TocaS Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ...a teraz powiedzcie mi którą z kaset Srama można porównać do XTka ?? Nie bierzcie pod uwagi ceny. Nikt tu nie wspomniał jeszcze nic na temat łańcucha Campy Record C9. Zobaczymy ile mój XTek na nim pociągnie. Zacząłem od dwóch łańcuchów xtr na zmiane, a teraz wsadziłem Campy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 X-0 = XTR X-9 = XT X-7 = SLX X-5 = Deore Nie wiem czy tak jest, ale tak mi się wydaję i chyba się sprawdza to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ale zużycie ?? Jak wiadomo kasety SRAM są opiniowane jako kasety typu "masło" . Która z kaset Srama będzie podobna do XT w kwestii trwałości.XT=X0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam kaseta xtr 12-34 waga realna 249 gram. Ważona na dwóch wagach pocztowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ...a teraz powiedzcie mi którą z kaset Srama można porównać do XTka ?? Nie bierzcie pod uwagi ceny Mniej więcej do PG 980. , ale mimo pewnych zastrzeżeń wybrał bym XT. PG 990 to coś pomiędzy XT a XTR, ale obawiam się, że trwałość niższa niż XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 12-34 ? na pewno 12 ? nie widziałem jeszcze takiej xtr'a A i witam nowego użytkownika Jeżeli chodzi o trwałości kaset to X-0 pewnie odpowiada XT albo co lepsza jest gorszy od XT. Jest Bardzo dużo opinii, że kasety srama to masło, tak więc wnioskuję taki typ wytrzymałościowy. Oczywiście podważane tylko opiniami innych więc mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ja się nie mylę, miałem PG 990 i przesiadłem się na XT, gdyby jeszcze pierścień się nie odkrecał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Pytam, bo chciałbym kiedyś sobie przetestować PG-990, ładnie się prezentuje. Nie miałem jeszcze srama w napędzie 9rz. Ktoś również z was pisał wcześniej o odkręcającym się Lock Ringu w XT'ku, a więc u mnie sytuacja nie występuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jak nie występuje , to ciesz się jazdą, nie warto przesiadać się na 990. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 U mnie tak samo nic się nie odkręca. Może to nie wina kasety, ani nakrętki, może to piasta ? Znam dużo osób, które jeździ lub jeździło na Kasetach XT i nie mieli takiego problemu EDIT: A dlaczego nie warto się przesiadać ? Pomijając fakt cenowy i wagowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jakoś Sram nigdy mi się na tej piaście nie odkręcał , to poprostu tandetny egzemplarz XT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 12-34 ? na pewno 12 ? nie widziałem jeszcze takiej xtr'a to jeszcze malo widziales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 hmmm... to chyba wiele osób mało widziało, ja np. widziałem 11-34 ale 12 to może jakaś podróbka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?products_id=3411 http://www.sklep.bikestacja.pl/advanced_search_result.php?keywords=xtr+kaseta&osCsid=ab6fcb7e0e1517a6e04d42ce3d7cf23a&x=0&y=0 google nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 no faktycznie >>> zwracam honor >>> tylko jedno mnie zastanawia po co 12-34 skoro 11-34 jest chyba bardziej uniwersalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 hmmm... to chyba wiele osób mało widziało, ja np. widziałem 11-34 ale 12 to może jakaś podróbka Proszę czarno na białym i to na samej stronie shimnano. http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/xtr/product.-code-CS-M970.-type-cs_mountain.html Stopniowanie. 12-14-16-18-20-23-26-30-34 Od 2001 roku shimano w XTRze wydaje kasety 12-34. Nie wiem jak było wcześniej w 1999r. kiedy to weszły pierwsze kasety 9 rzędowe shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Proszę czarno na białym i to na samej stronie shimnano. http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/xtr/product.-code-CS-M970.-type-cs_mountain.html Stopniowanie. 12-14-16-18-20-23-26-30-34 Od 2001 roku shimano w XTRze wydaje kasety 12-34. Nie wiem jak było wcześniej w 1999r. kiedy to weszły pierwsze kasety 9 rzędowe shimano. powiedz mi jedno >>> po co ten post skoro już R3surrection podał wcześniej przykłady?>> piszesz tylko aby pisać... poza tym już sam to znalazłem na stronie shimano, po prostu pierwszy raz o takiej kasecie słyszałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Po co się kolego unosisz ? Lubisz też tak pisać posty po to by było ich tylko więcej. R3surrection podał do sklepu linka, ja do Shimano. I dodałem małą wzmiankę.... Co się zaś tyczy kaset szkoda, że dla XT nie robią 11-28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ja się unoszę>> zadałem tylko małe pytanie a co napisałeś o XT to faktycznie szkoda, bo takie kasety przydały by się do lekkich maszynek XC, i shimano głupio robi ponieważ dużo osób by chciało takowe kupić - więc traci pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 ja tam się cieszę... za 120zł mam slx 11-28 220gram real Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 DAMIAN24 R3surrection nie miałem tej kasety ale według opiniodawców kaseta jest gorsza od XT, jak zrobisz na niej 10 tysięcy to daj znać. Zastanawiam się nad kasetą szosową 11-27 11-25 ale muszę trochę poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Tssa ja ci TocaS proponuje 11-23 do MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 To w najgorszym wypadku mati199 do kwietnia więcej asfaltu więc nie widzę przeciwwskazań. Tak w ogóle to jak spojrzysz na mój napęd to w kasecie pierwsza i druga koronka są jak nowe, a najmniejsza koronka w korbie wygląda na tyle dobrze, że mogę ją odkręcić i sprzedać na allegro jako nową. Wrzuciłem ją tylko podczas regulacji przełożeń. Sram XX wyda kasetę 10 speed 11-28 i to by była piękna sprawa, tyle, że trzeba by tu dać nowe manetki, a to wszystko dosyć drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 To tylko nic innego jak isc z duchem postepu 2x9 or 10 lub 1x... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 moim zdaniem Sram XX jest nieopłacalny, lepiej poczekać 2 lata na Shimano XTR 2x10, będzie dużo tańsze, znając shimano lżejsze no i zapewne lepsze . Nie ukrywam, że korci mnie napęd 2x10, mógłbym wtedy do Reigna założyć napinacz, a w sumie czy to by był Sram XX czy Shimano XTR to i tak na razie bez różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.