GdyniaBiker Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Hej. Tak podrzucam zarządowi, jakby ktoś chciał luknąć na drobiazgi techniczne. 1) Jak wklejam nietypowy link, tak mi się zdarzyło z odnośnikiem do bezpośredniej podstrony z Mają Włoszczowską na stronie Plebiscytu Przeglądu Sportowego, to niecały adres zostaje uznany za link, czyli odnośnik nie działa, czyli skrypt źle to interpretuje. Powinienem coś zrobić z tym linkiem, czy nie ma rady? http://www.mistrzowiesportu.pl/Mistrzowie-Sportu/19-Maja-Wloszczowska-kolarstwo-,artykul,62699,1,925.html 2) Na stronie głównej forum mamy poszczególne działy, które można zwinąć minusem z etykietą "zmień widoczność tej kategorii". Otóż u mnie nie można, działa to, jako przewinięcie na samą górę strony, ale nie zwija kategorii, jak było wcześniej. 3) Drobiazg zauważony przy okazji - u góry na wysokości aktualności, ale przy prawej krawędzi, pod "wyświetl nową zawartość" egzystuje sobie kolumna zaczynająca się od ramki "wspomagają nas". W górnym prawym rogu ma znaczek, pozwalający ją wysuwać i chować. Bardzo ok. Tylko, że chowa się ją strzałką skierowaną w lewo, a wysuwa klikając krzyżyk, logiczne, że te znaki powinny być na odwrót Co do 1 i 2 mam Chrome, zaraz sprawdzę, jak jest w innych. No więc tak, rzeczywiście forum jest mało kompatybilne z Chrome, po w FF nie ma problemu nr. 2, a co bardzo mnie zaskoczyło, także nr. 3.. Szkoda, bo to bardzo praktyczna przeglądarka. 3 jest niezależny od przeglądarki.. W Chrome nie działa też zaznaczenie wklejenie cytatu i kliknięcie "wstaw cytat". Btw uważam, że kiedy był pokazywany kod, było to bardziej przejrzyste, oczywiście można też wpisywać kod ręcznie. Jeśli ktoś już wypisywał problemy z Chrome, albo jest to tabu, to przepraszam, ostatnio nie na czasie jestem ^^ Cholera, nawet emotikony nie działają Znaczy ich lista do wyboru. Pogrubienie czcionki itp też nie. Czyli generalnie moje ulubione forum muszę okazjonalnie przeglądać w mojej nieulubionej przeglądarce.. Btw cieszę się, że usunięto chyba niedawno zgłoszoną przeze mnie dawno temu możliwość podbijania punktów samemu sobie Do sprytnych - nie, nikogo nie obchodzi, że masz 100pkt, bo podbijasz codziennie rano, wieczorem i po każdym posiłku z dwóch dodatkowych kont.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 1) Jak wklejam nietypowy link, tak mi się zdarzyło z odnośnikiem do bezpośredniej podstrony z Mają Włoszczowską na stronie Plebiscytu Przeglądu Sportowego, to niecały adres zostaje uznany za link, czyli odnośnik nie działa, czyli skrypt źle to interpretuje. Powinienem coś zrobić z tym linkiem, czy nie ma rady? http://www.mistrzowi...wska-kolarstwo-,artykul,62699,1,925.html No też to zauważyłem. Napisałem nawet do admina- Jakie jest zalecenie? Dodawaj linki przez hiperłącze czy tam "wstaw odnośnik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Może to i działa, przepraszam, nie zgłębiałem dziś tematu, nie potrzebuje automatyki interpretacji linka, ale w mojej przeglądarce te opcje redagowania postu nie działają obecnie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Nie wiem, czy coś się zmieniło i czy ktoś to czytał, ale w Chrome zaczęło działać sporo rzeczy. Może dzięki mrozom Zaczęła działać lista emotikon w poście. Mam "wstaw odnośnik" i wyskakuje odnośne okno - wcześniej tak nie było. Widzę kod - quote, b etc i to mówiąc potocznie jest zarąbiste. Działa zwijanie kategorii na stronie głównej. Znaczek prawej kolumny na stronie głównej funkcjonuje jak należy - a działało odwrotnie, niż powinno. Czyli chyba wszystko Pozdrowienia dla niewidzialnej ręki I dziękuję, jeśli moje uwagi zainspirowały do poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.