olek123 Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, chce kupić nowe buty ze sztywną podeszwą (najlepiej carbon) oraz możliwością wkręcenia kołków. Czy buty SH160 Carbon posiadające wstawki carbonowe (tak wyczytałem w internecie) są na tyle sztywne, że nie da się zgiąć podeszwy? Jak wypadają w porównaniu z butami DTM Marathon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 W shimano nie ma(?) w ogole carbonu. I jak czytam DMT marathon takze. Jak chcesz miec piekielnie sztywna podeszwe w tej cenie/taniej to Diadora Ergo Carbon Scott Pro Carbon I w dodatku masz klamre, a nie 3 rzepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baros94 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam Od około miesiąca jestem posiadaczem Diadora Ergo Carbon i jestem zachwycony podeszwa super sztywna a klamra spisuje się idealnie. W tej cenie carbonowa podeszwa i klamra to dobry wybór. Pozdrawiam Baros94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Diadory odpadają, mierzyłem i są stanowczo za szerokie. Chciałbym usłyszeć jeszcze opinie na temat shm160 czy faktycznie podeszwa nie jest sztywna na kamien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Diadory odpadają, mierzyłem i są stanowczo za szerokie. Chciałbym usłyszeć jeszcze opinie na temat shm160 czy faktycznie podeszwa nie jest sztywna na kamien? Jak Ci diadora nie lezy tak jak mnie nie podeszla (zbyt cienka wysciołka), sprawdz Scott'y. Jesli zmierzysz scott comp/team etc, wszystkie sa identyczne rozmiarowo, i wtedy tylkozamawiac scott pro carbon ewentualnie i na pewno trafisz z rozmiarem i wygoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 scott pro carbon jest właśnie piekielnie sztywny i do tego moim zdaniem bardziej prestiżowy od diadory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor1 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Nigdy nie używałem butów SPD , ale przymierzam się do nich. W związku z tym pytanie. Czy w takich bucikach Shimano , np. SH-M086 da się w miarę wygodnie chodzić ? Oczywiście nie mówię tu o turystyce pieszej , ale przecież bywa ,że trzeba przejść czasem jakiś kawałek pieszo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Nie ma problemu z chodzeniem, dla mnie w super sztywnych butach takze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Czy w takich bucikach Shimano , np. SH-M086 da się w miarę wygodnie chodzić ? Chodzenie jest super niewygodne, bo buty w ogóle się nie uginają a jak masz wkręcone przednie korki to jeszcze będziesz uderzał nimi przy każdym kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Znalazlem scotty najtaniej za 400zl, sh 160 sa za 319 zl wiec jest roznica. Chcialbym sie jeszcze dowiedziec od ktorego modelu buty shimano maja naprawde sztywna podeszwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.