Skocz do zawartości

[lista części] Jak złożyć rower?

adik0703

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie ostatnio rozmawiając z wujkiem powiedział mi że kupi mi części rowerowe. Zgodziłem się i moje pytanie brzmi jakie części ma rower proszę o szczegółowy opis!!!

Napisano

Jakie dziwne pytanie :P Rower ma dużo cześci.

Tak to jest mi troche trudno wymienic, bo jest tego sporo - podaj mniej więcej co byś chciał(jak nie wiesz jak się ta częśc nazywa to swoimi słowami, a my przetłumaczymy) :)

Napisano

Bar Ends (Rogi)

Bottle Cage (Koszyk na bidon)

Brakes (Hamulce)

Cables (Pancerze i linki)

Cassette (Kaseta)

Chain (Łańuch)

Crankset (Korby)

Derlrs (Przerzutki)

Fork (Widelec)

Frame (Rama)

Grips (Gripy)

Handlebar (Kierownica)

Headset (Stery)

Pedals (Pedały)

Seat (Siodło)

Seatpost (Sztyca)

Shifters (Manetki)

Skewers (Zaciski kół)

Spacers (Podkładki pod mostek)

Stem (Mostek)

Tires (Opony)

Tubes (Dętki)

Wheels (Koła):

- Hubs (Piasty)

- Rims (Obręcze)

- Spokes (Szprychy)

- Nipples (Nyple)

- Rim tapes (Opaski)

Napisano
  W dniu 7.12.2009 o 15:41, andi333 napisał:

Zapomniałeś dodać spinke do łańcucha ;)

Może i by się znalazło jeszcze kilka drobiazgów np. zacisk sztycy albo kapsel sterów, który zresztą można traktować jako część składową sterów tak jak spinkę jako część łańcucha.

• Mod Team
Napisano

Ja bym dodał jeszcze

suport przy korbach (chyba ze ma zintegrowany)

Przy hamulcach wypada wyszzcegulnic klocki zacisk/ramiona i klamki

no i jakies odblaski nie potrzebna do dizłania ale potrzebne do jazdy po drodze ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.