tekosz Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 na pokrowcach na buty, podczas jazdy tworzą mi się obtarcia, pewnie od szorowania o korby, lub coś. próbowałem przyklejać na nie folię, której używam do zapobiegania obtarciom na ramie od pancerzy, ale się nie spisała, bo się odkleja. macie jakieś swoje sposoby na to? pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mi osobiście taka rzecz nigdy się nie przytrafiała mam neoprenowe ocieplacze które są dość grube.Może pokrowiec odstaje od buta i ociera.Spróbowałbym jakąś sznurówką to przywiązać albo rzepami.Wątpię czy coś się przyklei może w miejscu gdzie Ci się wyciera owiń noge dookoła jakim s materiałem. W sumie to że ocieplacz się trochę powyciera mnie osobiście by waliło,bardziej by mi było szkoda korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekosz Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 no tak, ale kilka jazd i będzie dziura, a tego chciałbym uniknąć. spróbuję zrobić jakąś owijkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To aż tak mocno to się wyciera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekosz Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To aż tak mocno to się wyciera no niestety, dosyć mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 A co to za pokrowce? Jak masz zwykłe pedały to staraj się układać stopę dalej od korby, a jak SPD to już nic nie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekosz Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 A co to za pokrowce? Jak masz zwykłe pedały to staraj się układać stopę dalej od korby, a jak SPD to już nic nie poradzisz. pokrowce to Rogelli Hydrotec. jeżdżę w spd'ach i oczywiście mogę ułożyć stopę tak, żeby nie ocierać, ale ma ona wtedy jakieś nienaturalne ułożenie. zobaczę czy może uzyskam coś na innym ustawieniu bloków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ustaw bloki bardziej na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ja mam grube ochraniacze Pro Tarmac NPU i też obcierają o ramię korby ale po jednym sezonie jeszcze się nie przetarły i myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adammo Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Też mam jakieś ochraniacze/ocieplacze Rogelli i tylko minimalnie czasem ocierają, po paru sezonach zimowych na ochraniaczach nie widać śladów a korby są już wytarte w 1 miejscu z czarnej powłoki co wygląda dosyć brzydko A same ochraniacze bardziej rozwalają się od chodzenia w nich. A może masz za duże? Albo popróbuj z regulacją ich lub załóż odwrotnie lewy z prawym, może to coś pomoże;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.