Skocz do zawartości

[rower] spec a spec

Kymakol

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

... i zmiana Brain'a. Nowe Brain'y - budowane przez Fox'a raczej a nie przez KS nie powoduja zamulania zawiechy. Brytyjscy testerzy sugerowali ze dopiero teraz Brain ma sens. Dotychczas byl srednio dzialajacym klamotem.

To oczywiscie przenosnia ale spodziewac sie mozna lepszej pracy.

Szacunek...

I.

Napisano

Ale tak ogólnie co dało przeniesienie dampera pod górną rurę? Takie jakieś proste wyjaśnienie, tak na chłopski rozum :D Na co ma wpływ i dlaczego?

Napisano

I tak nagle chłopaki ze speca na to wpadli i sobie wymyślili żeby zamienić? Choć w sumie wszystkie z poprzednich lat też miały jak ten 2010, więc może eksperymentalny z 2009 się nie powiódł i wrócili do wypróbowanych rozwiązań?

Napisano

Damper w tym miejscu daje inne przełożenie siły, wobec rego mozna mniej pompować , a praca na niższym ciśnieniu daje większą czułość i oszczędza damper.

I tak nagle chłopaki ze speca na to wpadli i sobie wymyślili żeby zamienić? Choć w sumie wszystkie z poprzednich lat też miały jak ten 2010

Powiedzmy, że skorzystali z doświadczeń Meridy w ramie NINETY-SIX , w końcu sa powiązani kapitałowo.

Rury w modelu carbonowym też zreszta robią wzorując się na konstrukcji Meridy.

Napisano

Hmmm...jako że w sumie nie otrzymałem do końca satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi i dokładnych wyjaśnień, to proszę w takim razie o typy w tym zestawieniu. Mając za prawie taka samą kasę tego Speca z 2010 a nowego Trance'a X2 z taką specyfikacją na nowy rok:

http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/model/trance.x.2/5752/37163/

Nie ukrywam ze kusi mnie wypróbowanie Maestro, ale ostatnio zaintrygował mnie właśnie ten Spec, więc patrzę i porównuję:D Co do was przemawia w konkretnym wyborze? Dzięki za wcześniejsze odp. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...