adii22 Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 Witam! Ostatnio zorientowałem się, że moja kierownica jest delikatnie skrzywiona. Nie jest to duże uderzenie, ale jednak upierdliwe podczas jazdy, szczególnie tej szybszej. Jako, że Mikołaj grasuje wpadły mi w ręce sowite fundusze i postanowiłem zainwestować w nową kierownicę. Obecnie posiadam kierownicę ZOOM (tą standardową, co jest w Krossie Levelu A2), niestety, ale nie znam modelu ani wagi. (postaram się to sprawdzić). No i teraz przydała by mi się rada bardziej doświadczonych użytkowników. Bo nie ukrywam, wygodniej mi się jeździ na giętej kierownicy (z kolegą na tydzień się zamieniliśmy kierami - niebo a ziemia w porównaniu do prostej obecnej). I teraz pytanie: Jaką kierownicę wybrać? Coś budżetowego od ZOOM'a ("ale tutaj "wyższy model", ale jeśli robią takie kiery jak amory, to dziękuję), jakiś podstawowy model dobrego producenta czy jeszcze jakaś inna opcja. Mam na ten cel ~50zł, do ~70, jeśli będzie się opłacało. Zóm Bontrager Accent Generalnie chodzi o to, żeby była lżejsza niż obecna i w miarę wytrzymała. Owszem, nie znajdę za tą cenę ~100gram kiery, a ta Zooma mnie kusi, bo lekka, ale co z wytrzymałością? Może jednak cięższy Accent? Doradźcie w jakim kierunku iść
Timon92 Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 Accent powinien być ok, z resztą w tej cenie wielkich różnic nie będzie.
Andrew Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 Kupuj accenta. Nawet nie patrz na ZłOOMA, bo to są najgorsze komponenty. Miałem 2 sztyce i obie uszkodziły się w ten sam sposób. Jedna wytrzymała 100km, druga godzinę jazdy. Ścierwo a nie sztyca
pawel1315 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Accent Złom to tak jak powiedział Andrew. Co prawda ja nie załamałem żadnej jego części, ale były one stalowe i ważyły kilka ton
kllnTToOn Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=152_159&products_id=2183 za 29zł lekka, firma chyba dorba i ma 600mm jest lżejsza od tych które wymieniłeś i tańsza A resztę pieniędzy możesz przeznaczyć na coś innego Tylko jedno pytanie... masz mostek na "+" czy na "-" ?
Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2009 Jest lzejsza, tansza ale NIE gięta Myslalem o accencie flatbarze ale ta jest sporo tansza
kllnTToOn Napisano 8 Grudnia 2009 Napisano 8 Grudnia 2009 Ten zoom (czyt. złom, śmieć itp.) na pewno nie waży 190g. To jest zapewne waga kiery prostej Accent robi DOBRE i tanie rzeczy i w miarę lekkie
Mod Team Puklus Napisano 9 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2009 Accent robi DOBRE i tanie rzeczy i w miarę lekkie Poza łańcuchami ... Sorry za OT
biker91 Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 jak cos to mam na sprzedaz prawie nowa (sciagnieta z nowego roweru po 3 dniach) kiere gieta ritche. cos jak ta kiera cena 45 z przesyłka
Felton93 Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Mi poradzili w innym temacie taką kierownicę: http://www.allegro.pl/item856037428_nowa_amoeba_borla_620_25_4_mm_276g_mtb_xc_wys_0.html Zależy czy masz mocowanie w mostku na kierownicę o grubości 25,4mm czy 31,8mm. W przypadku tego pierwszego (25,4mm) polecam tę Amoebę. Sam zastanawiam się nad jej kupnem właśnie na tej aukcji Dodatkowo przy wpłacie na konto nie płacisz za wysyłkę Załączam jeszcze link do tematu, w którym polecono mi Amoebę. http://www.forumrowerowe.org/topic/61908-kierownica-mostek-amoeba-borla-vitra/
fotobiker Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Jeśli ktoś byłby zainteresowany to mam do sprzedania giętą kierownicę(640mm)i mostek(100mm)rockrider
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.