Szynol Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam, planuję zakup hamulców tarczowych i zastanawiam sie nad: Shimano XTR i Formula OroK18. Obie sa w podobnej cenie i maja podobna wagę. Prosilbym o opinie, które mam nadzieje pomoga mi dokonać dobrego wyboru Pozdrawiam i z góry dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A do jakiej jazdy mają służyć te hamulce ?? Każdy będzie chwalił to co ma, bo mało osób jest, które jeździły na tych dwóch modelach i mogą je porównać. Poszukaj ludzi na forum, którzy daliby Ci przetestować hamulce i wybrałbyś odpowiedniejsze dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jezdzilem na xtr dual i k 18 uzywanych i moje wnioski to k18 to brutalna sila, modulacja nie tak dobra jak w xtr ale jak sie przyzwyczaisz do dzialania 1/0 to bedziesz zadowolony z k-18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Też bym brał formule. K-18 Nie jest może tak prestiżowa jak XTR ale siłą bije XTR na głowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Nie bije, tylko miazdzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A może poczekać i kupić Formula RX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Odświeżam temat. Może teraz coś się zmieniło i ktoś wie co jest lepsze, albo bardziej przyjemne podczas użytkowania: formula czy xtr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ponawiam pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUNKYKOVAL Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Xtr są miękie w czuciu łatwe dozowanie mocy ,formula natomiast to brutalna siła lecz także bez problemu mozna je wyczuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki Ci wielkie A ma ktoś może porównanie z serią Juicy od Avida? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 A ja mam takie pytanie. Z racji że k18 to moje pierwsze hydrauliki chciałem się dowiedzieć (zanim coś zepsuje) jak regulować prześwit między klockami. Da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorisDime Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 w sensie przy zużywaniu się klocków? teoretycznie się nie da, ale można odpowietrzać i dodać płynu z zaciskiem założonym na tarczy to minimalnie pomoże przy bardzo zajechanych klockach, tylko czy nie lepiej je wymienić? bo po wymianie będzie znowu odpowietrzanie... a regulacja odstępu prawego i lewego klocka tak żeby były w miarę jednakowej odległości od tarczy to tylko przez korektę ustawienia zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.