Skocz do zawartości

[maratony] Cztery Pory Roku 2010

kilroy

Rekomendowane odpowiedzi

Znane są terminy poszczególnych edycji maratonu Cztery Pory Roku na rok 2010:

Zima - Maków Mazowiecki - Maraton "Chwała Poległym" - 17.I

Wiosna - Bratian k/Nowe Miasto Lubawskie - Maraton "U Brata Jana" - 15.V

Lato - Naruszewo k/Płońska - Maraton " Ziemia Płońska" - 14.VIII

Jesień - (finał) Golub Dobrzyń - Maraton "Golubska Starówka" - 02.X

Nastąpiły zmiany w Pucharze 4 Pór Roku.

Zima - 17.02 Mława

Wiosna - 15.05 Bratian k/Nowego Miasta Lubawskiego. Maraton "U Brata Jana"

Lato - 14.08 Naruszewo k/Płońska. Maraton " Ziemia Płońska"

Jesień - 2.10 Golub-Dobrzyń. Maraton "Golubska Starówka" (finał)

Chwilę temu rozmawiałem z jednym z organizatorów i są to już oficjalne terminy.

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz samą trasę przejechać to możesz się umówić ze mną lub z kimś z organizatorów. Jestem dostępny do południa i w niedzielę.

Co do trasy to zmienił się jej ostatni element - został dodany dość długi podjazd, na którym są porozstawiane kładki i skocznie miejscowych freeriderów i te miejsca trzeba omijać.

Dobrze by było aby pogoda dopisała i było w miarę sucho, wtedy ten podjazd jest do zdobycia, inaczej trzeba się będzie sporo nakręcić by wjechać.

Zaraz za podjazdem jest łatwy technicznie zjazd a potem meta. Tu jest mapa do poprzednich edycji. Ostatni element jest ciężki do naniesienia, zaczyna w okolicach drugiego zakrętu licząc od końca.

Nowego tematu chyba nie ma sensu zakładać skoro tu są omawiane najważniejsze wątki.

aha to ja juz wiem gdize.. czesto widac tych miejscowych freeriderów (dzieciaki z gimnazjum). Zgoddze sie, jak bedzie sucho to kazdy bez problemu powinien wjechac. To jest zaraz przy płocie od Humdrexu(wzdłuz plotu jest ciezka i z niej widac te skocznie)

Byc moze w przyszłym tyg sie zgłosze i rekreacyjnie przejedziemy ta traske, bo poki co to lecze złamany obojczyk ;/ (start w wyscigu wykluczony)

• 2 tygodnie później...

Trasa ciężka, powstałe błoto skutecznie spowalniało jazdę, a w pewnych momentach trzeba było zejść i prowadzić rower. Takim miejscem był szczyt wąwozu na Kaczku. Na Trzech Dębach twardo i szybko, przy szkółce leśnej, w kierunku na Jakubkowo, błoto całą szerokością drogi, momentami głębokie niemal pod osie. Dalej w lesie robiło się twardziej, podobnie singlami pod Tylicami. Pierwszym zjazdem leciało się szybko, tam o dziwo błoto ominęło ścieżki :) Podjazd przy tartaku jak co roku zmuszał wielu (mnie również) żeby zejść z siodła i wtelepać się pieszo :D następujący zjazd wymagał rozwagi, głównie na kolejnych pętlach, kiedy ścieżka była już nieźle zryta, a tam jest dosyć duży spad terenu. Tam podobnie wielu wybrało bezpieczną opcję sprowadzenia roweru tych kilku metrów w dół. Dalej już szybkim singlem na dół i na piaski do tartaku. Przez deszcze piasek nie był taki sypki jak zawsze i dosyć dobrze się jechało. Za tartakiem pan Tomek pokazywał drogę do mety i w górę, na wspomniane przez was hopki. Masakra... W górę, w górę i jeszcze trochę w górę, a potem na dół :) szybki zjazd w połowie przerwany był błotem zajmującym kilka metrów na całej szerokości drogi. Później już spokojnie ścieżkami do mety.

Gdyby nie kilka dni z deszczem, trasa byłaby na pewno łatwiejsza i mniej uciążliwa ale nie spotkałem się z negatywnymi opiniami od pań i panów odwiedzających wyścig w Bratianie :)

Jeszcze jedno - nie wiem czy semi-slicki sprawdziły się w tamtych warunkach;) ja miałem Geax Argo :) i nie narzekałem :no:

Może opinie na temat użytych opon ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...