Skocz do zawartości

[kaseta] XTR CS-M970 czy Sram PG 990 II (X-0) ?

.PaVLo.

Rekomendowane odpowiedzi

...a teraz powiedzcie mi którą z kaset Srama można porównać do XTka ?? Nie bierzcie pod uwagi ceny.

Nikt tu nie wspomniał jeszcze nic na temat łańcucha Campy Record C9. Zobaczymy ile mój XTek na nim pociągnie. Zacząłem od dwóch łańcuchów xtr na zmiane, a teraz wsadziłem Campy.

...a teraz powiedzcie mi którą z kaset Srama można porównać do XTka ?? Nie bierzcie pod uwagi ceny

Mniej więcej do PG 980. , ale mimo pewnych zastrzeżeń wybrał bym XT.

PG 990 to coś pomiędzy XT a XTR, ale obawiam się, że trwałość niższa niż XT.

12-34 ? na pewno 12 ? nie widziałem jeszcze takiej xtr'a :D

A i witam nowego użytkownika ;)

Jeżeli chodzi o trwałości kaset to X-0 pewnie odpowiada XT albo co lepsza jest gorszy od XT. Jest Bardzo dużo opinii, że kasety srama to masło, tak więc wnioskuję taki typ wytrzymałościowy. Oczywiście podważane tylko opiniami innych :) więc mogę się mylić ;)

U mnie tak samo nic się nie odkręca. ;) Może to nie wina kasety, ani nakrętki, może to piasta ? :)

Znam dużo osób, które jeździ lub jeździło na Kasetach XT i nie mieli takiego problemu :P

EDIT: A dlaczego nie warto się przesiadać ? :D Pomijając fakt cenowy i wagowy ;)

hmmm... to chyba wiele osób mało widziało, ja np. widziałem 11-34 ale 12 to może jakaś podróbka :)

Proszę czarno na białym i to na samej stronie shimnano.

http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/xtr/product.-code-CS-M970.-type-cs_mountain.html

Stopniowanie.

12-14-16-18-20-23-26-30-34

Od 2001 roku shimano w XTRze wydaje kasety 12-34. Nie wiem jak było wcześniej w 1999r. kiedy to weszły pierwsze kasety 9 rzędowe shimano.

Proszę czarno na białym i to na samej stronie shimnano.

http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/xtr/product.-code-CS-M970.-type-cs_mountain.html

Stopniowanie.

12-14-16-18-20-23-26-30-34

Od 2001 roku shimano w XTRze wydaje kasety 12-34. Nie wiem jak było wcześniej w 1999r. kiedy to weszły pierwsze kasety 9 rzędowe shimano.

powiedz mi jedno >>> po co ten post skoro już R3surrection podał wcześniej przykłady?>> piszesz tylko aby pisać... poza tym już sam to znalazłem na stronie shimano, po prostu pierwszy raz o takiej kasecie słyszałem...

To w najgorszym wypadku mati199 :D do kwietnia więcej asfaltu więc nie widzę przeciwwskazań. Tak w ogóle to jak spojrzysz na mój napęd to w kasecie pierwsza i druga koronka są jak nowe, a najmniejsza koronka w korbie wygląda na tyle dobrze, że mogę ją odkręcić i sprzedać na allegro jako nową. Wrzuciłem ją tylko podczas regulacji przełożeń.

Sram XX wyda kasetę 10 speed 11-28 i to by była piękna sprawa, tyle, że trzeba by tu dać nowe manetki, a to wszystko dosyć drogie.

moim zdaniem Sram XX jest nieopłacalny, lepiej poczekać 2 lata na Shimano XTR 2x10, będzie dużo tańsze, znając shimano lżejsze no i zapewne lepsze :D. Nie ukrywam, że korci mnie napęd 2x10, mógłbym wtedy do Reigna założyć napinacz, a w sumie czy to by był Sram XX czy Shimano XTR to i tak na razie bez różnicy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...