Skocz do zawartości

[forum] i linki - 3 uwagi.

GdyniaBiker

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Tak podrzucam zarządowi, jakby ktoś chciał luknąć na drobiazgi techniczne.

1) Jak wklejam nietypowy link, tak mi się zdarzyło z odnośnikiem do bezpośredniej podstrony z Mają Włoszczowską na stronie Plebiscytu Przeglądu Sportowego, to niecały adres zostaje uznany za link, czyli odnośnik nie działa, czyli skrypt źle to interpretuje.

Powinienem coś zrobić z tym linkiem, czy nie ma rady?

http://www.mistrzowiesportu.pl/Mistrzowie-Sportu/19-Maja-Wloszczowska-kolarstwo-,artykul,62699,1,925.html

2) Na stronie głównej forum mamy poszczególne działy, które można zwinąć minusem z etykietą "zmień widoczność tej kategorii".

Otóż u mnie nie można, działa to, jako przewinięcie na samą górę strony, ale nie zwija kategorii, jak było wcześniej.

3) Drobiazg zauważony przy okazji - u góry na wysokości aktualności, ale przy prawej krawędzi, pod "wyświetl nową zawartość" egzystuje

sobie kolumna zaczynająca się od ramki "wspomagają nas". W górnym prawym rogu ma znaczek, pozwalający ją wysuwać i chować. Bardzo ok.

Tylko, że chowa się ją strzałką skierowaną w lewo, a wysuwa klikając krzyżyk, logiczne, że te znaki powinny być na odwrót :yes:

Co do 1 i 2 mam Chrome, zaraz sprawdzę, jak jest w innych.

No więc tak, rzeczywiście forum jest mało kompatybilne z Chrome, po w FF nie ma problemu nr. 2, a co bardzo mnie zaskoczyło, także nr. 3..

Szkoda, bo to bardzo praktyczna przeglądarka.

3 jest niezależny od przeglądarki..

W Chrome nie działa też zaznaczenie wklejenie cytatu i kliknięcie "wstaw cytat".

Btw uważam, że kiedy był pokazywany kod, było to bardziej przejrzyste, oczywiście można też wpisywać kod ręcznie.

Jeśli ktoś już wypisywał problemy z Chrome, albo jest to tabu, to przepraszam, ostatnio nie na czasie jestem ^^

Cholera, nawet emotikony nie działają :P Znaczy ich lista do wyboru. Pogrubienie czcionki itp też nie.

Czyli generalnie moje ulubione forum muszę okazjonalnie przeglądać w mojej nieulubionej przeglądarce..

Btw cieszę się, że usunięto chyba niedawno zgłoszoną przeze mnie dawno temu możliwość podbijania punktów samemu sobie :D Do sprytnych - nie, nikogo nie obchodzi, że masz 100pkt, bo podbijasz codziennie rano, wieczorem i po każdym posiłku z dwóch dodatkowych kont..

1) Jak wklejam nietypowy link, tak mi się zdarzyło z odnośnikiem do bezpośredniej podstrony z Mają Włoszczowską na stronie Plebiscytu Przeglądu Sportowego, to niecały adres zostaje uznany za link, czyli odnośnik nie działa, czyli skrypt źle to interpretuje.

Powinienem coś zrobić z tym linkiem, czy nie ma rady?

http://www.mistrzowi...wska-kolarstwo-,artykul,62699,1,925.html

No też to zauważyłem. Napisałem nawet do admina- Jakie jest zalecenie? Dodawaj linki przez hiperłącze czy tam "wstaw odnośnik"

• 3 tygodnie później...

Nie wiem, czy coś się zmieniło i czy ktoś to czytał, ale w Chrome zaczęło działać sporo rzeczy.

Może dzięki mrozom :laugh:

Zaczęła działać lista emotikon w poście.

Mam "wstaw odnośnik" i wyskakuje odnośne okno - wcześniej tak nie było.

Widzę kod - quote, b etc i to mówiąc potocznie jest zarąbiste.

Działa zwijanie kategorii na stronie głównej.

Znaczek prawej kolumny na stronie głównej funkcjonuje jak należy - a działało odwrotnie, niż powinno.

Czyli chyba wszystko :D Pozdrowienia dla niewidzialnej ręki :blush: I dziękuję, jeśli moje uwagi zainspirowały do poprawek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...