Skocz do zawartości

[Amortyzator] Manitou R7 Super 80mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Niedługo będę kupował amortyzator, mój aktualny ma 63mm skoku nowy ma 80mm, ale czy przód podniesie się o 17mm czy o więcej ? Bo manitou ma 'buster' z tyłu i to chyba musi być wyżej wszystko żeby podczas ugięcia nie uderzył o ramę :rolleyes:

Czy ktoś wie co i jak ? :)

P.S.jak coś napisałem nie tak to "nie bijcie"

Napisano

Jak Ci może 'buster' uderzyc o rame - pomyśl.

Mając go napompowanego nie dobijesz go za chiny, a co z tym idzie 'buster' nie walnie w ramę :rolleyes:

Jedynym prawdopodobieństwem że uderzy jest to że jak będziesz miał go nie napompowanego(zero powietrza) to oklapnie i wtedy może spotkac się z ramą - ale przecież na takim nie będziesz jeździł na pewno :)

Pozdrower.

Napisano

eee....yyyy.... a gdzie ja napisałem że buster ma zaj**** o ramę ? @_@

pytałem się czy jest różnica w wys. między 80mm manitou R7 a np. Rebą 80mm. No, bo przecież nie ma opcji walnięcia bustera o ramę :rolleyes: mam 63mm będzie 80mm czy różnica będzie 17mm czy więcej ? w wys. przodu (kierownicy) :)

Napisano

To po co się pytasz czy wyżej jak wie każdy?

Dokładnie nie wiem czy 17mm się podniesie, ale jak jest różnica 17mm to powinno tyle się podnieśc.

PS. Szykuj sie bo niedługo opcham Ci wreszcie te R7 :(

• Mod Team
Napisano

no żesz k**** :blink: 17mm czy więcej ? @_@ a jak więcej to o ile ? :rolleyes:

Zmierz wysokośc RST ( od osi koła do szczytu korony) i porównaj z R7 , która ma, jeśli dobrze wyczytałem ,456 mm. Po przeprowadzeniu prostego działania będziesz wiedział, o ile przód roweru sie podniesie.

Napisano
Postawilem moja R7 obok REBY ustawionej na 115 i bylo prawie tak samo....

Czyli co Reba 80 mm to prawie 4 cm niżej ? Czyli Sid '07 to pod względem wysokości to R7 .

Napisano

zmierzenie będzie najprostsze :) czemu ja o tym nie pomyślałem :D żadna nabijaka postów... nie potrafimy się porozumieć, a z resztą co daje nabijanie postów ? @_@ prócz jakiś rang... :P

Napisano

zmierzenie będzie najprostsze :) czemu ja o tym nie pomyślałem :P żadna nabijaka postów... nie potrafimy się porozumieć, a z resztą co daje nabijanie postów ? @_@ prócz jakiś rang... :verymad:

Dokładnie tak, nie chodzi tu aby nabic sobie posty tylko nie możemy się dogadac:P

Mi chodzi o jedno a jemu o drugie dlatego skończyłem pisac :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...