Skocz do zawartości

[Amortyzator] DT Swiss XRC 100 mm

Mendoza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Proszę o opinie na temat tego widelca.

Czy jest ktoś kto go ujeżdza na tyle długo by szczelić recenzje długodystansową?

Ważę 91 kilo.

Napisano

Odpowiedzi się sypią, jedna za drugą ;) , no niestety nie jest to amor popularny. jak jesteś anglojęzyczny to poszukaj na stronach zachodnich, tam się sporadyczne komentarze na temat tego amora pojawiają.

Limit wagowy to chyba 110 kilo, więc na upartego razem ze swoim Specem zmieścisz się :D ...w limicie...

Ja mojego DT. jeszcze oceniać się nie odważę...

Napisano

XCR to może być Suntour, DT to XRC 100 i limit wagowy 95 kg. a nie 110, golenie 28.6 mm zapewne będzie zbyt wiotki, zastanów się nad DT XMC 100 - ten będzie dla ciebie.

XRC - trudny do ustawienia, typowo sportowy, twarda praca.

Napisano

Czytałem już temat na http://weightweenies...ilit=dt+xrc+100

To spowodowało powrót do mysli o Durinie.

Sid Wydaje sie zbyt miękki a mi nie zależy na bujaniu ale na efektywnej pracy przy ostrej napierd....

Jestem coraz bliżej zamowienia Durina SL z tym że u dystrybutora podobno nie ma tak oficjalnie.

XRC ciągle mi się myli z XCR.

XMC jest trochu przyciężkawy bo chyba 1510 kg waży.

Napisano
XMC jest trochu przyciężkawy bo chyba 1510 kg waży.

Tak piszesz jak byś sam nie był przyciężkawy ;) , a mi się zdawało, że amor kupuje się po to żeby sprawnie działał, a nie stanowił lekkiej ozdoby, wobec tego radzę porzucić myśli o lekkim amorze dla ścigantów.

Napisano

Hej,

Rulez fakt, że jestem przyciężkawy.

Amor ma działać ale chce znaleźć coś co dobrze zadziała ze mną oraz będzie maks lekkie.

W zaperzyjaźnionym serwisie zapewniają mnie że durin sl będzie oks ale mam pewną obawę.

Napisano

Jedna uwaga, żaden amor nie będzie przy twojej wadze tak czuły jak przy np. 75 kg. , poprostu trzeba go mocniej pompować i żadne dodatkowe komory powietrzne tego nie zmienią .Inna sprawa to sztywność boczna, lekkie amory tego nie zapewnią.

Napisano

(...)

Ja mojego DT. jeszcze oceniać się nie odważę...

Może teraz coś napiszesz? Bardzo by mi się przydała opinia o tym widelcu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...