1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Sram nieoplacalny...? Dwa lata czekania na xtr...? 208g 11-36 czekam co sh w tym temacie, zapowiadaja cos na nowy sezon, bez wzgledu co to bedzie to 2x10sp to jest przyszlosc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Shimano zawsze odpowiada z opóźnieniem, zobacz kiedy weszło X.0 a kiedy nowy XTR, ale moim zdaniem XTR jest bardziej dopracowany no i jest lżejszy. Teraz Sram wprowadził XX, w każdej gazecie rowerowej go zachwalają to aż się boje jak może wyglądać nowy XTR, poza tym ja akurat się ciesze, że shimano wprowadzi nową grupę w 2011 bo przynajmniej obecny napęd mi się skończy i nie będzie żalu go wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Moze nie bedziesz musial czekac az tak dlugo, sh mowi o 36 na poczatku 2010, tez czekam na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 XX jest dla tych których na to stać.............proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 taaa... a może niektórych stać a po prostu nie chcą przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 jest to nowy produkt, dobry, ma być niszowy bo tak sobie marketingowcy zaplanowali i moim zdaniem to działa, w sumie cała grupa srama zyskuje "na wartości" i wizerunku, zaraz wyjdzie pewnie 2x10 w niższych grupach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 jest to nowy produkt, dobry, ma być niszowy bo tak sobie marketingowcy zaplanowali i moim zdaniem to działa, w sumie cała grupa srama zyskuje "na wartości" i wizerunku, zaraz wyjdzie pewnie 2x10 w niższych grupach. Akurat w to, to szczerze wątpie. XX jest grupą typowo wyścigową z prawdziwie "górskim" stopniowaniem. Może jeszcze pokuszą się o 2x10 w X.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja bym chętnie kupił2 x10 w NORMALNEJ cenie jest to pretekst do zmiany napędu, jest to modne przez co będą to seryjnie montowali producenci rowerów w standardzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja myślałem o kasecie szosowej 2x10 ale manetki musiałbym kupić z przerzutką srama XX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 nie założysz chyba szosowej bo masz inną indeksację przełożeń i pasują tylko szosowe manetki... oczywiście poza sramem XX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 kaseta szosowa 10 spd 11-28 wyjdzie taniej od sramowskiego XX nie mniej no tak jak piszesz tylko XX bo nie ma chyba innych manetek MTB. Co się zaś tyczy wprowadzenia do X.0 czy X.9 10 koronek na tył to może być tylko kwestą czasu, tak jak w szosie na dzień dzisiejszy można kupić kasete sh 105 10 rzęd. Dla MTB shimano wypuści możliwe Tylko XTR dla 10, ale zapewne dojdzie do tego, że 10 spd będzie od deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 w sumie tylną przerzutkę nie trzeba chyba XX.... przynajmniej tylko do odmiany kasety 36.....musielibyśmy zobaczyć czy x-9 albo x.0 obsłuży 36tkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Mi tam 36 nie potrzebna, dla mojego stylu jazdy na tył zamontowałbym 11-28 (10 spd) i przód 36/48. Co się zaś tyczy przerzutki to masz racje bo to tak samo jakbyśmy Przerzutkę Alivio, która przeznaczona jest do napędów 8 rzędowych, zamontowali do napędu 9 rzędowego i to działa. Więc skoro przy 10 jest ciaśniej to sytuacja powinna powtórzyć się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Czytając Wasze opinie, właściwie już zdecydowałem, że w następnym sezonie będę ujeżdżał komplet kaseta XT + łańcuch SRAM X-0 991 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 36 zębów obsłuży także Shimano wszystkie modele shadow. Tak podaje producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 nie ma chyba innych manetek MTB http://www.sram.com/node/122/brand/sram-road/src/cat w zasadzie to 10 w MTB już była. dzięki przerzutce Red i takim właśnie manetkom. ktoś na jakimś zagranicznym forum taki zestawik zaprezentował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Przeglądam właśnie aukcje i trafiłem na aukcję za kasetą XT, która w/g sprzedającego ma przebieg 2000km http://allegro.pl/item860543036_shimano_xt_w_dobrym_stanie.html Jeśli to prawda to śmiem twierdzić, że ta kaseta jest miękka jak masło , moja X-0 po 5000 wygląda o niebo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 ta kaseta ma na oko znacznie ponad 5000km. Zęby ma cienkie jak szpileczki. Moja po 2500 jest w prawie sklepowym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Zależy od stylu jazdy. Ale na moje oko to ta kaseta może i ma 2000 km x 3 lekko licząc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Nie napisał jaki model i jakie stopniowanie, ale jak na 770 to za dużo to waży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 To jest XT 11-34, poznać można po pająku pięcioramiennym i jeśli ten przebieg to faktycznie ściema to kolo powinien trafić na czarną listę (jest na forum taki temat ? ) bogus92 zastanawiam sie jaki styl jazdy trzeba uprawiać aby po tych niby 2000km tak zajechać kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 To jest XT 11-34, poznać można po pająku pięcioramiennym i jeśli ten przebieg to faktycznie ściema to kolo powinien trafić na czarną listę (jest na forum taki temat ? ) A widzisz sens wpisywania go na niby "czarną liste" ? Obudź się ! Na 90 % aukcji podany przebieg nie jest zgodny z realnym przebiegiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 To może ty się obudź skoro takie rzeczy wolisz ukryć. Trzeba o tym mówić aby każdy wiedział, że taki człowiek próbuje oszukiwać potencjalnych kupujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 bogus92 zastanawiam sie jaki styl jazdy trzeba uprawiać aby po tych niby 2000km tak zajechać kasete Ja swojego Srama niegdyś 5.0 zajechałem w 1500 km. Po tym przebiegu w trakcie jazdy pękła mi też jedna koronka kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 5.0 to był badziew co do zużycia.... ja ostatnio koledze z forum sprzedałem swoją XT po równych 3tys i mówi że mu przeskakuje..... cóż mówiłem że ma 3tys i to była prawda. Ale używana była w fullu i ostrzejszej jeździe więc może przez to.... nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.