flubi Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Interesuja mnie opinie UZYTKOWNIKOW tego elementu bizuterii rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Mimo, że Hiszpanów lubię, to tego suportu nie polecam bo szybko się sypie. Zdecydowanie lepiej kupić suport firmy Hope. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Polecam Hope, lekki to on nie jest ,ale pracuje super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ...tego suportu nie polecam bo szybko się sypie... Czyli twoim zdaniem to cale SABB to lipa? (producent twierdzi, ze ten patencik ma zapobiegac naprezeniom w lozyskach) No i przeciez latwo mozna wymieniac same lozyska - to tez jest chwyt marketingowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 No sam pomysł na ten patent jest całkiem dobry i powinien przedłużać żywotność łożysk. Jeśli są tam jakieś standardowe łożyska (a nie jak u Shimano) to myślę, że dobrym pomysłem może być zajeżdżenie oryginalnych, a później inwestycja w jakieś dobrej klasy. Choć mnie np. do tego suportu nie przekonuje cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Jeśli są tam jakieś standardowe łożyska... Lozyska sa dokaldnie takie: 25x37x7mm - 61805 RS - mozna dostac za kilka zlotych na Allegro (lub za kilkanascie dolarow na Ebayu) Mozna tez je za ok 200 zl (za komplet) wymienic na lozyska hybrydowe : S6805 2-RS. Jesli natomiast rower ma byc lokata kapitalu (i raczej nie jezdzic) to mozna dac za ponad 500 zl miec komplet lożysk ceramicznych Z 6805 (61805) S/T LL - to ostatnie to byl zart nie tylko z racji ceny. Po wykreceniu suportu, wymiane lozyska robi sie przy pomocy palca wskazujacego i np drewnianego olowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Odświeżam, bo mam pytanie do użytkowników sabba. Czy u was też suport wydaje dźwięki w stylu gniecionej papierowej torby przy intensywnym pedałowaniu na podjeździe? Nie żeby mi to przeszkadzało, bo korby kręcą się idealnie a zjawisko występuje tylko w powyższej sytuacji, ale się pytam - może ten typ tak ma, a może coś się zaczyna sypać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.