Skocz do zawartości

[Hamulce]Jak zmierzyć ile potrzbuję linki?

XxUzixX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem otóż nie wiem jak sprawdzić ile potrzeba mi wężyka, bo chce kupić na allego hydraulikę, i Pan mnie się zapytał jakiej długości chce wężyki. I pytał czy w ogólę skracać, i nie wiem co teraz zrobić. Proszę o pomoc

Zmierz odległość od kierownicy do początku górnej rury, wliczając łuk, dalej po górnej rurze. Przy kominie też zrób delikatny łuk i mierz do połowy mocowania hamulca. Zmierz dokładnie z 3 razy i wylicz średnią. Potem dodaj 3 cm. Najlepiej posłuż się sznurkiem ;) Do przedniego zrób analogowo :D Pozdrawiam

Trochę tego nie rozumiem, amorek ma mocowanie IS a nie Post Mount, czyli do zamocowania tarczy 160mm potrzebny jest adapter.

Nie zrozumiałeś mnie kompletnie. Jeżeli z przodu masz amor IS i zacisk PM, tarczę 180 mm to adapter na przód pod 180 możesz wykorzystać też z tyłu tylko, że przy mniejszej tarczy, tj. 160 mm :) Taka sama sytuacja jak masz z przodu 160 mm, a z tyłu 140 mm :D

Nie zrozumiałeś mnie kompletnie. Jeżeli z przodu masz amor IS i zacisk PM, tarczę 180 mm to adapter na przód pod 180 możesz wykorzystać też z tyłu tylko, że przy mniejszej tarczy, tj. 160 mm ;) Taka sama sytuacja jak masz z przodu 160 mm, a z tyłu 140 mm :D

A to się zgadza, teraz rozumiem co chciałeś napisać.

Gość R3surrection

powiedz panu że masz z przodu mocowanie is i z tyłu też i chcesz adaptry pod określony rozmiar tarcz, sam ci dobierze, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...