi i w trochę dalsze trasy do babci ( 60 km ) ale lubię poskakać ze schodów krawężników na nim i jeździć na tylim kole .

Napisano

Moja żona ma takiego treka.

Odkupiłem go od znajomego,który na co dzień jeździ na rowerze do skakania.

Przez chwile jeździł na tym treku. Skakał trochę z krawężników ogólnie nie katując go za bardzo.

Padła korba i posypały się koła.

Wtej chwili wstawiłem w niego grupę deore.

W rekreacyjnej jeździe żony rower sprawdza się dobrze. W lecie pojechaliśmy nad morze z sakwami i sprawował się bez zarzutów.

Z minusów to słabe koła przede wszystkim. Korba się poddała z innych względów :/ No i ten amortyzator ech :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...