Konik Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 Zakładam ten temat, bo szukam odpowiedniego sprzętu pod choinkę dla dziadka. Zdaję sobie sprawę, że tutaj pewnie nikt/mało osób takich używa. W moim mieście jest parę sportowych, m.in. Decathlon, InterSport, szukałem tam, ale zapytać nie zawadzi Sprawa przedstawia się następująco, budżet to circa 500 zł, dziadek waży 90 kg (przypuszczam więc, że to nie będzie stanowić problemu). Rowerek zalecają lekarze na stawy, krążenie etc. więc postanowiliśmy takowy sprezentować dziadkowi. Nie mam zielonego pojęcia jak chodzi o taki sprzęt, na forum szukałem, ale niewiele z tego wynika. Nie musi to być od razu jakiś kosmiczny poziom jak na siłowniach, bo też nie o to tu idzie, po prostu, dziadek ma się nie nudzić. Czy w tej cenie można znaleźć odpowiedni rowerek, może ktoś z Was używa akurat podobnego albo też ma taki problem? Wszelkie odpowiedzi mile widziane
Mod Team Puklus Napisano 9 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2009 Mam takie cos w domu i powiem ze jazda na tym to srednia przyemnosć jak dlamnie. dziwnie sie jeździ. Lepiej by było jak by dziadek siadł na prawdziwy rower na rolki - trenażer. Co prawda to wymaga wprawy ale chyba da lepsze efekty. U mnie kazdy o tym zapomniał i sie kurzy w domu a nie o to chodzi. Oczywiście najlepiej by było przetestowa oba rozwiązania.
Konik Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Napisano 9 Grudnia 2009 Też myślałem o takim rozwiązaniu, ale nie wchodzi ono w grę z wielu różnych powodów. Niestety - tylko rowerek.
DAMIAN24 Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 a ja na trenażer nie narzekam, nieraz można przy średnio ciekawym filmie w telewizji pokręcić z 2godziny i jest to całkiem fajne rozwiązanie
Schwefel Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 Ja zamiast roweru stacjonarnego polecę orbitrek. Wujek taki ma i sprawdza się świetle dla starszych osób.
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2009 na pewno sprawdzi sie lepiej niz taki prosty rower stacjonarny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.