Skocz do zawartości

[korba] slx czy aerozine?

accentinferno

korba  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Shi8mano slx czy aerozine?

• shimano slx 325z? 890 gram
      28
    • aerozine 399z? 810gram
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zgodnie z treścią pod tym linkiem to jest to raczej 910, a nie 810 gram. Być może różnica polega na podawaniu wagi z łożyskami i bez?

Ktoś zna (może zważyć?) wagę korb Aerozine z osią, ale bez łożysk i blatów?

Napisano

suport o ile dobrze go zamontujesz też szybko nie padnie

Mógłbyś rozwinąć? Kolega ma korbę SLX-a i już n-ty raz zmienia łożyska. Drugiemu po 1500 km zaczęło coś podejrzanie "cykać".

Gość R3surrection
Napisano

a ja miałem suport sh od lx i po 3500 miał delikatne opory. wymieniłem na RF. Ponoć mocniejsze, zobaczymy. Trzeba dobrze dokręcić!!!!!!!!!!!

Napisano

niestety problem jest taki że głosy rozkładają sie po równo. kusi mnie ta aerozine, wiec teraz prosze by jej uzytkownicy mi ja opisali jak jest z wytrzymaloscia i sztywnoscia??

Napisano

accentinferno zapomnij o tym co ci inni doradzaja, bierz co ci sie podoba i sie ciesz, bo jak swiat swiatem stoi to na kazde tego typu pytanie bedziesz mial odpowiedz 50/50

Chyba to co powiedzial Fifi jest jak najbardziej na miejscu :thanks:

Napisano

Ciężko tu za Ciebie decydować, bo każdy ma inne priorytety. Ja nie jestem maniakiem wagi ale nabijania km, więc z pewnością wybrałbym SLXa albo jeszcze lepiej LXa na Octalink, bo nie ma problemów z łożyskami.

Napisano

czyli że jeżeli po pewnym czasie bym wymienił zębatki w aerozine to waga korby jeszcze by dość mocno spadła tak?? Jeżeli te zębatki są takie ciężkie to z wytrzymałością pewnie u nich nie najgorzej co??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...