Skocz do zawartości

[Plebiscyt] 75 Plebiscyt Przeglądu Sportowego!

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, jak dawno nie pisałem tematu.. Jak to, motyla noga, działa?!

Jak co roku odbywa się plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 najlepszych sportowców Polski kończącego się roku,

więc przypominam, ze po raz kolejny na liście jest nasza dzielna, jedyna, niepowtarzalna i jakże wspaniała,

Maja Włoszczowska :D

I tradycyjnie piszę o tym temat, żebyś zagłosował, promując społeczne pojęcie o istnieniu kolarzy górskich,

propagując szacunek dla najbliższego nam sportu i podziw dla w.w. Wspaniałej Kobiety przez wielkie W i wielkie K.

Tym bardziej pisze, że zeszłoroczny jest zamknięty ^^

Tym razem tylko tyle, jeśli ktoś potrzebuje bardziej grafomańskiego wprowadzenia, to polecam mój tekst z poprzedniego roku :P

http://www.forumrowerowe.org/topic/45884-plebiscyt-gosujmy-na-maje-woszczowsk-;/page__p__536831entry536831

A tutaj Maja i plebiscyt:

http://www.mistrzowiesportu.pl/

Btw skrypt ma problem z interpretacją nietypowego linku bezpośrednio do Mai, to tak z uwag ogólnych, gdyby przywiało tu jakiegoś moderatora :yes:

Dokładnie, Lookas i jak zawsze popełniam to ja :P A ostatecznie kto inny zagłosuje, jak nie my...? Jak za rok nie zobaczysz tego tytułu, to możesz się spodziewać, że koniec świata jest już blisko :wallbash:

Jeśli mogę sobie pozwolić na OT, tak patrzę na "Ciebie", reputacja +19 i tak sobie pomyślałem, czy sfrustrowani userzy sprowadzeni do poziomu przez zarząd mogą w rewanżu wlepiać minusy modom :D? Zdarzało mi się tak, że bym to zrobił :P No to tym bardziej zaszczytne, jak nikt się jeszcze nie zemścił :)

Wlepiaj komu chcesz co chcesz i jak chcesz ;)

Też zagłosowałem żeby nie było ;) I tak pewnie jak co roku Maja nie wygra :D Takiego plebiscytu nie ma szans wygrać rowerem mtb. Musi przeskoczyć na szosę i wygrać TDF albo Giro :P

Oj, nie będę "wlepiać plomb". Ćśś, ale zajmie dobre miejsce.

I nie prowokuj jej, bo jeszcze dziewczyna tak zrobi, zaniżając ilość mtbikerek :P

• 1 miesiąc temu...

Laureaci 75. Plebiscytu "Przeglądu Sportowego" na 10 Najlepszych Sportowców Polski 2009:

1. Justyna Kowalczyk

2. Anita Włodarczyk

3. Piotr Gruszka

4. Tomasz Majewski

5. Anna Rogowska

6. Adam Korol, Michał Jeliński, Marek Kolbowicz, Konrad Wasielewski

7. Tomasz Gollob

8. Tomasz Adamek

9. Anna Barańska

10. Maja Włoszczowska

A w sumie ilu było kandydatów do tej dziesiątki na liście?

No tak, czy owak, to teoretycznie wśród wszystkich sportowców Polski, więc nadal jest to sukces.

Chociaż za osiągnięcia, dzielność i całokształt, np. to, przy talencie sportowym rozwija się tez w innych kierunkach,

zasłużyła na dużo wyższe miejsce, ciekawe, która by była po wygraniu olimpiady..? Polska.. No ale niech będzie i tak..

a pinezkę w koło temu co na Maję nie zagłosował :voodoo::D

Tak się wszyscy zachwycali w TV Kowalczykówną, że jej wygrana w plebiscycie to była formalność... jakoś te zimowe sporty przyciągają rzeszę fanów przed TV, jak nie Małysz to Kowalczyk heheh. Wydaje mi się, że kolarstwo jest jakby w cieniu narciarstwa i lekkiej atletyki :whistling: szkooooda

A w sumie ilu było kandydatów do tej dziesiątki na liście?

21

a pinezkę w koło temu co na Maję nie zagłosował :voodoo::D

Dokładnie. Ja zagłosowałem.

Tak się wszyscy zachwycali w TV Kowalczykówną, że jej wygrana w plebiscycie to była formalność... jakoś te zimowe sporty przyciągają rzeszę fanów przed TV, jak nie Małysz to Kowalczyk heheh. Wydaje mi się, że kolarstwo jest jakby w cieniu narciarstwa i lekkiej atletyki :whistling: szkooooda

Prawda.

Po pierwsze zawodów MTB nie puszczają w telewizji, przez co o zasługach Mai bardzo mało osób niezainteresowanych kolarstwem wie.

Po drugie plebiscyt przeprowadzany jest na początku roku, czyli w zimę. W tym okresie najwięcej słyszy się o sportach zimowych i jednocześnie o zwycięstwach w nich, a zasługi Mai zostają dla niektórych zapomniane...

Cóż trzeba czekać, aż kolarstwo górskie będzie nagłaśniane w telewizji, a ludzie nie będą patrzeć na najświeższe zwycięstwa, tylko na efekty całorocznej pracy.

jesli o mnie chodzi to ja sie ciesze z kazdego sukcesu

tak bardzo jak kibicuje Mai tak samo mocno kibicuje Kowalczyk i u mnie nie am takiego czegos

aaa ten zawodnik juz nie odnosi sukcesow to go nie ogladamy kibicuje jeszcze mocniej

by je odnosil :)

a co do kolarstwa niestety macie racje kolarswo bardzo zadko pokazuja tym bardziej górskie :)

ciekawe również dlaczego w plebiscycie nie było Oli Dawidowicz,która przecież w tym sezonie zdobyła wszystko

chociaż niby TdP zostało wyróżnione jako najlepsza transmitowana impreza(coś w tym stylu)

za transmisje ostatnich 30 min. wyścigu, co jest trochę śmieszne

a w tv mtb pokazywali ostatnio relacjonując grand prix Langa,jakieś 3 lata temu...

Szkoda gadac. Zawodnik reprezentujacy dyscypline niepromowana w ogole w TV nigdy nie bedzie popularny, taka jest prawda. U nas najbardziej medialne sa dyscypliny, przy ktorych mozna sobie usiasc z piwkiem i papieroskiem przed telewizorem i fachowo pokomentowac, jakie to oczywiste bledy popelnia sportowiec ;). Do tego ani biegi, ani MTB, ani kolarstwo szosowe za bardzo sie nie nadaja ;). I tak Maja wysoko zapunktowala, w koncu od Igrzysk minelo juz troche czasu i wielu ludzi juz po prostu o nich zapomnialo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...