Mod Team mrmorty Napisano 2 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2009 cześć wszystkim Jak wiadomo w długie jesienne wieczory przychodzą różne myśli do głowy no i jedna taka mi zaświtała. Jestem szczęśliwym posiadaczem dość egzotycznej ramy Chromowo Molibdenowej na rurkach Tange. Rurki podwójnie cieniowane. Widelec również tejże firmy i ten sam stop. Jak sama nazwa wskazuje rowerek a dokładniej jego rama i bez amortyzatora jest miękka. Wiem co daje amorek przy sztywnej ramie np z aluminium ale czy warto zamontować w moim chopperze amorek czy to już będzie przesada? Nie chodzi o to że mam taki kaprys tylko ze wszystkich moich rowerów ten preferuję najbardziej a po tym dość intensywnym sezonie zaczął pobolewać mnie łokieć. Kasy za dużo też nie mam bo potwór blachosmród sporo ostatnio mnie kosztował i jeszcze ten remont... jakieś rady?
Mod Team Puklus Napisano 2 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2009 To ze rama stalowa pochłania drgania bardziej niz aluminoum jest powrzechnie wiadome. Ale tez nie jest to jakas straszna roznica. Zastosowanie amora z przodu na pewno da odetchnąc twoim nadgarstkom Nie znam ramy ale przypuszczam ze jest 1" co strasznie ogranicza wybor. Jak tak jest to masz 2 opcje: - kupić jakiegos amora 1" i go zamontowac - zrobic jak moj kumpel z rama rometa, wybił miski sterów dospawał pierscienie z rury o odpowiedniej srednicy tak by nabić stery 1 1/8". Całość ładnie zaszpachował i zamalował. Praktycznie nie do poznania. Jak masz 1 1/8" to tylko pozostaje dobor skoku by zabardzo nie zmienic geometrii.
Grondag Napisano 4 Grudnia 2009 Napisano 4 Grudnia 2009 Puklus mógłbys bardziej opisać jak to zrobić bo mój kolega ma teraz problem- remontuje bardzo stary rower starszego brata i ma główkę 1"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.