perduretas Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Chciałbym pokazać tutaj swój rower i posluchać wszelkich sugestii dotyczących tejże maszyny. Zarówno a propos zbijania wagi (na czym mi mocno zależy) jak i w temacie wyglądu. W obecnej konfiguracji (z ubijakami egg beater SL) rower waży ok 11-11,1kg. Rower budowany z myślą startów w zawodach. Zdaje sobie sprawe że kilka częsci to niemalże stalowe kloce jak zestaw piast deore ktore waża 700gram albo komponenty ritcheya compa (to trzeba szybko zmienić. Wieczorem postaram sie wstawić dokladną rozpiske częsci wraz z wagą. W najbliższych dniach planuje zakup niebieskich śrubek M5x15 kcnc, tytanowych zacisków kół tejże firmy koloru niebieskiego i być może niebieskie lub czerwone podkladki pod stery. Prosze o wszelkie sugestie, konstruktywny krytycyzm mile widziany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Podstawa to SPD Potem zainwestuj w rurki. Lekko i tanio to bierz Boplighta albo Tioge. Dalej zbieraj na koła Bo to kowadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Piekny Rower,te kolorki....co do mostku z kiera to Boplight a sztyca moze KCNC tanio wytrzymale i lekko. Ciezko cos doradzic bo nie wiem ile chce wlozyc w ten rower i jaki masz osprzet ale z tego co widze to full XT Zmien: kokpit Koła detki chwyty piankowe zawsze pare gramów mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perduretas Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 SPDy już są. Tak jak napisałem Crank Brothers Egg Beater SL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 To ładnie a napisz cos o kołach,jestes zainteresowany sprzedarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perduretas Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Całe koła razem z oponami byś chciał? obręcze XM317 disc, piasty deore, szprychy DT Rozważałem sprzedaż kółek, ale jak będę wymieniał na 717stki albo coś w ten deseń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 A przepraszam to sa pod tarcze,wiec odpada A co do zmniejszenia wagi moze pancerze z linkami NOKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 A przepraszam to sa pod tarcze,wiec odpada A co do zmniejszenia wagi moze pancerze z linkami NOKON to by była taka sztuka dla sztuki i w dodatku droga, pancerze zostaw na koniec na 1 ogień koła - tu możesz najwięcej zejść, dalej rurki, chwyty na pianki... i wg mnie tyle dalsze zmiany nie potrzebne rowerek kolorystycznie pięknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Potem . . . Smutna dla ciebie wiadomość, ale rama Bo to ładne, oczo######ne może i jest, ale zbyt lekkie nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Potem . . . Smutna dla ciebie wiadomość, ale rama Bo to ładne, oczo######ne może i jest, ale zbyt lekkie nie Moim zdaniem jedna z najladniejszych ram jakie ostatnio wypuszczono, kolorystycznie przynajmniej - sam bym wzial ale drugie zdanie, waga dyskwalifikuje. Szkoda ze w reactionie nie kontynuowano z ta kolorystyka. Swoja droga, jestem ciekaw ile ten lakier wazy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Moim zdaniem jedna z najladniejszych ram jakie ostatnio wypuszczono, kolorystycznie przynajmniej - sam bym wzial ale drugie zdanie, waga dyskwalifikuje. Szkoda ze w reactionie nie kontynuowano z ta kolorystyka. Ale w Elicie już tak W Reactionie jest już anodyzowana. Na samym lakierze przypuszczam, że z 80 gram zbito Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 jedyne co ciekawe w tej ramie to malowanie, które może się podobać - poza tym bez rewelacji... jak chcesz zejść poniżej 10 kg to proponuję odsprzedać ramę i kupić coś lżejszego a jak nie to i tak jest wagowo i kolorystycznie bardzo ładnie, więc nic tylko jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Ja polecam sztyce boplighta, mostek smica, kiera KCNC, a koła na chosenie i sunrims EQ21(ok 1500g)Sztyca i mostek lżejsze od WCS Będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Ja polecam sztyce boplighta, mostek smica, kiera KCNC, a koła na chosenie i sunrims EQ21(ok 1500g)Sztyca i mostek lżejsze od WCS Będzie git Taa, jak masz tak radzić w przypadku kół to lepiej w cale. EQ21 będą giętkie jak masło przy użytkowniku >75 kg. Tak samo co do rurek. Wybór dowolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perduretas Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 A propos lakieru to wg producenta wersja czarna matowa jest lżejsza o 200 gram od White Candy Blue. Aż dziwne dla mnie...Moja rama zważona na wadze waży 1820 gram. Powiem szczerze że wolałbym kupić osprzęt XTR niż zmieniać rame W mojej subiektywnej opini pieknie się komponują z foxem. Kiedyś był na forum projekt leciutkiego roweru o cięższej ramie, Cube analog(taka jak moja tylko ze zielen zamiast niebieskiego) koła fulcruma i biale siodelko SLR, wiecej nei pamietam więc mam szczerą nadzieję zejść poniżej 10kg Myślicie że samemu składać koła? Chce mieć niebieskie nyple Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 To był projekt Nawrotka Powiem szczerze że wolałbym kupić osprzęt XTR niż zmieniać rame No proszę Cię . . . :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perduretas Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Rama na samym koncu. jak bym chcial zejsc baaardzo baaardzo nisko. ale 9,7-10 mnie ebdze satysfakcjonowac z tarczami. Macie jakieś porpozycje na kiere prócz WCS CARBON albo ew zwykla WCS. Boplight sie bardziej opłaca? btw: waże 69-70kg. Dla mnie idealna waga przy wzroscie 177 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Tioga Taskforce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Easton EA70- klasa sama w sobie. Chyba żeby pójśc na całośc i Syntace zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perduretas Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 A co sądzicie o WCS Carbon kiera i mostek? Ciężkie? CZy nieproporcjonalna cena do jakosci? __Bo nad tym sie glownie zstanawialem, patrzac rowniez pod katem wizualnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Mostek to alu powlekane karbonem czyli nieporozumienie ale kiera całkiem ok. Choć w lemonbike mają mieć bardzo fajną New Ultimate ze skandium, przy 31.8/600 118g i 220zł Do tego mostek Smici i wychodzi lekko, sztywno i dosyć tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perduretas Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 mostek SMICA 25,4 kiera prawdopodobnie esaton ec90 karbon, jezeli nie kuepi jej w takiej cenie jaka chce to bedzie tioga taskforce i sztyca WCS. Potem kółka;) myslicie z nic sie eni stanie jak zmeinie 31,8 na 25,4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 myslicie z nic sie eni stanie jak zmeinie 31,8 na 25,4? Nie zmieniaj, bo 25,4 pękają po małej dziurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Nie zmieniaj, bo 25,4 pękają po małej dziurze I tak się tworzą legendy i przypowieści ludowe. Zastanów się co piszesz- z Twojego rozumowania wynika,że sztyce 27,2 pękną po najechaniu na garbatego żuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Haha, no nie gadaj kolego, że uwierzyłeś ? :) Hahahahaha To ty się zastanów co piszesz Bo mnie osobiście śmieszą takie pytania, czy coś się stanie jak zmienię z 31,8 na 25,4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.