Skocz do zawartości

[kaseta] XTR CS-M970 czy Sram PG 990 II (X-0) ?

.PaVLo.

Rekomendowane odpowiedzi

Shimano zawsze odpowiada z opóźnieniem, zobacz kiedy weszło X.0 a kiedy nowy XTR, ale moim zdaniem XTR jest bardziej dopracowany no i jest lżejszy. Teraz Sram wprowadził XX, w każdej gazecie rowerowej go zachwalają to aż się boje jak może wyglądać nowy XTR, poza tym ja akurat się ciesze, że shimano wprowadzi nową grupę w 2011 bo przynajmniej obecny napęd mi się skończy i nie będzie żalu go wymieniać. :D

Gość R3surrection

jest to nowy produkt, dobry, ma być niszowy bo tak sobie marketingowcy zaplanowali i moim zdaniem to działa, w sumie cała grupa srama zyskuje "na wartości" i wizerunku, zaraz wyjdzie pewnie 2x10 w niższych grupach.

jest to nowy produkt, dobry, ma być niszowy bo tak sobie marketingowcy zaplanowali i moim zdaniem to działa, w sumie cała grupa srama zyskuje "na wartości" i wizerunku, zaraz wyjdzie pewnie 2x10 w niższych grupach.

Akurat w to, to szczerze wątpie. XX jest grupą typowo wyścigową z prawdziwie "górskim" stopniowaniem. Może jeszcze pokuszą się o 2x10 w X.0

Gość R3surrection

ja bym chętnie kupił2 x10 w NORMALNEJ cenie ;)

jest to pretekst do zmiany napędu, jest to modne przez co będą to seryjnie montowali producenci rowerów w standardzie :rolleyes:

kaseta szosowa 10 spd 11-28 wyjdzie taniej od sramowskiego XX nie mniej no tak jak piszesz tylko XX bo nie ma chyba innych manetek MTB. Co się zaś tyczy wprowadzenia do X.0 czy X.9 10 koronek na tył to może być tylko kwestą czasu, tak jak w szosie na dzień dzisiejszy można kupić kasete sh 105 10 rzęd. Dla MTB shimano wypuści możliwe Tylko XTR dla 10, ale zapewne dojdzie do tego, że 10 spd będzie od deore.

Gość R3surrection

w sumie tylną przerzutkę nie trzeba chyba XX.... przynajmniej tylko do odmiany kasety 36.....musielibyśmy zobaczyć czy x-9 albo x.0 obsłuży 36tkę

Mi tam 36 nie potrzebna, dla mojego stylu jazdy na tył zamontowałbym 11-28 (10 spd) i przód 36/48. Co się zaś tyczy przerzutki to masz racje bo to tak samo jakbyśmy Przerzutkę Alivio, która przeznaczona jest do napędów 8 rzędowych, zamontowali do napędu 9 rzędowego i to działa. Więc skoro przy 10 jest ciaśniej to sytuacja powinna powtórzyć się.

• 2 tygodnie później...

Przeglądam właśnie aukcje i trafiłem na aukcję za kasetą XT, która w/g sprzedającego ma przebieg 2000km

http://allegro.pl/item860543036_shimano_xt_w_dobrym_stanie.html

Jeśli to prawda to śmiem twierdzić, że ta kaseta jest miękka jak masło ;) , moja X-0 po 5000 wygląda o niebo lepiej ;)

To jest XT 11-34, poznać można po pająku pięcioramiennym i jeśli ten przebieg to faktycznie ściema to kolo powinien trafić na czarną listę (jest na forum taki temat ? )

bogus92 zastanawiam sie jaki styl jazdy trzeba uprawiać aby po tych niby 2000km tak zajechać kasete :rolleyes:

To jest XT 11-34, poznać można po pająku pięcioramiennym i jeśli ten przebieg to faktycznie ściema to kolo powinien trafić na czarną listę (jest na forum taki temat ? )

A widzisz sens wpisywania go na niby "czarną liste" ? Obudź się ! Na 90 % aukcji podany przebieg nie jest zgodny z realnym przebiegiem ;)

Gość R3surrection

5.0 to był badziew

co do zużycia.... ja ostatnio koledze z forum sprzedałem swoją XT po równych 3tys i mówi że mu przeskakuje..... cóż mówiłem że ma 3tys i to była prawda. Ale używana była w fullu i ostrzejszej jeździe więc może przez to.... nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...