golebiow6 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam, Wraz ze zbliżającą się wiosną - tak, ostatnimi czasy po jesieni przychodzi wiosna - zamierzam kupić bluzę na rower. Do tej pory zakładałem zwykłą bluzę z kapturem. Każdy kto jeździ/jeździł w takie bluzie wie dlaczego warto zainwestować w coś lepszego, z przeznaczeniem na rower. Moją uwagę przyciągnęły takie oto bluzy: Biemme spine: http://www.allegro.pl/item836694679_ciepla_bluza_biemme_spine_0_8_c_zima_l.html Rogelli Merano: http://www.allegro.pl/item831002118_rogelli_merano_membrana_czerwona_l.html Rogelli Rimini: http://www.allegro.pl/item825424776_bluza_rogelli_rimini_jesien_zima_2009_l.html Jednak obawiam się czy nie będą zbyt ciepłe. Nie jeżdżę w zimę. Sezon rowerowy zaczynam wczesną wiosną i kończę późną jesienią, kiedy temp. nie spadają jeszcze poniżej 10 stopni. Chciałbym również założyć taką bluzę w chłodny, wietrzny, letni wieczór. Czy pod taką bluzę zakłada się koszulkę termoaktywną? Czy taką bluzę można zakładać bezpośrednio na ciało? Prosiłbym o udzielenie mi wskazówek co do sposobu użytkowania, jak i wyboru odpowiedniego modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Z tych trzech najlepsza bedzie biemme. Merano jest na zime a Rimini nie ma ocieplenia. Sam jeżdżę w bluzie rogelli torino, uzywam jej z koszulką kolarską pod spodem przy ok. 10 stopniach i dopóki nie ma silnego wiatru jest ok. Kiedy zaczyna wiać nie jest tak przyjemnie i przydałaby się kurtka. Dlatego wziąłbym biemme - ma membrane przeciwwietrzna. Dedykuja ja na 0 - 8stopni wiec bedziesz mógł jeździć dłużej :] 20 stopni - toż to upal - można w krótkim jeździć, ewentualnie z rekawkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 merano jest zdecydowanie za gruba na ta temperature. Przy 9st musze ja dosc sporo rozpinac zeby sie nie ugotowac. przy 5 trzeba wachlowac suwakiem za to pry -5do zera jest idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golebiow6 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Racja. Trochę przesadziłem z tymi 20 stopniami Taką Biemme Spine zakładać na gołe ciało, czy pod to jakąś koszulkę termoaktywną? Jest jeszcze kwestia kupna takiej koszulki. W moim mieście nie spotkałem produktów Rogelli, ani Biemme. Mimo, że jest kilka dobrych sklepów sportowych np. Go Sport, czy Intersport. Można kupić taką koszulkę przez internet, bez wcześniejszej przymiarki? Czy lepiej mimo wszystko przymierzyć ? Co radzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ja jezdze w koszulkach termoaktwnych do biegania, ktore akurat kupilem w gosporcie. Co do bluz rogelli to lepiej jakbys je przymierzyl, bo moja merano mimo ze wymiary Lki byly na mnie zbyt duze, to w realu okazalo sie ze xlka bylaby bardziej odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Można kupić taką koszulkę przez internet, bez wcześniejszej przymiarki? Czy lepiej mimo wszystko przymierzyć ? Co radzicie ? Wiadomo, że lepiej przymierzyć. Mimo to wszystkie moje ubrania kolarskie kupowałem z internetu i wszystkie pasuja. Na mikesport.pl prawdopodobnie wszystkie ubrania sami mierzą. Każdy model ma inne wymiary. I zgadzają sie z prawdziwymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golebiow6 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Arek03170 Czy ta bluza Rogelli Torino to ten sam model co Twój ? http://www.allegro.pl/item831002600_rogelli_torino_softshell_rowerowy_czerw_l.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziwny zakres temperatur...termoaktywne używam dopiero od temperatury 10+ , w temperaturze 20+ można spokojnie jeździć w koszulce kolarskiej. Zależy jak ciśniesz na rowerze i na jakie dystanse dzienne się wybierasz...Ja od jakiegoś czasu używam kurtki a pod spód termoaktywna bielizna i czuje komfort ciepła zwłaszcza jak wieje chłodny i porywisty wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 No wlasnie, przy 10 stopniach spokojnie wystarczaja cienkie dlugie spodnie na szelkach, potowka z dlugimi rekawami i koszulka z dlugimi rekawami. Rekawiczki, lekka czapka pod kask i mozna smigac dowolnie dlugo. Takie kurtki z windstopperem oplaca sie ubierac dopiero ponizej 10 stopni, powyzej mozna sie zagotowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Czy ta bluza Rogelli Torino to ten sam model co Twój ? http://www.allegro.pl/item831002600_rogelli_torino_softshell_rowerowy_czerw_l.html Nie, to jest softshell, ja jeżdze w bluzie lekko ocieplanej bez membrany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.