flubi Napisano 3 Grudnia 2009 Napisano 3 Grudnia 2009 Interesuja mnie opinie UZYTKOWNIKOW tego elementu bizuterii rowerowej.
Fifi Napisano 3 Grudnia 2009 Napisano 3 Grudnia 2009 Mimo, że Hiszpanów lubię, to tego suportu nie polecam bo szybko się sypie. Zdecydowanie lepiej kupić suport firmy Hope.
mako7 Napisano 3 Grudnia 2009 Napisano 3 Grudnia 2009 Polecam Hope, lekki to on nie jest ,ale pracuje super.
flubi Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Napisano 4 Grudnia 2009 ...tego suportu nie polecam bo szybko się sypie... Czyli twoim zdaniem to cale SABB to lipa? (producent twierdzi, ze ten patencik ma zapobiegac naprezeniom w lozyskach) No i przeciez latwo mozna wymieniac same lozyska - to tez jest chwyt marketingowy?
Miecho87 Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 No sam pomysł na ten patent jest całkiem dobry i powinien przedłużać żywotność łożysk. Jeśli są tam jakieś standardowe łożyska (a nie jak u Shimano) to myślę, że dobrym pomysłem może być zajeżdżenie oryginalnych, a później inwestycja w jakieś dobrej klasy. Choć mnie np. do tego suportu nie przekonuje cena.
flubi Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Napisano 5 Grudnia 2009 Jeśli są tam jakieś standardowe łożyska... Lozyska sa dokaldnie takie: 25x37x7mm - 61805 RS - mozna dostac za kilka zlotych na Allegro (lub za kilkanascie dolarow na Ebayu) Mozna tez je za ok 200 zl (za komplet) wymienic na lozyska hybrydowe : S6805 2-RS. Jesli natomiast rower ma byc lokata kapitalu (i raczej nie jezdzic) to mozna dac za ponad 500 zl miec komplet lożysk ceramicznych Z 6805 (61805) S/T LL - to ostatnie to byl zart nie tylko z racji ceny. Po wykreceniu suportu, wymiane lozyska robi sie przy pomocy palca wskazujacego i np drewnianego olowka
Sol Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Odświeżam, bo mam pytanie do użytkowników sabba. Czy u was też suport wydaje dźwięki w stylu gniecionej papierowej torby przy intensywnym pedałowaniu na podjeździe? Nie żeby mi to przeszkadzało, bo korby kręcą się idealnie a zjawisko występuje tylko w powyższej sytuacji, ale się pytam - może ten typ tak ma, a może coś się zaczyna sypać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.