Skocz do zawartości

[suport] Rotor S.A.B.B - opinie uzytkownikow

flubi

Rekomendowane odpowiedzi

...tego suportu nie polecam bo szybko się sypie...

Czyli twoim zdaniem to cale SABB to lipa? (producent twierdzi, ze ten patencik ma zapobiegac naprezeniom w lozyskach)

No i przeciez latwo mozna wymieniac same lozyska - to tez jest chwyt marketingowy?

No sam pomysł na ten patent jest całkiem dobry i powinien przedłużać żywotność łożysk. Jeśli są tam jakieś standardowe łożyska (a nie jak u Shimano) to myślę, że dobrym pomysłem może być zajeżdżenie oryginalnych, a później inwestycja w jakieś dobrej klasy. Choć mnie np. do tego suportu nie przekonuje cena.

Jeśli są tam jakieś standardowe łożyska...

Lozyska sa dokaldnie takie: 25x37x7mm - 61805 RS - mozna dostac za kilka zlotych na Allegro (lub za kilkanascie dolarow na Ebayu) :confused:

Mozna tez je za ok 200 zl (za komplet) wymienic na lozyska hybrydowe : S6805 2-RS. Jesli natomiast rower ma byc lokata kapitalu (i raczej nie jezdzic) to mozna dac za ponad 500 zl miec komplet lożysk ceramicznych Z 6805 (61805) S/T LL - to ostatnie to byl zart nie tylko z racji ceny.

Po wykreceniu suportu, wymiane lozyska robi sie przy pomocy palca wskazujacego i np drewnianego olowka :wallbash:

• 5 miesięcy temu...

Odświeżam, bo mam pytanie do użytkowników sabba.

Czy u was też suport wydaje dźwięki w stylu gniecionej papierowej torby przy intensywnym pedałowaniu na podjeździe?

Nie żeby mi to przeszkadzało, bo korby kręcą się idealnie a zjawisko występuje tylko w powyższej sytuacji, ale się pytam - może ten typ tak ma, a może coś się zaczyna sypać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...